Barveni Barvení vlasů Hennou. Jak kryje šediny? A vymývá se nebo odrůstá?

animali
14. pro 2019

Ahoj holky,
zvazuju, ze zkusim hennu na vlasy, nicmene mam 2 dotazy.
1. Jak zakryva sediny? Mam hnede vlasy a sediny uz jsou celkem videt..
2. Henna se vymyva nebo odrusta?
Dekuji vsem za zkusenosti! 😊

vineta
14. pro 2019

@animali 1. zakrývá je specificky, není to jako s chemickou barvou, šedivé vlasy se obarví na jiný odstín než ostatní, barevný efekt je asi třeba zkusit, já si na to zvykla a i se mi líbí, že barva není jednolitá. Ale je to prostě jiné, než s chemií.
2. Vymývá se, respektive odstín pracuje a mění se. Mně vydrží mezi barvením cca měsíc, což je u mě i čas odrostu, takže pohoda.

herminka
14. pro 2019

Hennou barvím roky. Moje zkušenost:
Na šediny chytá jinak než na "barevné" vlasy. Mám poměrně tmavě hnědé vlasy, henna mi na ně chytá spíš v podobě odlesku, nejlíp je vidět na denním světle. Na šedinách (naštěstí jich zatím moc nemám) je zářivě červená nebo oranžová (podle použitého odstínu). Pokud máš už šedivých vlasů víc, udělá ti jakoby melír.
Trošku se vymývá (prvních pár mytí po barvení teče oranžová voda), ale hlavně odrůstá, nevymyje se úplně.

zelenaesmolda
14. pro 2019

@animali
zkus no poo skupinu na fb,tam ti ohledne henny poradi,delaji se ruzne primesi krome ciste henny jsou i jine prasky.Ja se v tom tak nevyznam ale urcite se tam podivej,dozvis se dost zajimavych tipu co se pece o vlasy tyce 🙂

vineta
14. pro 2019

Jinak ještě k těm odstínům:mám tmavě hnědé vlasy s dost velkým množstvím šedin. Hennu používám tmavě hnědou, na šedivé vlasy mi chytá v intenzivnějším hnědém odstínu, než na ostatní (tam mi chytá opravdu hodně tmavě hnědě), z šedin se pan postupně vymývá do světlé zrz (pokud včas znovu neobarvím). Červeně mi nechytá vůbec, ale to asi bude dost o použitém odstínu a značce. Mně vyhovuje značka Voono (míchám odstíny dark brown a soft black). Na šedivé se doporučuje dvoufázové barvení, nejdřív čistou (červenou) hennou a pak vybraným odstínem, ale to na mě nefungovalo, chytlo mi to na šediny výrazně červeně, trošku peklíčko, naštěstí jsem to jen zkoušela na místě, kde to nebylo vidět. Případně lze dvoufázové barvení i dvakrát vybraným odstínem, ale je to časově náročné, takže to nedělám- ale je fakt, že šediny jsou pak zakryté opravdu dobře.

vendelinka08
14. pro 2019

Zatim sediny nemam...ale zacala jsem letos s hennou a rozhodne se k chemii uz vracet nebudu...vlasy jsou krasne..dokonce jsem zjistila jakou mam svoji barvu...po 20 letech. Za me super. Pouzivam Voono a kombinuji svetle hnedou s oranzovou. Abych mela nadech do medene. A barva je nadherna.

zelenaesmolda
14. pro 2019

@vendelinka08
praktikujes no poo metodu celkove nebo jenom u barveni nechces chemii?

gracey24
14. pro 2019

S šedinami bohužel neporadím,ale co se týče vymývání,tak mám bohaté zkušenosti. Barvila jsem se hennou (čistou) přes deset let a nemohla jsem si vynachválit,že se nevymývá,vždy jsem jen dobarvila odrosty a barva byla pořád hezká. Jenže teď se chci vrátit ke svojí přírodní barvě a budu hennu muset nechat odrůst,protože jí nejde nijak dostat z vlasů,zkoušela jsem to doma a pak i kadeřnice,zesvětlalo to hodně,ale zrzavá je pořád dost výrazná.. Je pravda,že jsem měla hodně vrstev henny, a taky že mám svoje vlasy světlé,takže na ně chytá výrazně,ale každopádně doporučuju pořádně to promyslet🙂

vendelinka08
14. pro 2019

@zelenaesmolda zatim jen u barveni...ale jsem ve fazi hledani samponu...protoze mi zadny nesedi..

vendelinka08
14. pro 2019

@gracey24 me se henna vymyva...neodrusta mi...za par zydnu mam svou barvu vlasu...ale tam kde mam jeste chemii tak je to videt...jsou svetlejsi a zrzave...

zelenaesmolda
14. pro 2019

@vendelinka08
jake mas vlasy?

animali
autor
15. pro 2019

@vendelinka08 co pouzivas za hennu?

