Zkušenosti s Mirena tělískem: Nečekané vedlejší účinky?
Ahoj slečny a maminy. Po druhém miminku jsem si nechala zavést mirenu a všechno je úplně jinak než mi doktor tvrdil. Z počátku jsem silně krvácela cca měsíc. Pak se to nějak srovnalo , že jsem měla ms i 2x do měsíce, což byl pro mě menší úspěch. Čekala jsem že si tělísko sedne a najednou vaha +7 kg nahoře. Nevolnosti , nechuť k sexu, nálady!!! Prostě to nejsem já🫤
Cyklus nepravidelný a když už přijde tak pořádně bolestivý.
Myslíte si , že na mě mirena působí až takhle moc blbě?
Na mě takhle blbě působila. Váha teda ne ale jinak vše špatně, po vytažení během měsíce vše ok...
Já mám mirenu,teď v lednu to byli dva roky. Mwnstruaci jsem měla první dva měsíce,od té doby nic. Ale nálady v době menstruace jedou na plné obrátky. Po zavedení jsem cca do 4 měsíců přibrala asi 10kg,což mě pěkně sere. Celou dobu jedu stejně stravu a cvičení,Podařilo se mi dát dolů max 2,pres to nejede vlak. To je pro mě tak jediné mínus...
Mozne to urcite je. Ja mam Mirenu 9 mesicu. Prvni pulrok katastrofa - krvacela jsem co 14 dni, bolesti - pricinou ale bylo to, ze mi 2x (!!!) vycestovala dolu a byla v deloznim cipku, takze dvakrat znovuzavadeni (resp. jednou znovu zavedeno a podruhe jen repozice do spravne polohy). Od te doby je to lepsi, MS mam, ale slabou a mene bolestivou. Zato vaha sla rapidne nahoru, aniz bych jakkoli zmenila navyky - behem toho trictvrte roku + 7kg, mam pocit, ze pribiram i ze vzduchu, co tyden dva, to pul az kilo nahore. Ted se teda zda, ze se to snad zastavilo, ale dolu vaha nejde a jaem takova cela jako otekla… zmeny nalad a takove podivne stavy uzkosti a deprese mam nove taky, hlavne v obdobi pred MS, to jsem predtim nemivala… celkove je to telo i duse jine… uz jsem byla pevne rozhodnuta ho dat ven, ale mam pocit, ze teprve ted si to cele zacalo sedat, vyhovuje mi, ze nemusim prakticky resit MS, resp je jen slaba oproti me extrasilne a neprijemne MS pred Mirenou… tak ji jeste davam sanci…
Bohužel Mirena je hormonální tělísko a má vedlejší účinky. Některé ale paradoxně nejsou uvedeny v příbalovém letáku. Já jsem měla po zavedení problém s padáním vlasů a taky s přibíráním na váze. Jenomže OG mi tvrdil, že to není Mirenou... tak jsem si ji nechala, ale raději jsem si ji měla nechat vyndat. Taky bych napsala na sukl a nahlásila tyto nové nežádoucí vedlejší účinky 😉
Mám od května minulého roku , ms mám třeba 14 dní a pak týden spinim .Mám ji normálně silnou jak jsem mývala .Šla jsem na gyndu před Vánoci s tím že ji budu chtít vytáhnout , sestřička říkala že to není ještě ani rok tak ať vydržím .Dávám jí šanci do května jinak jde .Ta spotřeba vložek a ta šílená bolest v prsach vždycky před Ms je hrůza
Zdravím všechny ženy a jsem ráda, že se zde probíra téma vytažení Mireny. Nechala jsem si ji dát kvůli zjištěné tromboze po covidu. Do té doby bez problému dloholeté uživání nizkohormonalni HA. Mirenu mám od 3.ledna...nejsou to ani 2 měsíce. Obrovské otoky, nadýmaní, krvácení menší,větší po celou dobu, najednou obrovská pneumatika kolem pasu...hrůza. 3× tydně cvičím, dodržuji zdravou stravu. Uvažuji o vytažení, je to peklo. Na váhu raději nelezu 😪

Já ti nevím. Krvácení jsem měla prvních cca 7 měsíců, ale teda váha zcela stabilní a choutky možná i víc, bez strach z případného těhotenství, které v mém věku opravdu žádoucí není. Na nálady si muž nestěžuje, pokud mi všichni lezou na nervy, obvykle je to kvůli stresu a dobře vím z čeho🙂 Chápu, že to může mít každý jinak... asi mám štěstí.