Autosedačka Reemy fix 9-36 kg
Zdravim, mozna se to tu uz nekde probiralo ale ja bohuzel nic nenasla. Ma tu nekdo prosim nejakou zkusenost s rostouci autosedackou Reemy fix od 9-36kg. Uvazujeme o jeji koupi ale bohuzel jsme nenasli zadnou recenzi.
Moc dekuji za reakce
Zdravím vás, uvazujeme nad touto sedackou. Syn nemá este ani 3r ale vyrasta nám to sedačky 0-18kg (a tiez ju už potrebujem pre mladsieho). Má 18kg, 103cm. Momentalne teda hladam sedačku kde pojde do 25kg putat 5bod pasmi, a narazila som na tuto Reemy. Problém je že v aute nemame isofix, čím padla Joie Bold ktoru som mala vybranu povodne. U predajcov som lúštila nejake tabulky, kedy ako sa moze čím uchytavat, ale nie som z toho moc mudra, tak sa radsej spytam priamo. Je možné putat tuto sedacku do auta iba pomocou pasov za sucasneho pouzitia 5bodovych pasov na putanie dietata? Díky! S dovolenim tu este označím @calta.pavel ;)
@bbubble Dobrý den, děkuji za dotaz.
Ano, je to možné, máme na toto proveden test a homologaci. Až do 25 kg na pětibodu a sedačka je uchycená pouze pásem z auta.
Je to možné i nad 25 kg, ale zde je pak dítě uchyceno pásem z auta a zároveň je tak držena i samotná sedačka. Toto je možné, ale už ne moc pohodlné.
@calta.pavel : dobrý den, hledáme vhodnou sedačku pro syna. 2.5 roku, 89 cm a 11kg. Je to opravdu drobek, máme besafe Izi X4 ale už je starší a trošku unavená. V protisměru sedět už nechce. Sedačka se bude často přendávat do aut. Maji isofix. Druhý syn je ve vajíčku a bude tam co nejdéle. Stále se tu opakuji tytéž ale co třeba Maxi Cosi? V obchodě mi řekli že žádná Joie ani Römer není srovnatelná s kvalitou Reemy. Krom těch pásu, že které máte obrovské plus, jsem se ale nedozvěděla proč. Druhý syn bude také drobek, takže za rok budeme potřebovat další pokračovací sedačku a přiznávám, že narvat 2x be safe do menších aut nevidím jako reálné. Děkuji za názor
Máme sedacku Reemy druhým rokem a našli jsme celkem dost “nedostatků”:
Sedák je špatně vypolstrovaný a dost tvrdý
Když má ditko správně nastavené pasy, opěrka hlavy špatně plní funkci a padá mu hlavička.
Pro každé přenastavení pasů je nutné sedačku odcvaknout z isofixu/topteru nastavit a zase umístit...
Potah na sedák dlouho schne a nelze ho prat v pračce
Kdyz se dítěti udělá v aute spatne, zvratky tečou někam “pod sedačku” z kama nejdou vymyt... 🤢
Znovu bysme si sedačku od značky Reemy rozhodně nepořídili.
Zdravím, máte prosím někdo zkušenosti jak je to s místem na nohy v autě? Konkrétně Hyundai i30 kombi. Máme Romer king a bohužel se malému nevlezou nožičky a musí se je mít dost skrčený.
@bbubble Dobrý den, děkuji za dotaz.
Ano, je to možné, máme na toto proveden test a homologaci. Až do 25 kg na pětibodu a sedačka je uchycená pouze pásem z auta.
Je to možné i nad 25 kg, ale zde je pak dítě uchyceno pásem z auta a zároveň je tak držena i samotná sedačka. Toto je možné, ale už ne moc pohodlné.
@calta.pavel dobrý den, ráda bych obnovila diskuzi ohledně sedačky reemy fix i-size
Dcera teď aktuálně jezdí v joie i-spin 360, ale brzy ji bude malá. Dcera měří 90 cm a váží 16 kg a má 3 roky. Na 3bod autobus je opravdu ještě moc malá. Jezdí už po směru. Další varianty jsou:
1. Besafe Beyond - hooodně mimo nás rozpočet (cca 21 tis sedačka + základna)
2. Otočit do protisměru - vzhledem k tomu že Dcera potřebuje pořád něco podat a vrátit a podobně a taky by byla velká protisměrka na úkor místa spolujezdce tak taky nepřichází v úvahu
3. Poutat pouze 3bodem z auta - po prvním pokusu se hned vyvlikla z pasu.. 🤷♀️
A pak jsem narazila na reemy fix i-size, ale nemůžu najít žádné recenze
@calta.pavel dobrý den, ráda bych obnovila diskuzi ohledně sedačky reemy fix i-size
Dcera teď aktuálně jezdí v joie i-spin 360, ale brzy ji bude malá. Dcera měří 90 cm a váží 16 kg a má 3 roky. Na 3bod autobus je opravdu ještě moc malá. Jezdí už po směru. Další varianty jsou:
2. Otočit do protisměru - vzhledem k tomu že Dcera potřebuje pořád něco podat a vrátit a podobně a taky by byla velká protisměrka na úkor místa spolujezdce tak taky nepřichází v úvahu
@beruska817 dobrý den,
Tyto sedačky máme dvě. Každé dítko má svou. Stáří dětí 7,5 a 3,5 a obe děti spokojené. My jsme též s bezpečností sedaček spokojený. Sedačka vydržela i po autonehodě a ditku se nic nestalo, oproti nám, nebylo dítko ani odřené od pásu. Potom jsme koupili novou. Sedačky máme vyzkoušené i na dlouhé cesty. Pokud vás zajímá něco konkrétního klidně mi napište
@beruska817 Zkuste na fb skupinu Autosedačky- bezpečí pro děti. Pánové jsou jedni z nejlepších co se týká výběru autosedaček, možná s ní budou mít zkušenost.
