Zapomenutá pilulka. Stalo se vám?

editkaromana
6. kvě 2021

Dobrý den, mám dotaz je tu někdo kdo bere antikoncepci a stalo se mu, že zapomněl jednu pilulku ? Beru prášky minisiston rok a nikdy se mi to nestalo. V sobotu v 9 jsem si měla vzít prášek a vzala jsem si ho až v neděli v 7 což je něco málo přes 20 hodin :( Poslední PS byl středa nebo čtvrtek. Od té doby do dnes už nebyl. Jaká je pravděpodobnost početí? Jinak to byl pátý den po 7midenni pauze. Prosím pište jen ty, které mají zkušenosti. Vím, že jsem udělala chybu, už jsem to řešila s Dr. ale víc informací mi nedal. Děkuji za odpovědi.

pampeliska1313
6. kvě 2021

myslím, že když berete antikoncepci jinak pravidelně, pravděpodobnost početí je opravdu malinká. Určitě nejste jediná, každý se to stane a početí přes antikoncepci je minimální šance.)

ivya
6. kvě 2021

V prvním týdnu je šance malá, pokud jinak bereš pravidelně. Odzkoušeno za tebe, hned dvakrát :D

editkaromana
autor
6. kvě 2021

@ivya já právě četla na netu že nejrizikovější je právě ten první týden tak furt nad tím dumam. Potřebuji slyšet názory ostatních kteří to taky zažili 😁

editkaromana
autor
6. kvě 2021

@pampeliska1313 Ano beru pravidelně sem tam se mi stane, že se seknu o 2 hodinky, ale to si nemyslím ,že je nějak hrozné...

pampeliska1313
6. kvě 2021

@editkaromana tak buďte v klidu. 🙂 Věřím, že ty hormony v těle pracujou i následně nějakou dobu a ne jen když si ji vezmete a pak ne. Takže bych se nebála.)

editkaromana
autor
6. kvě 2021

@pampeliska1313 Mě dnes totiž vylekal doktor s tím, že pravděpodobnost otěhotnění tam je, jen nelze říci jak velka.

pampeliska1313
6. kvě 2021

@editkaromana tak samozřejmě, že je. Ani antikoncepce není 100. Vždycky je možnost těhotenství.🙂 Ale to bude u všeho, myslím, že to byla normální odpověď - prostě řekl jak to je. Nemůže to vyloučit, ale..

editkaromana
autor
6. kvě 2021

@pampeliska1313 Jasný já jen potřebovala trošku uklidnit. Jsem z toho úplně ve stresu... Děkuji za odpověď.

ivya
6. kvě 2021

Asi takhle. Ta šance je tam i při pravidelném braní. Malá, ale prostě je.

Ale... při pravidelném braní antikoncepce není prostředí pro spermie příliš vhodné, takže vydrží odhadem pár hodin. Poslední styk ve čtvrtek, tělu došlo, že je něco jinak až někdy v neděli ráno (12 hodinová rezerva), osm hodin na to už další prášek.

I kdyby tělo stihlo nakrásně nechat dozrát vajíčko a ovulovat, zabralo by to dalších pár dní a to už by ty čtvrteční spermie nevydržely určitě.

Pro klid v duši si další týden berte kondom a je to. Ale jak říkám, dva měsíce po sobě jsem si zapomněla vzít hned druhý prášek. A i bez další ochrany z toho nic nebylo ;)

editkaromana
autor
6. kvě 2021

@ivya Já právě kvůli tomu od té doby s přítelem nespím a přemýšlím, že to tak nejspíš nechám až do začátku nového plata.

editkaromana
autor
6. kvě 2021

@ivya Děkuji za odpověď.

penny87
6. kvě 2021

@editkaromana vetsinou kazdy cyklus zapomenu minimalne jednou 🙈 a nikdy se nic nestalo. Samozrejme, minimalni sance je i kdyz se bere pravidelne, ale u vetsiny zen jedna zapomenuta pilulka nic nezpusobi 😉

editkaromana
autor
6. kvě 2021

@penny Mě se to stalo právě úplně poprvé proto možná tak vyšiluju 🙈

editkaromana
autor
6. kvě 2021

A vadí když jsem si vzala dvě tabletky najednou v tu neděli?