Kde najít recenze na autosedačku Graco?
Máte prosím někdo? Nemohu na tuto značku najít žádné recenze 🤔
Stručné shrnutí
- Recenze autosedaček Graco v Česku jsou omezené, protože značka je na tuzemském trhu relativně nová a méně rozšířená.
- Graco je americká značka často popisovaná v diskuzi jako cenově dostupnější (low-end) alternativa k značkám jako Joie; konkrétní modely zmíněné v diskuzi jsou Graco Extend, Graco Turn2Me a Graco Slimfit 2020 Chilli.
- V diskuzi byly citovány výsledky testů ADAC: u modelů Graco se v textu uvádí hodnocení kolem 2,3–2,8, zatímco Joie i-Spin 360 mělo v diskuzi zmíněné ADAC hodnocení 1,8.
Nejčastější otázky
Q: Kde najdu testy a recenze autosedaček Graco?
A: ADAC v diskuzi testoval model Graco Turn2Me a v textu je uvedeno hodnocení 2,3; v Česku lidé také sdílejí zkušenosti ve facebookové skupině "Autosedačky - bezpečí pro děti".
Q: Jak se Graco srovnává s Joie z hlediska hodnocení a ceny?
A: V diskuzi je Graco charakterizováno jako levnější alternativa k Joie, přičemž Joie i-Spin 360 má v ADAC podle příspěvků lepší hodnocení (1,8) než zmíněné modely Graco (okolo 2,3–2,8).
Q: Které konkrétní modely byly v diskuzi zmíněné?
A: Byly zmíněny Graco Turn2Me (Turn to Me), Graco Slimfit 2020 Chilli, Graco Extend, Joie Spin, Joie i-Spin 360, Joie Steadi, Cybex Cloud Z i-Size a Cybex Sirona Z.
Q: Jaký je rozdíl mezi Spin a i-Spin (i-Size) u Joie?
A: Podle diskuze je "Spin" podle starší normy, zatímco "i-Spin" je podle i-Size normy, má přídavnou boční ochranu, paměťovou pěnu v opěrce hlavy, snazší přístupné tlačítko na otáčení a více místa na nohy; u varianty i-Spin 360 E chybí vložky, které mohou být potřeba i pro tříleté děti.
Q: Je Graco doporučovaná značka pro rodiče s omezeným rozpočtem?
A: Ano, v diskuzi několik příspěvků uvádí, že kvalifikovaní prodejci doporučují Graco jako bezpečnou a cenově dostupnou variantu (uváděno jako levnější varianta Joie).
Q: Má smysl sedačku před koupí vyzkoušet na dítěti?
A: Ano, v diskuzi se doporučuje vyzkoušet sedačku s dítětem v obchodě, protože velikost a konstituce dítěte (např. drobné dítě, které ve 18 měsících ještě sedí ve vajíčku) významně ovlivní výběr.
Závěry z diskuze
Shoda
- Graco není v ČR příliš rozšířená značka.
- Doporučuje se sedačky vyzkoušet přímo na dítěti před koupí.
- Graco je v diskuzi zmiňováno jako cenově dostupnější alternativa k Joie.
Sporné názory
- Někteří účastníci tvrdí, že Graco je kvalitní a doporučovaná značka i kvalifikovanými prodejci; jiní ji označují za "low-end" a upozorňují na nižší ADAC hodnocení (např. 2,3 nebo 2,8).
Otevřené otázky
- Který konkrétní model (Graco Turn2Me vs Joie i-Spin 360 vs Joie Steadi) je nejlepší volba pro drobné dítě s požadavkem na protisměr do 25 kg?
- Stojí za to dokupovat isofixovou základnu zvlášť, když pořizovací cena základny může výrazně zvyšovat celkové náklady?
- Jaké dlouhodobé rozdíly v bezpečnosti a pohodlí vznikají mezi levnějšími modely Graco a lépe hodnocenými modely Joie podle dlouhodobých testů?
Zmíněné značky a firmy
Graco, Joie, ADAC, Autosedačky - bezpečí pro děti, Cybex, Britax
Zmíněné produkty a metody
Graco Turn2Me, Graco Slimfit 2020 Chilli, Graco Extend, Joie Spin, Joie i-Spin 360, Joie Steadi, i-Spin 360 E, Cybex Cloud Z i-Size, Cybex Sirona Z, isofixová základna, i-Size norma, protisměr (rear-facing) do 25 kg, pětipasová (Britax pětipasová)
Místa a osoby
ČR, USA
@veroniquecz Koukam, ze jsem se dneska do tech Joie dokonale zamotala…🫣🤣Asi mám nejaky spatnejsi den a jeste spatne ctu🥴
Já jsem měla vejce Cybex Cloud Z i-Size, zustala mi isofixová základna a jen jsem dokoupila Cybex Sirona Z. Jsem spokojena.
@pinkninja tak jasně, když máš bázi, ale kupovat novou a ještě bázi, to ke už docela finanční masakr …..
@veroniquecz Spin je podle starší normy. I-spin už je podle i-size normy a má přídavnou boční ochranu, paměťovou pěnu v opěrce hlavy, líp přístupný tlačítko na otáčení a víc místa na nohy. Hlavně neber verzi i-spin 360 E - ta je bez vložek a vložky potřebujou třeba i tříletý děti.

@veroniquecz nemeli pac pak jsme byli v ČR twk mame Britax petipasovou a je super, holka je prave taky drobek