Hubnutí. Máte zkušenost se stagnací váhy? Jak jej znovu rozjet?

jaroslava350
3. lis 2021

Ahoj chci se zeptat jestli se vam nekdy stalo ze ste zhubli a vaha se pak ani nehne nehubnu ani nepribiram tak jestli nevite nakou radu aby se hubnuti rozjelo dekuji

marta_kovar
3. lis 2021

Myslím si, že základ je jídlo. A správný dostatečný příjem bílkovin. Ono jist málo se nerovná hubnutí. Takže asi záleží co jíš a jestli se pohybuješ- třeba jen procházky.

cilkat
3. lis 2021

Ano, stává se mi to vždy - prostě zhubnu na určitou váhu a tam se zaseknu. Může to mít víc příčin: najčastěji zmiňovaná je zpomalení metabolismu v případě, že hubnete hladověním (tělo se lekne, že přišel hladomor a začne šetřit, seč muže). Další příčina může být pozvolné "povolení režimu" (to se napavuje asi nejsnaz). Další věc je, že lehčí tělo spotřebovává při běžné aktivitě méně energie, takže stejný kalorický příjem při 90 kg znamená hubnutí, při 40 kg přibírání... Je možné, že jste došla k tomu rovnovážnému bodu - pak je čas se zamyslet, jestli už ta váha není ok. A pokud ne, chce to buď ještě snížit příjem, nebo raději zvýšit výdej (přidat pohyb).

gracetheworld
4. lis 2021

Ahoj,
pokud jsi si jistá, že jíš méně kalorií než vydáš a mela bys hubnout, tak stačí vytrvat. Stávalo se mi že se hubnutí zastavilo, i kdžy jsem si byla jistá že k tomu není důvod, ale vždy to bylo dočasné. Tělo ztrátu tuku a svalů kompenzuje zadržováním vody. Většinou jsem potom po nějakých 3 týdnech zhubla klidně 3kg přes noc, když se tělo konečně té vody zbavilo.
Voda je mrcha 🙂

mia255
16. lis 2021

Ano, stalo se mi to několikrát. U mě stačí dát tělu nový impuls(změnit složení potravy, víc sportovat, najet na přerušovaný půst případně jednodenní či vícedenní půst). Ale tady strašně záleží na tvém těle. Pokud už jsi na ideální zdravé váze tak dál hubnout už by nebylo ku prospěchu. Pokud máš třeba stále nadváhu tak za mě se osvědcil právě ten šok pro tělo, změna zvyklosti a váha se zas začala hýbat