Změna MS po HA nebo po 30tce?
Ahoj, nikde jsem nenašla konkrétně tuhle věc. V 18 jsem začala brát HA. Předtím jsem měla poměrně bolestivou silnou, ale pravidelnou menstruaci. Měla jsem dost křeče. HA mi v tomhle ohledu dost ulevila, několik let, jsem ani nedělala pauzy. Teď po vysazení jsem měla první dva cykly takové jalové, to nepočítám asi anovulační a teď bych řekla, že mi to naskočilo už normálně, ovulace, menstruace po 27 dnech. Jenže je slabší, břicho sice cítim, ale vůbec to není jako dřív. Myslíte, že to už nebudu mít tak silné jako v těch 18ti nebo se to ještě bude dál rovnat a nebo už je mi přes 30cet a už to prostě tak silné ani nebude? Jak jste to měly vy, jen tak pro zajímavost?
@priefi dekuji, to zni podobne. Ja taky vysadila kvuli otehotneni. Doktor mi rikal, ze ty prvni tri mesice jsou nejplodnejsi a u nas se to teda nekonalo. Az treti cyklus jsem zaznamenala ovulaci. Zrovna to teda nevyslo, ale hlavne ze to naskocilo. Pila jsem kontryhel a ted zkousim jiny caj a drmek. Mel by byt na prodlouzeni lutealni faze a rust sliznice. Porad cekam tu intenzitu v 18 letech a zda se mi, ze by to melo byt vic s tou sliznici. Ale asi to neni uplne podminka.
@kiwiameloun ja mela ms rozhodne slabsi po vysazeni ha nez pred jejim nasazeni a mimi se zadarilo. Hodne snazilek chvali gynex, ja nemam ale osobni zkusenost. Ja brala jen kyselinu listovou 😉
@priefi jo, taky jsem to cetla o gynexu, ale myslim ze to uz nepotrebuju. Jestli to nemusim mit tak silne jako v 18ti, tak jsem asi takhle uz spokojena uz jen po tom kontryhelu a objednala jsem si ted femibion, tak uz toho vic do sebe hazet nebudu. Az mi zas neco dojde, tak treba zmenim ,,medikaci" 😃
@kiwiameloun Já jsem taky brala hodně dlouho antikoncepci, pak jsem vysadila a chvíli v pohodě a měla jsem jí slabou, ale pak jsem se začala pořádně čistit a to teprve byla ms. Pak se to časem srovnalo a jsem spokojená 🙂.
@klartes a jak dlouho to trvalo, nez si se zacala poradne cistit?
@kiwiameloun Asi až tak tři měsíce po vysazení, možná i později.
@klartes jo, tak to jde. To uz by se to mohlo takhle usadit.

@kiwiameloun ms od 15 nepravidelny, cca od 16 hodne silna a bolestiva, bez x brufenu behem prvnich 2 dnu nefunkcni, kolem 17 pravidelny cyklus se silnou a bolestivou ms v 17 nasazena ha (cca 3 cykly pravidelne prirozene ms). 9 let zobani pilulek, pak vysazeni a snaha o mimi. Prcni cyklus 28.prisla ms, docela slaba a nebolestiva, dalsi mesic 29.den //, po porodu se mi ms nastartovala po 9 mesicich (kojila jsem 18m), ze zacatku ms ok, pak trochu zesilila a prvni den byla hodne bolestiva,.hlavne v oblasti cipku (podbrisek taky bolel, ale dalo se)