Je autosedačka Joie Every Stage pohodlná pro starší děti?
Ahoj holky, hledáme sedačku, co vydrží od miminka až do konce. Zaujala mě Joie Every Stage. Máte ji někdo? Je v tom to dítě fakt v pohodě i v těch 5-6 letech, nebo je to pak už moc těsné? A co instalace do auta bez isofixu, drží to pevně jen na pásech? Přijde mi to jako super investice, že nemusím kupovat tři sedačky postupně.
@anonym_autor Neco takoveho je marketingový trik… Autosedačky mají běžně životnost + - 7 let (uvádí to výrobce k jednotlivým modelům). Delší životnost je spíše výjimečná, ale existuje (ovšem cena bude 12tis.+). Málokterá autosedačka je i se všemi “vycpávkami” doporučena odborníky (nikoli výrobcem) pro novorozeně. A navíc přijdete o možnost nacvaknuti na kočár. Kvalitní vejce je prostě nejbezpečnější přeprava pro miminko - bez debat. Já osobně tedy jedu klasickou cestu - 3 autosedačky po dobu využívání. Neumím ušetřit na bezpečí…

@anonym_autor Vajíčko se musí. A do pokračovací sedačky až když dítě stabilně 2 měsíce sedí.
Jelikož má každé dítě jiné míry, tak takové rozpětí nezaručuje, že dítěti bude sedět. Ba naopak je pravděpodobné, že bude ta sedačka drobnému dítěti velká.
Dají se pořídit i levnější a kvalitní sedačky. Vždy vybírám sedačky podle dítěte.
Doporučuji skupinu na FB: Autosedačky - bezpečí pro děti. Autosedačka je něco, kde si chci být jistá a radši ušetřím na jiných věcech.