icon

Za jak dlouho mizí hormony po vyndání tělíska Mirena?

elissa12
31. led 2025

Ahoj holky a maminy😊 vcera jsem byla na vyndani teliska. Doktor me zpucoval, ze nechape proc by mi mel telisko vyndavat. Kdyz jsem mu jasne rekla svoje duvody, ze jsem nabrala skoro 6kg, silne krvaceni spojene se silnymi bolestmi , náladami, zhorsenou pleti a nechutenstvim k sexu odflakl me a tvrdil ze to mirenou neni🫤.
Vytazeni za sekundu ☝️. Strcil tam 2 prsty a vytahnul jako tampon 🤔
Od rana co kazdych 30 minut mam nutkani chodit na malou 😮
Ted me ale zajima za jaky cas se z tela dostanou ty zbytky hormonu z teliska pryc a uplne vymizi? Dekuji moc za odpovědi

rosalindamelinda
31. led 2025

Jistě, ti doktoři jsou všichni stejní, tou Mirenou to není, ona je ve všem nevinně. Z toho si nic nedělej, tou Mirenou to je, ale oni asi mají s těmi dodavateli nebo s kým smlouvy a tak to musí hájit a propagovat. Klasika no. Napiš na sukl.cz tyto nežádoucí účinky, protože čím víc lidí to tam napíše, tak to jednou budou muset připsat do příbalového letáku a pak už to ti gynekologové nebudou moct zpochybňovat...
Jinak, po vyndání tělíska je návrat k normálu rychlý, mě se dostavila první krátká MS za 18 dní, trvala 3 dny. Pak za 26 dní normální MS dlouhá 4-5 dní. Cyklus během roku zhruba kolem 25-28 dní. O těhotenství jsem se hned nesnažila, otěhotněla jsem pak přirozeně za 3 roky. Ale ta hormonální nadváha se nedala shodit, ta se bohužel držela. 😕

elissa12
autor
31. led 2025

@rosalindamelinda uz sem na ten portal napsala ☺️ jen skoda vyhozenych 7500kc za 3 mesice pouzivani a kil navic 🫣 mozna ze by i bucek na 3 mesice vysel levneji 😃

rosalindamelinda
31. led 2025

@elissa12 jesisi, ona už stojí přes 7 litrů??? Já za ni kdysi platila jen 5 litrů. Tj hrůza jak ty ceny pořád letí nahoru. JJ, je to tak a navíc by ten bůček byl jistě příjemnější, aspoň bychom si ho vychutnali...

elissa12
autor
31. led 2025

@rosalindamelinda platila jsem 7500kc primo doktorovi. Ale co mi bylo divné, ze mi nedal ani paragon za to , ze jsem to platila🫣 a rocni kartu , kterou si platim ani nevim proc platim vzdy sestricce a ta mi doklad vzdy dava☝️☝️ takze je asi i muj gynekolog peknej podvodnik 🤔🤔
Dulezity je , ze mi to s kecama vytahnul 😂 jinak bych z ordinace neodesla 😃
Bucek nejim , ale kdybych vedela ze naberu s mirenou vic nez pri tehotenstvi tak zeru 24hodin denne 😆

krtikkrtovaty
31. led 2025

@elissa12 Skoro bych řekla, že tě fakt natáhl. Před 5 lety mě stála 5, ale teď ji mají u nás v ceníku za 6. Já jsem teda zrovna jedna z těch šťastných, co mi sedla.

elissa12
autor
31. led 2025

@krtikkrtovaty ja si to myslela🫤 proto kolem toho delal takoveho tutlani bez sestricky🤔
Me nikdy zadna antikoncepce nesedela. Proc? To nevim🙃
S mirenou , kterou jsem mela a rekla sbohem me prozatim drzi mimo sexualni zivot😏 takze nepotrebuji ochranu snad uz nikdy jestli nezacnu prc… 😆

krtikkrtovaty
31. led 2025

@elissa12 Věřím, že chuť se vrátí... Až to odezní.

elissa12
autor
31. led 2025

@krtikkrtovaty doufam, ze se vrati vse do stavu jak po porodu a pred teliskem 😉
A kdyz jo tak si snad dam i ten jeden bucek 😂

sissi81
15. únor 2025

Zdravím všechny ženy a jsem ráda, že se zde probíra téma vytažení Mireny. Nechala jsem si ji dát kvůli zjištěné tromboze po covidu. Do té doby bez problému dloholeté uživání nizkohormonalni HA. Mirenu mám od 3.ledna...nejsou to ani 2 měsíce. Obrovské otoky, nadýmaní, krvácení menší,větší po celou dobu, najednou obrovská pneumatika kolem pasu...hrůza. 3× tydně cvičím, dodržuji zdravou stravu. Uvažuji o vytažení, je to peklo. Na váhu raději nelezu 😪

elissa12
autor
19. únor 2025

@sissi81 ahoj ja jsem konecne po vyndani a strasne se mi ulevilo. Nohy uz tak obri nemam , ale pneumatika mi porad zustala a to taky cvicim. Zacala jsem brat i spalovac tuku tak doufam ze to do leta opadne🙂

sissi81
19. únor 2025

@elissa12 ahojky, a bylo vyndani neprijemne? Cekalas na menzes?

elissa12
autor
21. únor 2025

@sissi81 vyndani snazsi nez vyndat tampon. Doktor udelal po vsech kecech hmat a vysunul to jako bych mela diru jak vrata 😅 takze u me bylo vyndani za sekundu. A menzes se mi dostavila za mesic od vyndani dost silna, ale bez bolesti.