icon

Nejlepší úzké autosedačky pro děti na dovolenou

dixi86
16. čer 2024

Dobrý den, prosím o radu. Máme sedačky Romer na obě děti(i pri nejmensi sirce jsou prilis siroke). Na dovolenou jedeme v 5lidech a s těmito sedačkami se na zadni sedadlo dalsi clovek normalne nevejde. Máte vychytano, ktere jsou opravdu uzke(primarne v horni ramenni casti) a i presto bezpecne? ani jedno bohuzel nebude na cestu tam a zpet v Isofix, budou co nejvice na kraji. Syn ma cca 36kg a 135cm, ale podsedak beru az jako posledni moznost. A prosim o rady jen maminky, co pasani deti a kvalitu autosedacek resi, dekuji 🙂

Strana
z2
slunea
17. čer 2024

@angelinie pokud to autosedačka umožňuje, tak ideálně nechat na isofixu, ale dítě poutat pásem auta a ne pásem autosedačky. I když dítě bude těžší, tak limit isofixu se nepřekročí, jde tam totiž o to, co isofix unese v případě nárazu, a tam se dítě pověsí jen na pás, isofix bude držet jen tu sedačku (a pro dítě je lepší, že ji bude držet).

dixi86
autor
18. čer 2024

Tak...všem děkuji za postřehy...syn má přes 135cm, váhově už je mimo, což je mimo ale i na podsedáky a vzhledem k tomu, že já mám 163cm a stejně musím řešit pás, který mi jde nevhodně přes krk, to u syna takto řešit nehodlám. Omezení je váha, ovšem mi nikdo nevymluví, že pokud bude např.na dece, na podsedáku,...tak nebude mít v případě nehody naprosto devastující poranění oproti dobré autosedačce, kdy i bez isofixu je kryti z co nejvetsi casti. Za mne proste je lepsi, pokud okolo nej jsou plasty, byt mi nikdo nezaruci vysledek nez hole tělo dítete bez jakekoliv ochrany...pujceni auta nepripada v uvahu, kupovali jsme i rakev a nosice prave na toto auto..jede i starsi velky pes, kdy je v procesu preprava psa..jinak pro ostatni... obj. 2x Romer, dnes dosly, ale užší typ a na vyzkoušení všech variant se nejlépe osvědčily dvě autosedačky vedle sebe a třetí místo má nejvíce volného prostoru, všichni připoutaní, s prostorem a ochranou hlavy. Alternativa sedačka na prednim miste byla, ale za prve by se deti hadaly, za druhe uz jednou jsme takto jeli v jinem aute a bylo to o pusu, protoze dite zasahuje do prostoru ridice a za treti to vychazelo prostorove fakt nejlip takto.

sweetcaroline
11. čer 2025
@dixi86

Tak...všem děkuji za postřehy...syn má přes 135cm, váhově už je mimo, což je mimo ale i na podsedáky a vzhledem k tomu, že já mám 163cm a stejně musím řešit pás, který mi jde nevhodně přes krk, to u syna takto řešit nehodlám. Omezení je váha, ovšem mi nikdo nevymluví, že pokud bude např.na dece, na podsedáku,...tak nebude mít v případě nehody naprosto devastující poranění oproti dobré autosedačce, kdy i bez isofixu je kryti z co nejvetsi casti. Za mne proste je lepsi, pokud okolo nej jsou plasty, byt mi nikdo nezaruci vysledek nez hole tělo dítete bez jakekoliv ochrany...pujceni auta nepripada v uvahu, kupovali jsme i rakev a nosice prave na toto auto..jede i starsi velky pes, kdy je v procesu preprava psa..jinak pro ostatni... obj. 2x Romer, dnes dosly, ale užší typ a na vyzkoušení všech variant se nejlépe osvědčily dvě autosedačky vedle sebe a třetí místo má nejvíce volného prostoru, všichni připoutaní, s prostorem a ochranou hlavy. Alternativa sedačka na prednim miste byla, ale za prve by se deti hadaly, za druhe uz jednou jsme takto jeli v jinem aute a bylo to o pusu, protoze dite zasahuje do prostoru ridice a za treti to vychazelo prostorove fakt nejlip takto.

@dixi86 prosím, jakou römer jste brali?

dixi86
autor
2. zář 2025
@sweetcaroline

@dixi86 prosím, jakou römer jste brali?

@sweetcaroline ten uzkej bez isofix, vejdou se tri kusy vedle sebe

Strana
z2