icon

3 sedačky ve Fabii. Máte někdo?

poutnikova
10. led 2020

Máte někdo prosím 3 autosedačky vzadu ve fabii? Starší má 4 roky, mladší rok a půl, a vypadá to, že v létě bude další prcek=) Díky!

Strana
z2
summer2012
10. led 2020

Bohužel, zkoušeli jsme a nepovedlo se...Ale máme relativně mohutné cybex a britax romer...nevešly se ani do oktavky...popravdě moc aut, kam by se vešly tři autosedačky jsme nenašli...teď máme fakt velké, sedmimístné, v druhé řadě tři plnohodnotné sedačky a stejně tam dám max dvě autosedačky a podsedák, třetí klasická se nevejde kvůli bočním opěrkám hlavy....Možná dvě sedačky a protisměrně vajíčko...známá řeší tak, že nejstarší (4 roky) má autosedačku na spolujezdci a ona sedí vzadu vmáčknutá mezi dvouletého a mimi ve vajíčku...já bych dítě dopředu nedala, ale asi když není jiná možnost....já to tedy moc často neřeším, máme dvě a max si třetí " půjčíme" od ségry nebo sousedů...

areh
11. led 2020

https://www.uamk.cz/bezpecnost/13-besip/1931-tr...
Tady je přehled, jak se do kterého auta vejdou 3 sedačky

adelka951
11. led 2020

Jedine dat jedno z deti dopredu, ja takto vozim výjimečně feti v Oktavce dopredu davam dite, ktete je v protismerne sedacce, ale je tam potom horší výhled, mezi sedacky se dospely nacpe dost obtížně.

janule1940
11. led 2020

Nedá se to.zatim jsme 3 sedačky nedali ani do Superbu😏opravdu jediné jednu dopředu a sedícího bez sedačky dozadu spolu s dvěma sedackami a i tak se bude mackat (v Octavií a Superbu,do Fabie se podle mě nevejde ani sedící bez sedací)

astyna88
11. led 2020

Do fabky jedine dopredu dat jednu. My jsme prodavali oktavku, mame vetsi mondeo,al vzhledem k tomu,ze budeme vajicko vyjimat z auta,tak ho take dame na misto spolujezdce. Ikdyz uplne echt k memu svedomi to neni. Vetsi prinos ma,kdyz budu sedet vzadu mezi klukama a casem se uvidi. Bohuzel fabky jsou mala auticka.

K tomu superbu,ja naopak cetla recenze,ze tam se vejdou dozadu tri sedacky. Asi to chce vyzkouset jake, ty otocne asi ne,ze....

puhelin
11. led 2020

Sedavam vzadu vedle sedacky a v nasi fabii bych se mezi dve sedacky urcite nevesla. S narozenim druheho ditka jsme kupovali vetsi auto, fabii ma manzel do prace. Deti mame v protismernych sedackach. Prostredni sedacka ani nema plnohodnotny pas, tak si myslim, ze tam by autosedacka ani byt nemela.

zelenoockaa
11. led 2020

No tři sedačky nedá ani superb (vlastní zkušennost). Jednou jsem byla nucená sedět vzadu mezi dvěmi sedačkami a teda nic super, ani jsem se nemohla vejít. Jinak do Oktávky a do Superbu se prý vlezou tři vedle sebe ale jen jeden konkrétní typ sedaček. Myslím že jsem to četla na emiminu.

setba
11. led 2020

Známá má Roomstera což je velikostne na sedadlech jako Fabia a má vzadu tři. Říkala že sehnala nějakou speciální úzkou sedačku pro tu nejstarší a ze se to tam vejde. Nevím teda co to je za typ ale možná to zkusit vygooglit

martaskaaa
11. led 2020

Mame Fabii (starší) a vejdou se jen dvě, doprostřed se vleze dítě max na podsedaku (jestli vůbec), ale to bych ani radši nezkoušela.

pe_tu_ss_ka
11. led 2020

@poutnikova ve skupině "děti proti směru" se na 3 plnohodnotné pásy vešli nějaké sedačky. Rádi tam pan z Centra autosedaček, a také zkouší před nákupem, jak sedí dítěti a do auta.. A prý nějaká značka autosedaček se vešla 3x vedle sebe.. Zkusit se tam přidat, a pohledat, a nebo sjet do té prodejny Centra autosedaček.

lucie_j
11. led 2020

@areh tento přehled je bohužel k ničemu. Byly v něm použity sedačky tři typy sedaček: vajíčko, malá sedačka a jen třetí je velká sedačka. Ani pokud bude mít někdo děti v uvedeném věkovém rozmezí a použije sedačky, které byly v testu použity, tak to řeší situaci maximálně na rok, kdy nejmenší dítě vyroste ze sedačky 0-10. Bohužel do většiny aut se dozadu tři děti ve velkých sedačkách nevejdou.

lucie_j
11. led 2020

@pe_tu_ss_ka zajímalo by mě jaká značka se vejde 3x dozadu do Fabie. Máme vzadu ve Fabii mezi dvěma Cybexy 25 cm max!!! Třetí autosedačka by se nám nevešla dozadu ani do Audi A4 a to je větší než Octavie.

