icon

Přírodní zrzavá barva. Jak ji získat zpět?

elikk
12. bře 2025

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat.
Jsem zrzavá od narození a na svoji barvu vlasů jsem dost hrdá.
V dětství jsem byla zrzavá jak liška, ale postupem věku (bude mi 19 let) se ztrácí zrzavá a jdu spíš do blond.
A co Vám budu v létě ještě s pomocí sluníčka, mě to trochu uráží když mi lidi říkají že jsem blondýna, když jsem zrzka.
V životě jsem se neobarvila a ani moc nechci, ikdyž mám mamku kadeřnici.
Chtěla bych jsem si udržet svoje přírodní vlasy, ale zároveň bych chtěla nějak získat trvale do svých vlasů zas zrzavou.
Byla bych moc ráda za rady, návrhy,....
Předem děkuji.

felis
12. bře 2025

Napadá mě Hena, ale nemám s ni žádné zkušenosti. Treba někdo poradi.

1pomnenka
13. bře 2025

Dle mne to nejde, barva vlasů se mění. Kamarádka to samé, odmala zrzavá jako liška, od 30 jen zrzavý nádech ve vlasech barvy tmavé pšenice. Ona to řeší barvou. Já bych to nechala, jak to je. Člověk nemůže mít všechno.

shirilka
13. bře 2025

@elikk Taky jsem zrzka od narození a jak píšeš, prostě to časem bledne, bohužel. Na fotkách z dětství mám vlasy skoro ohnivé a teď v těch 35 jsou hlavně v zimních měsících stale zrzavé ale "bez jiskry", přes léto tu zářivost zas částečně vytahuje sluníčko. Jinak místo šedin se u všech zrzek co znám objevuje rovnou bílá/stříbrná😃 Jinak barvu jsem na hlavě také nikdy neměla a ani to neplánuju.

sahrazad1
13. bře 2025

Tady pomůže henna . Mam zkušenost dlouhodobou . Chtěj indickou hennu pro zrzavější barvu , a možná měděnou nejlépe . Vyhni se henne z drogerie - je nekvalitní . Mrkni na Khadi , Voono , Natubea . Kdybys chtěla něco červenějšího - pak henna Five Fives - henna Lamda . Mrkni na web , nebo i na fb . Henna je poklad pro vlasy , natonuje , vyživí a dodá sílu a lesk.

majaveja
13. bře 2025

Mám svoje vlasy sice hnědé, ale mám dost pih a zrzavá mi sedí. Používám Hennu Voono (odstín orange) a jsem hrozně spokojená. Vlasy jsou po ní krásně jemné, měkké, je přírodní a vypadá úplně přirozeně. Mají plno odstínů, doporučuji vyzkoušet.

elikk
autor
14. bře 2025

Děkuji.
Zkusím si najít něco o té Henně. Kdyby se Vám někomu chtělo, byla bych moc ráda za nějaké další informace a nápady. Jak vůbec ta Henna na vlasech vydrží?
Další věc mě napadá. Mám vlnité vlasy od malinka, ale jak mám dlouhé vlasy tak když si je nezapletu tak mám spíše rovné co se mi na mě tolik nelíbí. Byla bych i ráda za nápady jak trvale zvlnit vlasy.
Děkuji mockrát za rady a pomoc.