icon

Za jak dlouho po užití prvního prášku HA jsem chráněná?

lucie2829
26. zář 2016

Ahoj holky, začala jsme brát antikoncepci ASUMATE 1 den menstruace ve 20:00 tak jak to chci brát,jak mně řekl můj gynekolog. Menstruaci jsem měla asi 4 dny. Prosim za jak dlouho po užití prvního prášku 1 den menstruace můžu mít s přítelem sex tak,abych byla chráněná? Dneska jsem vzala 7 prášek.
On totiž každý říká něco jiného,někdo,že jsem chráněná hned po skončení menstruace pokud vezmu 1 prášek 1 den menstruace. Někdo zase že až po 7 práškách a někdo, že až po 10 práškách,tak jsem z toho celkem zmatená. Moc děkuji za všechny rady

andelka
26. zář 2016

Přečti si pribalovy letáček!!!!!!!!
Obvykle pokud začneš brát HA od prvního dne,jsi chráněná hned.

klara2606
26. zář 2016

@andelka divím se, že máš jen dvě děti.

klara2606
26. zář 2016

Když začneš brát antikoncepci jsi chráněná zhruba od 7 - 10 dne. Já jsem vždycky raději počkala až na den 14tý.

andelka
26. zář 2016

@klara2606 nechápu proč.

kacca11
26. zář 2016

@klara2606 kdyz se zacne brat prvni den MS, je ochrana hned. Nez zacnes poucovat, zkus si o tom neco zjistit, minimalne precist pribalovy letacek.

andelka
26. zář 2016

Mam svůj pribalak před sebou a číst umím. Je možné začít užívat i 2-7 den cyklu,v tom případě použijte další metodu po dobu prvních 7 dní. Žádných 10 natož 14 . Max. 7. A to pokud se nezačne hned první den.
Děkuji,deti mám tolik klik chci,oba na první pokus. Kdybych něco dělala blbě,asi bych jich měla víc,ale umím číst.

lucie2829
autor
26. zář 2016

@andelka samozdřejmě jsem si příbalový leták četla,kde je napsané že pokud začnu užívat HA první den menstruce jsem okamžitě chráněná proti otěhotnění,jen mně celkem znejistily některé holky které mluvily o 7-10 dnech ,proto se radši ptám zkušenějších

andelka
26. zář 2016

@lucie2829 věř letáčku co je tam psané. Vidíš že některé si ho vykládají po svém,pridavaji dny pro jistotu ( proč ne,ale proč tím znejistovat ostatní).. Nejde tady o zkušenosti,znacek HA je x,sama jsem teď vysadila snad šestou značku v životě,jedine co kdy řeším je pribalovy letáček.

andryyysssek
26. zář 2016

@lucie2829 přesně tak,první den MS jsi chráněná hned,od 2.dne po 7dnech.Ono to mají asi všechny druhy pilulí stejné 🙂