vendelinka08
15. pro 2019

@zelenaesmolda sve vlasy mam hnede a vlnite

vendelinka08
15. pro 2019

@animali pouzivam ted od zn voono

gracey24
15. pro 2019

@vendelinka08 Jasný,třeba mojí ségře se taky vymývá. Myslím,že u henny hodně záleží na typu vlasů a původní barvě. Mě vždycky chytaly všechny barvy hodně intenzivně,moje přírodní barva je taková špinavá blond. Proto jsem právě psala,že je to třeba hodně zvážit,protože nikdy nevíš,jak ro chytne zrovna tobě🙂 A co jsem tak četla,tak ta čistá henna se taky vymývá míň než když je s něčím ještě smíchaná,ale s tím nemám vlastní zkušenost.. a můžu se zeptat,ta voono světle hnědá obarví vlasy na světle hnědou bez zrzavých odlesků? Nebo ty tam jsou u barev na bázi henny vždycky?

vendelinka08
15. pro 2019

@gracey24 to ti nepovim..protoze ja tam primichavam orange..abych mela vlasy medene...ale urcite mas pravdu..zalezi na vlasech. Asi to chce i vyzkouset...ja jen..ze konecne mam barvu jakou chci mit a zdravejsi vlasy.

vineta
15. pro 2019

@gracey24 Ten odstín tam je trochu vždycky, Henna jako taková je prostě zrzavá, jen se různými přidávánými ingrediencemi (např. indigem) a teplotou vody, kterou se to zalévá, dá ten červený podtón regulovat. Ale když se barva vymývá, jde prostě do zrz. U světlých hnědých je to s potlačením červeného odstínu asi těžší než u tmavých. Zkus mrknout na stánky Voono.

astyna88
15. pro 2019

Jen bacha,zda mas barvene vlasy. Abys nebyla zelena, nebo nejak barevna, ono se to pry s chemii nema rado,proto ja jsem zvolila chemicke barveni.

sahrazad1
15. pro 2019

Kvalitni henna drzi a nepusti. Ne vzdy, to co se prezentuje jako henna, je henna. Mrkni na Khadi, nebo henna lamda. Odstiny krasne, drzi. Na sediny funguje, u Khadi na strankach mas navod I fotky. Za tu kvalitu vlasu to stoji, henna je skoro zazrak. 🙂

herminka
16. pro 2019

@gracey24 Nemám zkušenost se světle hnědou (na mně by nebyla vůbec vidět), ale třeba tmavě hnědá Khadí je opravdu taková studená hnědá bez odlesků dočervena nebo dooranžova.

@astyna88 Mám pocit, že s tím zelenáním je to spíš taková urban legend 🙂 Ale chápu, že to na sobě málokdo chce zkoušet.

kaja2016
16. pro 2019

@animali Hele dobre, ale musis napred dat nejaky zrzavy odstin a pak uz ti na to chytne cokoliv. Mas hnede vlasy, ze? S blond bych teda nevedela, jak na to.... Jinak me se odsvedcila VONOO nebo tak nejak a tam jako prvni davam Copper a pak uz cokoliv dle chuti. Henna se nevymyva...

kaja2016
16. pro 2019

@herminka Neni, me to treba zelena na sedinach - jakoze takova blondzelena... kdyz nedelam napred zrzavou a pak hnedou a dam rovnou hnedou...

herminka
16. pro 2019

@kaja2016 Fakt? Já mám taky pár šedivých vlasů a nestalo se mi to, mám je zářivě červené (musím mít odstíny dočervena, dooranžova mi nesluší). Používám Hennecolor nebo Khadí.

evalukanova
16. pro 2019
Uživatel evalukanova je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od evalukanova.

Moje kamoska si barvi hennou a je s ni velice spokojena, je skoda ze nemaji vic odstinu..😍

zelenaesmolda
16. pro 2019

@evalukanova
tak pokud chces jine odstiny delaji se primesi jinych prasku 🙂

herminka
16. pro 2019

@evalukanova Záleží na značce. Hennecolor, Khadi nebo Voono jich mají celkem hodně. Plus si sama můžeš namíchat (já mám ráda Hennecolor bordó, ale třeba Khadí nemá dost červený odstín pro mě, tak míchám tmavohnědou s Henna&amla&jatropha).
Plus se odstín dá ovlivnit i tím, jakou kyselou složku přidáš (jablečný ocet nebo citron), můžeš ji zalít černým čajem, ibiškem, vliv má i teplota vody, kterou se zalévá. Taky prý to, jestli půjde henna víc dočervena, lze ovlivnit přidáním tea tree nebo levandulového oleje (nějaká složka z nich na to má vliv). Je to alchymie a to mě na tom právě nejvíc baví 🙂

animali
autor
16. pro 2019

@vendelinka08 a v jakem poměru michas? Mam hnede vlnite vlasy jako ty, a medena by se mi moc libila 😁❤️

kaja2016
16. pro 2019

@herminka Asi to bude teda typ od typu vlasu. A nebo je potreba, aby tam bylo to zrzave/cervene. Ja pouzivam bud hnedou nebo cernou ruzne odstiny bez madechu rezi, medi a tak...kdo vi....

herminka
16. pro 2019

@kaja2016 Jo, to je možné, v černé a hnědé bude hodně indiga.

kaja2016
16. pro 2019

@herminka Je tam no, divne smrdi😒😉

marketanova
16. pro 2019

Divnou vúni to má, ale funguje dobře.