Autosedačka Reemy fix 9-36 kg
Zdravim, mozna se to tu uz nekde probiralo ale ja bohuzel nic nenasla. Ma tu nekdo prosim nejakou zkusenost s rostouci autosedackou Reemy fix od 9-36kg. Uvazujeme o jeji koupi ale bohuzel jsme nenasli zadnou recenzi.
Moc dekuji za reakce
@markovaa92
paneboze co to plodite za nesmysly?do jakych 15 let?Nejde o zadny hit,ve Svedsku se takhle vozi deti nekdy od 80.let a umrtnost pri nehodach je vyrazne nizsi takze prosim nez zacnete placat nemysly tak si o tom aspon neco zjistete.A lepsi pri nehode resit zlomenou nohu nez poranenou pater ze?Jinak v protismeru si dite nozky nejak posklada ale v posmeru mu visi dolu ze sedacky coz taky neni zadna hitparada co se pohodli tyce.A to,ze dite sedi neni duvod davat ho do posmerne sedacky,tam jde o velky nepomer hlavy vuci zbytku tela a nedostatecne vyvinutosti krcniho svalstva.Videla jste crash testy po vs protismer?
S vami ale nema smysl diskutovat protoze placate o necem o cem nemate ani paru...
@markovaa92
jinak sedacku 9-36 stejne nebudete pouzivat po celou dobu,zivotnost sedacky je cca 7 let takze predstava,ze ji budete mit na celou dobu co dite sedacku potrebuje a usetrite tim je spatna.
@markovaa92 Měla jsem to samé s prvním i druhým dítětem. Ty vajíčka jsou těsné ale natolik, že dítě mělo otisky sedačky na tělíčku. Zkoušela jsem dvě různé značky ale výsledek stejný. Asi nemáme malé miminka jako většina 🙂 Takže jsme pak koupili sedačku BeSafe iZi modular, hodně drahá (cca 17 tis. se základnou), a má být až do věku 4 let jako protisměrná. Jezdíme ale hodně na dlouhé trasy, takže proto a také mám děti dřív po sobě, takže využívám na obě. Je do těch cca 4 let, no o tom se dá polemizovat, ty nohy (kolena) má pak starší dítě ve výšce hlavy a na dlouhé cesty to fakt není. Když měla první dcera necelé tři roky, koupili jsme právě tuto Reemy 9-36. A zatím spokojenost. Je taková užší, určitě fajn, když máš víc dětí vzadu. Není taková robustná jak si mnozí myslí chce to vidět. Je to ale autosedačka po směru jízdy, takže pro tvoje miminko to ještě není. Chtělo by to nějakou mezi-sedačku proti směru jízdy a tento typ až později.
@zelenaesmolda
Díky za info. Evidentně umíte jen útočit. Btw. nemyslím si, že v tom dítě bude na věky, bylo by pro mě lepší koupit sedačku aspoň na pár let a ne jak u 0-18 kg, kde dítě třeba vydrží pouze rok.
@barchen
Moc děkuju za přínosný komentář k věci 🙂 Opravdu to není žádný drobeček a v té sedačce spokojený není a neumím si představit ho tam držet třeba do roku :( Asi se tedy poohlédnu po sedačce 0-18. Celkem mě zaujala Britax Römer First Class Plus, kde ani ta cena není tak přehnaná. Bohužel těch mezistupňových zas tolik není. Většina lidí má asi drobečky, co vydrží ve vajíčku dlouho a pak jdou rovnou do velké sedačky. V tomhle máme nevýhodu :D Nicméně druhé dítě neplánuji a daleké cesty taky nepodnikáme, takže dát za sedačku takový balík si při nejlepší vůli nemůžu dovolit 🙂 Ačkoliv vím, že se to nedoporučuje, koukala jsem i na bazary, ale těch 0-18 se tam vyskytuje hodně maličko a ještě dost často pouze na isofix, který nemáme..