blondynka400
11. led 2020

@setba Roomster má ale jinak dělané zadní sedačky, než Fabia. Tam je jakoby rovná lavice a tím pádem se tam dají sedačky lépe dát, než do aut, kde jsou sedáky tvarované.
Známá měla třeba 3 sedačky v Fiat Panda (dokuď jsem to na vlastní oči neviděla, nevěřila jsem), ale bylo to z toho důvodu, že vzadu byla úplně rovná lavice a šly dát vedle sebe (a nebyly to tedy široké Cybex nebo Romer). Což čím je modernější auto, tím je toho horší.

ebak
11. led 2020

Taky budeme mít v létě třetí a máme fabii a nevejdeme se ani za prase a to je starší už na podsedaku. Vzadu zbývá cca 30 cm, takže i kdybych dala vajíčko do předu, tak dozadu už se ani jeden rodič nevejdeme... budeme kupovat auto, nějakou ojetinu 7mistnou...

astyna88
11. led 2020

@ebak

Ahoj,tak pak dej vedet,co jste vybrali 😉😊

ebak
11. led 2020

@astyna88 dám😉 ono těch aut moc není, takže to snad nebude tak těžké rozhodování... spíš sehnat slušný stav za slušné peníze...

astyna88
11. led 2020

@ebak

My na par let budeme mit asi vystarano,ale v budoucnu nas to taky nemine 😀

lucie_j
11. led 2020

@ebak a co byste rádi koupili? Máte nějakého favorita?

pe_tu_ss_ka
11. led 2020

@lucie_j určitě nesmí být sedačky na isofixu, ale chycene pásy.. Nechci kecat, už je to déle, co jsem četla příspěvek, ale byly to tuším klippan triofix.. A urocte je nejlepší zajet to autorizovaného obchodu, kde tomu rozumí a pomůžou nainstalovat..

puhelin
11. led 2020

@ebak My po Fabii kupovali Ford Galaxy. Dnes nechapu, ze jsme se do Fabie poskladali. A to jsme meli jen jedno dite, ted uz 2.

lizzie02
11. led 2020

Také teď budeme řešit, ale čekáme druhé a první je v protismerne sedačce, tak kdyby tady někdo byl, kdo má dvě protismerky ve Fabii, tak by mě zajímalo jaké 😊 a abych odpověďela na úvodní příspěvek, tak si myslím, že se tam určitě nevejdou 🤔

llluckaaa
11. led 2020

Nám se nevešly 3 sedačky do Octavie, tak jsme pořídili Opel Zafira, tam se nám vejdou v pohodě 3 pro větší děti.

areh
11. led 2020

@lucie_j je to spíš přehled pro nasměrování, kterým autům se třeba vyhnout úplně a o kterých se dá uvažovat

lucie_j
11. led 2020

@areh Jasně, ale když si to někdo nepřečte pořádně a kouká jen na tabulku, tak se pak může hodně divit. Většina lidí by spíš uvítala seznam aut, kam se vejdou tři velké sedačky, jelikož v nich jezdí děti nejdéle. Seznam by to byl velmi krátký, bohužel ☹

ebak
11. led 2020

@lucie_j favorita zatím nemáme, jen procítám články, ktere se tomu věnují a vím, že těch 7mistnych, kde je povoleno dát autosedačku i na ta dvě zadní sedadla je minimum...

lucie_j
11. led 2020

@ebak my máme už načteno a chceme Renault Espace Grand 😉 Všechny sedačky se vejdou do druhé řady a když se ty poslední dvě vydají, tak je kufr obrovský a i když se tam nechají, tak je pořád ještě za nimi kufr a ne jako u jiných, kde jsou ty poslední sedačky de facto v kufru.

ebak
11. led 2020

@lucie_j jé, tak děkuji za recenzi, přidávám do top 5🙂

sylvusska
11. led 2020

Mame s manzelem oba Fabii combi. 3 sedacly dozadu ani omylem. Ony se tam nevlezou ani 2 +clovek mezi. Mame taky 2 lete a 4 lete dite. Sedacky Romer Evolva 9-36kg a Romer Kidfix 15-36kg. Ja kdyz sedim vzadu, sedim na pul zadku na krajicku sedacky. Klasicky si sednout nelze. Jedine vozit jednu sedacku vepredu pak, ale jen 1 dospely. Ataky pokud budem mit treti dite, ktere je v planu, budem porizovat 1 vetsi auto. Libi se mi Ford Galaxy.

ev.ka
12. led 2020

Bohužel do Fabie ne, máme jako druhé auto a jezdím jen s dětmi. Celá rodina jezdíme Octavkou. Když jsme měli 2 velké a vajíčko, tak jezdil jeden velký vpředu, vajíčko uprostřed a já na kraji. Bylo to dobrý, že jsem mohla mimino obsloužit, bylo hned vedle.
Teď máme jednu protisměrnou do 25kg uprostřed vzadu a jde to. Akorát tedy se doprostřed dítě dává hůř. A krajní děti obtížné zapínání pásy, často si raději podlezou do zapnuteho a pak si ho utáhnou přes břicho.

poutnikova
autor
12. led 2020

Díky všem. Muž vymýšlí nějaké vychytávky, ale já osobně si taky myslím, že fabku nenafouknem%/ bohužel teda...

Strana
z2