icon

Autosedačka pro miminko. Jakou koupit?

andyskarsgard
18. črc 2020

Ahojky jakou jste kupovali autosedačku něho jak to říct pro miminko? Já koukala a vůbec tomu nerozumím. 😳
Nechci kupovat dohromady s kočárkem v kombinaci.

Strana
z3
marta_kovar
18. črc 2020

@zelenaesmolda Bohužel jelikož nemůžu reálně zatím vyzkoušet, tak pouze soudím podle toho co jsem viděla. Ale myslím si, že pokud jsou ty sedačky nějak víc “šikmé” tak by to nevyřešilo ani jezdit bez isofixu. Ale uvidíme za pár měsíců. Třeba ti dám ještě za pravdu. Ale to člověk nikdy neví pokud se potom nepídí. 😃

zelenaesmolda
18. črc 2020

@marta_kovar
predavam pouze co jsem se docetla ze zkusenosti ostatnich,my mame forda...

pe_tu_ss_ka
18. črc 2020

@kkkt pokračovací sedačky ano, ale kvůli kyčlím mimina bych se tedy petibodu u vejce vyhnula.

dandaa
18. črc 2020

@zelenaesmolda a v jakých modelech u Škoda auto to má být? Měla jsem Octavii jak starší model tak nový a teď mám Superba , hlava ani jednomu z dětí nepadá a nikdy nepadala,nepadá. Nevidím žádný rozdíl když dávám děti do aut od Škodovky, Peugeot...

versatilka
18. črc 2020

@zelenaesmolda já zkouším i strýčka Googla. Do skupiny ani soukromé dotazy se mi řešit nechce, když to pro mě vlastně není aktuální a jsem jen zvědavá. Ale pokud má sedačka moc velký sklon, tak pak je problém i bez isofixu ne? A ten to tudíž neovlivňuje.. Případně je pak dál problém i s většími protisměrnými sedačkami, které pan Radek (Google ho dohledal) propaguje. A hlava by pak dětem padala i v těch větších, což úplně neladí s jeho zálibou v protisměru (neříkám, že je to špatně).

zelenaesmolda
18. črc 2020

@versatilka
sklon maji sedacky v aute,ne sedacka samotna,isofix je jen u sedacek do 18kg ale nektere protismerky jsou do 25kg.

versatilka
18. črc 2020

@zelenaesmolda máme isofix u sedačky do 36kg, aby nedošlo k šíření mylných informací. I kdyby byl do 18kg a bavily bychom se o kategorii do 18kg jako protisměru pak problém přetrvává ne? A vztahovalo by se to ne jen na vajíčko. A ano, to je oč běží, sklon má sedačka v autě a ne isofixová základna. Pak je problém protisměru s i bez isofixu.

pe_tu_ss_ka
19. črc 2020

@versatilka není, máme jednickovou oktavii a vw passat B8, a v obou na základně vajíčka malému hlava padala.. Teď má čistý protisměr axkid minikid na pásy plus klín, a dá se napolohovat tak, že ta hlava mu teď při usnuti nepadá.. Proto jsme se sedačce na isofix vyhýbali u pokračovací. Jiná zase až vyroste z této a půjde do posměru, tak tam už zase v té kategorii do 36kg už isofix zase budeme brát, aby sedačka seděla v autě na místě.. Takže není pravda, že by byl problém později se sedačkou s poutanim na pásy. I vajíčka se dají při poutani víc podseknout, aby ta hlava nepadala, to isofixove poutani nedovolí.