@markovaa92
tak v sedacce do 18kg vam dite opravdu jenom rok nevydrzi :D
hodne deti je do roka ve vajicku,pak uz nerostou tak rychle.
a s utocenim a nesmyslnym argumentem,ze bych dite vozila v protismeru do 15 jste zacala vy a jak se do lesa vola...
@markovaa92 Kdyby byl isofix, tak výběr je větší, takhle to máte trochu víc omezené ale prolez google a uvidíš, které jsou vhodné.
@zelenaesmolda Řekla bych, že si nepochopila ironii.
@barchen
ja jsem hlavne pochopila,ze nema smysl se s ni o tom bavit jelikoz vubec nevi o cem je rec.Stacil mi komentar o tom,jak jsou protismerne sedacky vlastne jenom moda...
@zelenaesmolda
Opravdu ironie vám zřejmě nic neříká. Dnešní doba je fakt špatná. Každý druhý se pasuje do role odborníka a má tendenci ostatním dávat najevo, že nikdo není informovanější a chytřejší než on.. Původně tento příspěvek založila paní, aby zjistila, zda má někdo zkušenosti s autosedačkou dané značky. Vy jste diskuzi zavedla úplně jinam a vlastně tím zabila původní podstatu příspěvku. Myslím, že další lidé, kteří budou hledat info k této sedačce si rádi přečtou desítky komentářů od přispěvatelky, která danou sedačku ani nikdy neviděla, ale kritizuje vše..
@markovaa92
tak to,ze jste danou sedacku videla nebo nevidela nekde v obchode vam stejne nijak nepomuze,nebo od pohledu poznate,ze je sedacka dobra?tak to jste king...
normalni clovek nehleda info o sedacce na diskuzi na MK ale ve specializovane prodejne...
Stejne vetsina lidi koupi sedacku za litr z Tesca protoze "kdyz se prodava tak musi byt bezpecna"
@markovaa92 co dodat. I já, člověk, který od roku 2002 prodává autosedačky a posledních několik let se aktivně věnuje vývoji, troufnu si říct, že jsem na to i trochu více studovaný si vedle chytrostí a sebevědomí paní zeleneesmoldy připadám jako malý kluk vedle matfyzáka.
Troufnu si říct, že to, že někdo v ČR dělá vývoj a testování autosedačky, posouvá celý obor dopředu spíše zaslouží trochu účty, než urážky a srážení...
Ale nebojte, o energii díky Vám ani já, ani můj tým nepřijdeme. 🙂
@markovaa92 máme Axkid Minikid 2018, protismer 0-25kg, vajicko nám bylo malé brzicko, máme cvalika, takže do ní šel dost brzo 🙂 nečetla jsem celou diskuzi, tak jen přidávám zkušenost se sedačkou 🙂 teď má téměř 18 měsíců a myslím, že mu vydrži dost dlouho 🙂 a je na pásy 🙂
@calta.pavel Dobrý den, chtěla bych se zeptat lehce mimo téma. V celém tomto vlákně bylo několikrát zmíněno, že se mají mimča nechávat co nejdéle ve vajíčku. Jedna věc mne na tom zaráží. Všechna vajíčka mají svoji nosnost - 9kg, 10kg, 13kg...my třeba máme pro děti s nosností 10kg. Zde bylo ale uvedeno, že jsou podstatné jiné parametry - vyčuhující hlavička. Zamená to tedy, že pokud dětem nečouhá hlavička víc jak po obočí, mohou se ve vajíčku dále vozit, i když jejich váha překročí výrobcem stanovenou nosnost? Nesnižuje se pak bezpečnost sedačky?Děkuji za odpověď.
