icon

Je autosedačka Joie Every Stage pohodlná pro starší děti?

9. dub 2026

Ahoj holky, hledáme sedačku, co vydrží od miminka až do konce. Zaujala mě Joie Every Stage. Máte ji někdo? Je v tom to dítě fakt v pohodě i v těch 5-6 letech, nebo je to pak už moc těsné? A co instalace do auta bez isofixu, drží to pevně jen na pásech? Přijde mi to jako super investice, že nemusím kupovat tři sedačky postupně.

hennrietta
9. dub 2026

@anonym_autor Vajíčko se musí. A do pokračovací sedačky až když dítě stabilně 2 měsíce sedí.
Jelikož má každé dítě jiné míry, tak takové rozpětí nezaručuje, že dítěti bude sedět. Ba naopak je pravděpodobné, že bude ta sedačka drobnému dítěti velká.
Dají se pořídit i levnější a kvalitní sedačky. Vždy vybírám sedačky podle dítěte.
Doporučuji skupinu na FB: Autosedačky - bezpečí pro děti. Autosedačka je něco, kde si chci být jistá a radši ušetřím na jiných věcech.

pinkninja
9. dub 2026

@anonym_autor Neco takoveho je marketingový trik… Autosedačky mají běžně životnost + - 7 let (uvádí to výrobce k jednotlivým modelům). Delší životnost je spíše výjimečná, ale existuje (ovšem cena bude 12tis.+). Málokterá autosedačka je i se všemi “vycpávkami” doporučena odborníky (nikoli výrobcem) pro novorozeně. A navíc přijdete o možnost nacvaknuti na kočár. Kvalitní vejce je prostě nejbezpečnější přeprava pro miminko - bez debat. Já osobně tedy jedu klasickou cestu - 3 autosedačky po dobu využívání. Neumím ušetřit na bezpečí…