icon

Jakou pokračovací autosedačku vybrat pro dítě? Diskuze rodičů

andrea93133
7. srp 2022

Dobrý večer dámy (a pánové samozřejmě),
když budete mít čas a chuť napište mi prosím jaké pokračovací autosedačky máte pro vaše děti, ať už 9-36 nebo 15-36 proč jste si vybrali zrovna tu a jak jste s ní spokojené. Já mám z toho hledání hlavu v pejru už 14 dní a nemohu se rozhodnout jelikož potřebujeme dvě autosedačky do dvou aut 🤦‍♀️ teď máme britax 9-18 ale malá (cca 17kg a 100 cm) už je tam dost natěsno 🙈 děkuji ❤

zuzita15
7. srp 2022

@andrea93133 resim ted to samy, navic mam problem, ze dcera je drobna (100cm a 12.5kg), takze se mi do pokracovaci zatim nechce vzhledem k pasani autopasem. Bohuzel mi z 5-bodaku za chvili taky vyroste. Prochazela jsem ruzne testy a recenze a nejlip mi vysla BeSafe izi flex fix i-size do hlavniho auta a do druheho mestskeho auta Britax Kidfix i-size. BeSafe jde polohovat, coz se mi libi, protoze dcera jeste obcas usne. Obe autosedacky maj skvely hodnoceni v crash testech. Vetsi vahova rozpeti u nas vzhledem k vaze dcery nepripadaji v uvahu, protoze by z nich vypadla 🤷‍♀️ Cekam do posledni chvile, tj. 105 cm, ale do pul roku nas to nemine…

andrea93133
autor
7. srp 2022

@zuzita15 mě se právě autopás taky zrovna nezamlouvá, přece jenom je ještě malá (věkově) nejlíp bych chtěla ještě pětibod a polohovací 🙈 ale počkám na ženy co napíšou (jestli napíšou) 😁

tasimia
7. srp 2022

@andrea93133 Joie Stages a Joie steadi, ta je užší a Mala do ní krásně padne ;).

fazolkazuzka
7. srp 2022

Cibex sirona i size. Otáčecí. Ale záleží i na autě. Některé isofixove v některých autech drží prý špatně.

evculinda
8. srp 2022

máme Nuna Rebl plus, syn byl veliký už od narození, v 10 měsících už se velikostně ani váhově nevlezl do vajíčka. Máma Fabii combi III, krásně vyrovnává sklon sedaček škodovek, je otočná (to jsem využila hlavně při usazování a vyndávání z auta, 13kg už se proneslo), polohovací, je na izofix, má opěrnou nohu a lze s ní jezdit v protisměru i po směru. Má náhradní potah, když jeden peru, můžeme sedačku využít s druhým potahem a nečekat, až ten jeden uschne. Opravdu kvalita!

andelka
8. srp 2022

My máme Joie stages. Je 0-25 ale máme ji až od 14 měsíců, v petibodu je pořád,i když už po směru ( 3,5 roku)

uzivatelkapetra
8. srp 2022

Mám joie spin 360, malý bude mít 4 roky, 15kg a kolem 100cm a vím, že mu ještě vydrží. Otáčení luxus, lze naklopit na spaní po i proti směrná.
Neumím si představit, že by šel na klasické pásání.

ondul
8. srp 2022

Mame Joie Stages. Je sice pravda, ze v protismeru tam syn nema nijak zvlast mista na nohy ale jezdime max pul hodinove cesty a jeste si nikdy nestezoval. Jinak tam krasne sedne, tvarove mu jinak velmi dobre sedi.

mishulka26
8. srp 2022

Chtěla jsem taky ještě sedačku, která má vlastní pásy, ale bohužel nemáme v autě top tether, který tyto sedačky vyžadují, tak jsem vybrala sedačku na isofix, aby aspoň sedačka držela na isofixu a pás držel jen syna. Pořídili jsme nuna aace a jsme spokojeni.

badyr
8. srp 2022

@andrea93133 syn přecházel ve 4 letech z dualfixu do Poled Y-fix, vybrali jsme v centru autosedaček. K babičkám a dědečkům jsme pořídili joie bolt. Obě sedačky mají pětibodové pásy do 25 kg, jsou já Isofix, je nutné mít v autě i toptether.

pe_tu_ss_ka
8. srp 2022

My máme pro syna (106cm a 17kg) stále sedačku 0-25 kg axkid minikid. Ale pokud by teď měl jít do jiné, zvažovala bych joie bold kvůli pětibodu.

andrea93133
autor
8. srp 2022

Dámy děkuji moc všem za odezvy ❤ na fb mi byla doporučená joie bold, ta půjde do mého auta, ale ještě projedu všechny vaše typy, jelikož manželovo auto nemá toptether a bude vozit malou jen ze školky (asi 3 km) 😊

slunea
12. srp 2022

@andrea93133 pokud nechceš protisměr (nejbezpečnější), tak při 17kg bych už šla do klasické 15-36kg. Ideálně vyzkoušet v obchodě, jak která sedne. Můžeš ji doplnit belt upp pásem. Kupovat teď 9-36 mi přijde jako zbytečná investice, bývají dražší, menší a při použití tříbodového pásu o něco méně bezpečné, než 15-36 (kvůli konstrukci, mezi dítětem a sedadlem auta je víc prostoru). Navíc není jednoznačně prokázáno, že u větších dětí je 5bod bezpečnější oproti pásání pásem auta (kvůli zátěži na krk).

Já mám děti podměrečné, takže můj šestiletý ještě jezdí v protisměru v Britax Max Way. Plánuju s ním za rok zajet vybrat nějakou 15-36 (předběžně se mi líbí BeSafe) a do Max Way půjde dcerka.

andrea93133
autor
12. srp 2022

@slunea ne že bych nechtěla protisměr.. chtěla ale malá je hrozně blicí, hlavně v protisměru.. zvrací i v posměru ale tam můžu alespoň okamžitě zareagovat 🤷‍♀️ objednala jsem zatím joie bold, na druhou autosedačku budeme muset zajet do nějaký prodejny 😊

lennus
12. srp 2022

@andrea93133 Protisměrnou Cybex, která pak šla dát do posměru. Docela cestujeme a protisměr je bezpečnější

elesse
12. srp 2022

My mame klippan triofix, chteli jsme neco s dobrym pomerem cena /vykon, samozrejme vykon mel prednost, protismer, petibod… jako bonus dlouho vydrzi, ale syn neni drobinek, spis statnejsi konstituce

lobella
12. srp 2022

Mame pro 3letou cca 15kg a 100cm Axkid minikid v jednom aute a ve druhem Klippan triofix, ted budem kupovat pro mladsi 1,5roku cca 11kg a 78cm a pujdem rovnou do Klippanu s tim,ze koupime jednu a budem ji v autech zatim prehazovat (s mladsi jezdim jen ja,tak necekam prehazovani casto)