Musí být léky v originálních krabičkách při letu s Ryanairem?
Ahoj, poletím s Ryanairem jen s příručním batohem a beru si pár léků. Něco běžného a jedny na předpis.
Musí být léky v originálních krabičkách, nebo stačí plata? Nechci tahat zbytečně celé balení, ale taky nechci, aby byl problém na kontrole.
Díky.
Pokud nejsou léky tekuté, dokonce je ani nemusíš mít zvlášť v sáčku. Tabletky nepotřebují ani originální obal, úplně v pohodě ti projdou blistry. Samozřejmě pokud nebudeš mít plnou kabelku léků, to už by zavánělo něčím jiným. 😂
Lítáme normálně s příruční lékárničkou (malá taštička s nejnutnějšími) v batohu a nikdy nic. Dokonce prošlo i to, že jsem měla ibáč nasypaný v zip sáčku, protože nebyly doma blistry. I tekuté nad 100 ml - jde o zdravotnický prostředek, ale to už dávno nevozíme.
Ryan má přímo na stránkách, k čemu je potřeba potvrzení od lékaře.
Je to podle země, do které letíš. Léky vždy v origo krabičce. Do některých zemí se nesmí ani léky proti bolesti, protože se dají použít k výrobě drog.

@anonym_autor Letěla jsem s touto společností 2x do Londýna a abych byla upřímná, tak mě ani nenapadlo to řešit. Potřebné léky jsem měla v batohu bez originálních krabiček a nebyl s tím problém. I když létáme s jinou společností a mám i odbavovaný kufr, tak část léku beru do přiručního zavazadla, kdyby se kufr ztratil a zatím to nikdo nikdy neřešil.