Do 104 cm je Joie I Bolt, tam se poutá 5tibodem posměru. Nedávno jsme ze stejného důvodu kupovali pro 4 leťačku a maximální spokojenost.
@beruska817 Zkuste na fb skupinu Autosedačky- bezpečí pro děti. Pánové jsou jedni z nejlepších co se týká výběru autosedaček, možná s ní budou mít zkušenost.
Do 104 cm je Joie I Bolt, tam se poutá 5tibodem posměru. Nedávno jsme ze stejného důvodu kupovali pro 4 leťačku a maximální spokojenost.
@michaela666 akorát ta nová i Bold je s petibodem do 105 cm/22 kg, Reemy byla do 25 kg (stejně jako stará Boldka). Bohužel dneska už se posmerne petibody nedělají, nevychází v těch zpřísněných testech, tak museli výrobci chtě nechtě přejít na tříbody. Proto si držím boldku i Reemy jako pokračující sedačky pro nejmenšího, až vyroste z Nuna Prym. Jak to dělají ti, co mají velké děti vzrůstem, ale věkem (a tedy i mentálně) malé, to nevím. Protože je buď varianta protisměru nebo tříbodu.
@michaela666 akorát ta nová i Bold je s petibodem do 105 cm/22 kg, Reemy byla do 25 kg (stejně jako stará Boldka). Bohužel dneska už se posmerne petibody nedělají, nevychází v těch zpřísněných testech, tak museli výrobci chtě nechtě přejít na tříbody. Proto si držím boldku i Reemy jako pokračující sedačky pro nejmenšího, až vyroste z Nuna Prym. Jak to dělají ti, co mají velké děti vzrůstem, ale věkem (a tedy i mentálně) malé, to nevím. Protože je buď varianta protisměru nebo tříbodu.
@zmrz_lina taky jsem byla překvapená, že Bold už má nižší limity. Já nevím proč, ale pořád mám Reemy zafixovanou jako jednu z těch co raději obloukem obejít 🤷. Možná si to s něčím pletu, zase tlak zběhlá v tom nejsem, ale naštěstí mám drobné dítě, takže jsme ze Steady přešli na I Bold a pokud se nestane zázrak, tak ji vydrží pětibod do první třídy. 🫣
@zmrz_lina taky jsem byla překvapená, že Bold už má nižší limity. Já nevím proč, ale pořád mám Reemy zafixovanou jako jednu z těch co raději obloukem obejít 🤷. Možná si to s něčím pletu, zase tlak zběhlá v tom nejsem, ale naštěstí mám drobné dítě, takže jsme ze Steady přešli na I Bold a pokud se nestane zázrak, tak ji vydrží pětibod do první třídy. 🫣
@michaela666 pánové z oněch skupin ji rádi pomlouvají, ale fakt je ten, že Reemy fix měla nadstandardní testy pětibodu (nepovinné) s velkou figurínou (cca šestiletého dítěte) dřív, než Joie Bold. 🤷♀️
Reemy byla jedina sedačka, kam se nám velka tříletá vešla. Třeba Bold byla na kg ok, ale tlačily ji pasy. Bohužel naše auto nemělo vhodné body pro uchycení, takže jsem nakonec pořídili větší protisměr a za rok dozrála do posměru na autopas.
@beruska817 dobrý den,
Tyto sedačky máme dvě. Každé dítko má svou. Stáří dětí 7,5 a 3,5 a obe děti spokojené. My jsme též s bezpečností sedaček spokojený. Sedačka vydržela i po autonehodě a ditku se nic nestalo, oproti nám, nebylo dítko ani odřené od pásu. Potom jsme koupili novou. Sedačky máme vyzkoušené i na dlouhé cesty. Pokud vás zajímá něco konkrétního klidně mi napište
@lucka1606 děkuji. Zatím mi tahle vychází jako jediné řešení
@michaela666 právě že v téhle skupině mi doporučili co jsem psala. Ale na 3bod to ještě není a tolik peněz nemám. A pokud chci jezdit taky, nebo vézt manžela, tak do svého auta protisměrku nedostanu.
Počítala jsem že pořídíme bold, ale v té nové verzi už je to jako naše i-spin. V roce bych ji tam určitě nedala, ale ve 3 si myslím že to není tak zlé. Jako určitě nebude horší než kinderkraft co má manžel v autě (dodávka) na občasné popojíždění.

Nemám tuhle sedačku, ale u jiné mi šlo jednou špatně dotáhnout a byl problém v malinko překrouceném pásu.