Vajíčka pro miminko. Jaké značky doporučujete?
Ahoj, mám takový všeobecnější dotaz, protože v autosedačkách pro miminka zatím skutečně plavu. Zeptám se tedy, jaké byste doporučili značky vajíčka pro miminko, prosím? 🙂 Ideálně na isofix, cenově například do 10 tisíc. To jsou asi jediné požadavky, co máme. Nějaké otáčení apod. úplně nepotřebuji. Samozřejmě by byla fajn nějaká lehčí váha, ale nevím, jestli to pak není trochu na úkor bezpečnosti. Třeba ne, jak říkám, plavu v tom a chtěla bych slyšet nějaké názory, do jakých značek jste šli vy. 🙂 V rodině mi všichni říkají jen Cybex nebo Britax, takže ve mně hlodá strach jít do jiné značky. Ale určitě je výběr větší, jen se trochu zorientovat. Nabídky procházím, načteno o vajíčkách mám, ale i tak nevím, po kterém sáhnout nebo na jaké značky se alespoň zaměřit. Pojedeme se podívat a poptat i do obchodu, ale chtěla bych mít před tím aspoň nějakou představu o možnostech. Přeci jen, podle zkušeností s kočárkem apod. - co obchod, to názor. Předem moc děkuji!
@petulkadodo Taky máme Cybex aton 5 a znova už bych do ní nešla. Je sice velké, ale těžké a už mám co dělat, abych ho s dcerou unesla. Příště bych šla do lehčího vajíčka a určitě s otočnou základnou, když zůstává v autě, tak to poutání je fakt naprd, navíc dcera se už hodně vzpírá a nechce připoutat, takže bojujeme. 😂 Adaptéry na kočárek jsou určitě super… Nejvíc jsou doporučovány vajíčka Joie i gemm 2 nebo 3, Nuna pípa next a Avionaut číslo nebo pixel pro. Doporučuji skupinu na fb Autosedačky - bezpečí pro děti. Nedávno tam někdo dával příspěvek, že vybírá vejce a sesumíroval si tam základní informace vedle sebe u těch nejvíc doporučovaných.
Ahoj my měli joie i-gemm 2 (teď je joie i-gemm 3) a malá v něm jezdila ještě po 2 roce, doporučuju k němu i-base advance (je polohovací a vyrovná sklon sedaček, ve fabii jsme to ocenili) a vychází komplet na necelých 8000,-
Teď uvažujeme pro druhý jestli do ni půjdeme znovu, láká mě vyzkoušet jinou, ale tuhle polohovací base moc vajíčka nemaj a nechci aby prckovi padala hlavička.
@nikxiv S isofixem zkombinujete dneska všechny, které za něco stojí… Ujasněte si, jestli máte nějaká očekávání, mimo váhy, ceny a isofixu. My třeba jezdili daleko, dnes bych určitě volila polohování v autě za jízdy. A naprosto nezbytná mi přijde XXL stříška (ne hadr na gumičkách 😉). Dnes může Isofix sloužit i pro pokračovací sedačku… Těch proměnných je víc.
Lehkých a bezpečných vajíček je hodně… Zajeďte se podívat do nějaké speciálky, ale ne, která se jenom tak tváří! Na to velký pozor.
A nebo se běžte podívat kamkoli, vyberte si favorita a doma dostuduje podrobnosti.
Ale kvalitních (a i opomíjených) značek je víc než Cybex a Britax (např. Nuna, Maxi Cosi, SilverCross, Peg Perego, Avionaut, Kiddy, BeSafe, Axkid, Klippan, Avova, Swandoo…)
Ale pozor, pokud nevíte, nemáte zkušenosti, určitě bych vyzkoušela ve vašem autě. Muzete mít nevhodný sklon sedadel v autě a problem s padáním hlavičky dítěte (případně i obtížným zacvaknutim isofixu) je na světě… Znam uz pár lidi, co kupovalo novou, protoze to neslo.
V první řadě doporučím na facebooku Autosedačky - bezpečí pro děti. Díky této skupině jsem se zhrozila, jak jsem vozila první dceru a byla ráda, že nebyla žádná nehoda...
Rodila jsem v prosinci a rozhodovali jsme se pro vajíčko hlavně kvůli jeho váze - Avionaut Pixel, Avionaut Cosmo a nebo Nuna Pipa Next.
Cosmo - kvalitní, vcelku levná sedačka, ale malé mimčo se tam musí upravit, aby to bylo v pořádku
Pixel - nejlevnější na trhu, má i vložky pro hodně malinká a nedonošená miminka
Nuna - otočná báze a v potahu je nějaké % merina
Nakonec jsme brali Avionaut Pixel kvůli váze.
Měla jsem na první Cybex Aton 5 a už nikdy víc. Máme větší děti od miminka a bylo to fakt otřesný, vláčet se s tak těžkým vajíčkem. Ještě jsem byla po císaři a vláčet týden po operaci 5 kilo vajíčko + 4 kila dítě, to člověk opravdu nechce. 🙂 Takže u druhé jsme volili Avionaut Pixel, což je nejlehčí vajíčko na trhu a bylo to skvělý. Na Isofix, který ukazoval, zda je sedačka správně usazená. Vložky jsou tam i pro opravdu malinkatá miminka a do toho roka a půl vydrželo bez problémů i u větších dětí. Jinou volbu už bych nebrala. Na Isofix se pak dá navázat pokračovací protisměrnou sedačkou, takže se dá využít Isofix několik let v kuse.
Já měla Cybex Aton 5 a už bych do něj taky nešla. Je těžké a nemá ani vložku vhodnou pro novorozence, takže je třeba dokoupit. Teď chci zkusit Nuna Pipa Next, ale na pásy ne na základnu. Bez základny jde i lépe vyrovnat sklon, pokud auto nemá nic moc. Určitě si i zjistit, jak správně pásat samotné miminko. Dobrá skupina na FB Děti proti směru.
Jestli chceš vědět, která autosedačka je bezpečná a splňuje tvé požadavky doporučuji fb skupinu Autosedačky - bezpečí pro děti. Kvalitní značky jsou Cybex, Nuna, Avionaut, Maxi cosi.. je jich hodně.
My měli na staršího a po starším na mladší cybex cloud q. Ale teď v současné době bych slando vejce besafe beyond.
Taky jsme měli Cybex, kdybyste měla zájem mohu vám ho prodat. Je jako nový, málo vyuzity
My mame bugaboo air by nuna.je lehci nez ostatni,mame ho na izofixu,ale jde i na pasy.vozime v ni stale dceru -18 m,11 kg a 81 cm.takze bych rekla ze je i prostorne ☺️.a misto tam jeste ma.ale uz budem porizovat pokracovacku.
Máme Klippan Dinofix a jsme moc spokojení. Je lehčí (než třeba Cybex, který jsme měli dřív) a větší než ostatní značky, dítě tam může být do 13 kg.
U prvního syna jsme měli Joie, u druhého máme Cybex. Obě jsou super, “cybexka” je lepší v tom, že se dá polohovat a přijde mi lehčí.

@nikxiv My měli Cybex a spokojenost velká. Vajíčko není nejlehčí, ale je velké, syn v něm byl do 18 měsíců. Má vysouvací stříšku s UV, což bylo fajn. Syn byl letní miminko a ve vajíčku jsme celkem často popovezli i někde venku. Určitě pořiď i adaptéry na kočárek, je to praktičtější než vajíčko tahat v ruce.