yvarp
19. črc 2020

@versatilka jak píše přede mnou petusska, sedačku na pásy lze v autě na sedadle např podložit klínem, Isofix je na pevno. Nosnost Isofixu je 18 kg (hmotnost dítěte bez sedačky), ty větší sedačky na Isofix se pak ještě poutají i pásem, pokud se nemylim 🙂

surikata131
19. črc 2020

@versatilka myslela asi čistě protisměr, ten je na isofixu kromě asi 2 výjimek jen do 18 kg. Větší sedačku isofix drží, ale dítě se poutá pásem auta. Sedačku na pásy můžeš napolohovat a kompenzovat horší sklon, isofix je na prvno (zase, jsou prý nějaké vyjimky u pokračovacích sedaček, např besafe izi turn)
@dandaa nepadá všem, mojí dceři taky ne, ale někdo ten problém má a nejčastěji u škodovek, vw....je to prostě riziko, skupina děti proti směru je plná dotazů “mám britax romer dualfix v octavii/superbu a dítěti padá hlavička, když usne”, při zkoušení v obchodě to většinou nezjistíš, protože dítě při tom nespí. Nevím, jestli je to častý problém u vajíček, možná spíš u pokrqčovacích

dandaa
19. črc 2020

@surikata131 mam vajíčko a i pokračovací maxi cosi, cybex a bezproblémů. I isofix jde polohovat, nebo přesně nastavit. Když jsem ještě neměla základnu v druhém autě tak jsem musela vždy isofix upravit na jiné auto. Beru to ze své osobní zkušenosti a ne co jsem kde četla. On může být rozdíl 20let stará Octavie a nová, navíc každé auto má různou výbavu a tudíž i jiné sedačky. Rozdílné jsou přední i zadní sedačky v autech. Stejně tak jako vycházejí každý rok nové sedačky, tudíž říct a jistotou, že někde něco nesedí je odvážné.

surikata131
19. črc 2020

@dandaa mě je to jedno, nebudu se s tebou dohadovat, ale píše to hodně lidí, u různě starých aut, tvoje zkušenost je zkušenost 1 člověka. Sedačky se v rámci výbavy liší spis jen potahem, sklon pochybuju ze bude výrazně jiný. Jen prostě já a další holky tady upozorňujem, že se to může stát, to neznamená, že je to pravidlem u všech

versatilka
20. črc 2020

@surikata131 aha, chápu, ale netýká se to všech miminek, ani všech octavii a už vůbec ne plošně vw. Takže nemůže říct, že jestli má někdo octavii nebo vw, tak je to nebezpečné. A pak ještě k vajíčku začít motat vyšší kategoii, která už má sklon úplně jiný sama o sobě. Chápu, že má někdo takovou zkušenost, ale je mraky těch, co tuto zkušenost nemají. Taky je otázka, zda to není tím, že octavie je asi nejrozšířenější auto u nás.. A to že dítěti padá hlava je autem nebo velikostí hlavičky nebo umístěním dítěte v sedačce? To s podkládání autosedačky mě nikdy nenapadlo, že je možné. To je považováno za bezpečné? Pak je super, že lze problém řešit, a taky je vidět, že problém přetrvává i bez isofix, když rodiče řeší padání hlavičky vypodložením autosedaček.

@pe_tu_ss_ka dobře, pak je jasné, že ale isofix nemůže za padání hlavičky, že hlavička padá i bez něj, jen to tedy lze řešit vypodložením autosedačky, pokud je to považováno za bezpečný prvek.

pe_tu_ss_ka
20. črc 2020

@versatilka ten klín je přímo k tomuto modelu, takže ano je to bezpečné a právě ta sedačka a pásy je variabilnejsi v instalaci, že si s ní lze pohrát, a padání hlavičky předejít.. Když jsme měli vejce na pásy, hlava nepadla. Isofix je v autě dán pevně v určitém úhlu, a s tím se pak hnout nedá..

sabca21
21. zář 2020

pokud ti nestačí rady od maminek na MK nebo jinde a nejseš si úplně jistá, tak si nech poradit ještě v nějakém specializovaném obchodě, tím určitě nic nezkazíš a čím delší mají v prodeji praxi, tím lepší...to je za mě, ale jinak jak se tu píše třeba cybex je dobrá značka 😉

Strana
z3