icon

Zkušenosti s autosedačkou Cybex Anoris T2 i-Size Plus?

9. srp 2025

Ahoj maminky,
potřebovala bych poradit ohledně autosedačky. Moje dcera má 4 roky. Když byla miminko, měli jsme Cybex Cloud T i-Size, potom jsme přešli na Cybex Sirona T i-Size Plus a teď, když už z ní vyrostla, máme Cybex Solution T i-Fix Plus.
Na delší cesty ale přemýšlím, že bych pořídila ještě Cybex Anoris T2 i-Size Plus – hlavně kvůli tomu, že je polohovací a má stříšku, což je pro nás velká výhoda, protože dcera v autě často spí. Moc se mi líbí i z hlediska bezpečnosti, ale zatím váhám ( o cenu nejde ).

Nemáte s touto sedačkou někdo zkušenost? Doporučili byste ji? Budu moc ráda za jakékoli postřehy. Díky moc! 🌸

Zkušenosti s autosedačkou Cybex Anoris T2 i-Size Plus?
cherie24
9. srp 2025

@anonym_autor proboha jen to ne. Pultíkové sedačky od Cybex jsou otřesný výmysl. Podívejte se na Crash testy, však v některých scénářích vyletělo dítě ze sedačky. Jsou to nejvíc nebezpečné sedačky na trhu. Logicky si i představte, jestli by jste během nárazu chtěla narazit plnou vahou na pultík. Já teda fakt ne. Cybex má jen jméno na trhu, ale celkově je to kvalitou velmi, ale opravdu velmi mizerná značka.

nelly_strokova
10. srp 2025

@anonym_autor Máme od Cybexu vajíčko a žádnou další pokračovací sedačku od Cybexu rozhodně nekoupím, maximálně tak koncovou, kde jde P správně vedení pásu. Ale jinak ani náhodou, Sirona je dětem často dost velká, protože nemá dostatečné vložky a pultíková sedačka je kapitola sama pro sebe. Nejenom, že jde o posměrnou sedačku, ale samotný pultík je fakt nebezpečný a v případě nehody může dítě vyletět nebo mít vážně vnitřní zranění, jak se bříškem zarazí do pultíku. To prostě fakt nechceš. Takže když peníze nejsou problém, jela bych do prodejny, kde tomu fakt rozumí a umí doporučit (ne obchod, který s nějakou značkou spolupracuje a bude doporučovat převážně tu). Ideálně prodejna Obchůdek Matýsek nebo Autosedačky RC. Případně je na fb skupina Autosedačky - bezpečí pro děti a tam na základě mile dítěte, auta, požadavků na sedačku a rozpočtu doporučí vhodnou sedačku.