@evik2112
u vajicka nesmi precuhovat hlavicka pres okraj vubec
@calta.pavel
zvlastni je,ze nekdo kdo se tak vyzna jako vy ma profil na MK kde ma zapotrebi delat reklamu znacce pro kterou pracuje 🙂
@zelenaesmolda děkuji za odpověď. Každopádě mě spíš zajímalo ono překročení nosnosti. Co se čouhání týče, už jsem slyšela různé verze, ale zajímavé je, že se nikde neřeší nosnot. Podle mě prostě dítě přesáhne nosnost a musí do větší sedačky, bez ohledu na to jestli hlava vyčuhuje nebo ne. Čistě z principu setrvačnosti při nárazu, kdy se každé kilo navíc musí počítat.
@calta.pavel
Dobrý den, chci se zeptat, lze sedačku Reemy umístit na přední sedadlo, jaky na to máte názor?
Chceme jet na dovolenou a 3 dospeli se v našem Nissanu vejdou dozadu lépe nez 2 dospělí a sedačka...
Jinak pro nas Reemy jasna volba, dvouletá dcera vyrostla z Britaxu Römer, ma 19 kg a vyučuhovala hlavicka 🤭. Neumím si představit ji poutat pasem od auta.
Děkuji
@ivachud autor sedacky uz je neaktivni bohuzel, taky jsem ho nedavno zkousela 🙂
Na predni sedadlo podle me ok ale pozor na airbag. Plati, ze sedadlo posunout co nejvic dozadu (to je blbe, kdyz dozadu chcete posadit dospeleho). Aby pripadny airbag dosahl k sedacce co nejmin. Nebo ho vypnout.
Dobrý den,
pardon, nějak mi nefungovalo upozorňování emailem, že jsou zde další dotazy. Pokud nějaké jsou aktuální, rád na ně odpovím.
@calta.pavel Dobrý den, ten kontakt na Vás jsem tady již nedohledala, myslela jsem, že je tady někde tel. číslo, jak jste psal, případně na youtube kontakt na Vás. Nevadí, tak snad Vám alespoň budou chodit upozornění pokud sem někdo přidá nějaký dotaz. Já pořád hledám nějaké další informace a zkušenosti ostatních k této sedačce, je jich strašně málo a pracně se hledají, všeobecně zatím neznámá značka, pro některé podezřele nízká cena a pro mnohé nevhodné růstové rozpětí. Na heuréce jsou dvě hodnocení, víc zatím ne, v obchodech jsou ty obecné informace, a pak to, co jste k té sedačce tady napsal Vy. Ve FB skupině "děti proti směru je už také nějaká zmínka o této sedačce, i když není protisměrná, pár příspěvků i vlákno, do kterého se mimochodem zapojila i kolegyně z této diskuze "zelenaesmolda" akorát tam vystupuje pod jiným pseudonymem. Sedačku pořád máme, jak jsem psala, nic lepšího pro tuto věkovou kategorii jsme v té době nesehnali, vlastně ani teď ne, prostudovala jsem i výše zmíněnou FB skupinu ale kategorie 9-18 byla řešením doslova na pár měsíců, druhá protisměrná sedačka be safe s kotvící nohou nám omezuje prostor řidiče, takže patřím k těm, kteří potřebují ještě něco mezitím ale současně chtějí co největší bezpečnost a nehledí na cenu. Vím, že nejsem jediná, která má tento problém, ne každý má tabulkové dítě s průměrnou váhou a výškou a když těch malých dětí máte víc, musíte dlouho hledat informace. Pokud je Reemy něco nového, co může vyplnit díru na trhu a přispět k větší bezpečnosti dětí v autě, tak by to chtělo dát tuto sedačku víc do povědomí lidí, resp. internetu.
Dobrý den, máme nové tuto sedačku, ale jde hodně těžce utáhnout pás, je na to nějaký fígl?

Jinak jsem zapomněla dodat, že syn už sedí, takze v tomhle ohledu bychom mohli pořídit i sedačku 9-18, ale tady už úplně nevidím rozdíl ani přínos oproti 9-36 kg.