Hubnutí po porodu. Jak jste to měly vy?

jaroslava350
22. zář 2023

Ahoj chci se zeptat jak ste to měly zhubnutim po porodu před otěhotněním sem měla 66 kilo a během těhotenství sem nabrala 30 kilo a teď už je to 7 měsíců po porodu a nemůžu to schodit

tereza_hru
22. zář 2023

Ahoj, vše chce svůj čas 🙂 Vše se točí kolem miminka, nám obvykle nezbývá moc času pro sebe..Doporučila bych snažit se pravidelně jít, neodbývat se a přirozený pohyb, například procházky s kočárkem. Pokud bys to chtěla ještě podpořit, doporučuji tablety H2 Slim&Fit, které kamarádce dopomohly s pár kily, případně navštěvovat nějaké skupinové lekce třeba pro ženy 🙂 Držím palce, věřím, že budeš brzy sama se sebou spokojená.

gdpr
22. zář 2023

Ja som pri chudnuti urobila najlepšie rozhodnutie a to, že som chudla s odborníkmi - vyzivovou poradkynou a osobným trénerom v dnešnej dobe sa dá vypracovať jedalnicek a tréningy aj cez internet takže určite do toho investuj. Každopádne pri chudnuti ide o kaloricky deficit pokiaľ ho nebudeš mať nebudeš chudnúť je to jednoduché a ako taký základ na začiatok pridať pohyb kľudne prechadzky každý deň na hodinu-2 s kočíkom, menej sladkého a nezdravého jedla, viac zeleniny a ovocia, dodržiavať pitný režim s takou váhou aj 3-3.5l denne. Inak dr ti na taky prírastok na váhe počas tehotenstva nič nepovedali? Určite by som sa poradila s Dr ci nejde o nejaký zdravotný problém pretože pokiaľ si sa vyslovene neprejedala počas tehu taky nárast na váhe nie je v poriadku ani to, že už po 7 mesiacoch sa ti nepodarilo nič schudnúť.

krisstina93
22. zář 2023

Kojis? Někomu to kojení muze blokovat. Já zhubla hned, probrala sme v těhotenství 20kg a 3 měsíce po porodu sem byla ještě na nižší váze než predtim, ale ja hubla kojením a behanim kolem 3 dětí, do toho přišla corona, ta mě taky o par kilo připravila a ani sem se nemusela moc o nic snažit.

honatko092
22. zář 2023

Já jsem jedna z těch, které u kojení nemůžou zhubnout. Vynechala jsem na tři týdny veškerý cukr, jedla zdravě, pravidelně a přidala pohyb a výsledek byl 0,5 kg nahoru. Takže až přestanu kojit (a dcera se nebude budit co 30 minut), tak začnu hubnout. Teď ty cukry i kvůli nevyspání nějak potřebuju 😶‍🌫️

lichozroutsudy
22. zář 2023

Ja uplne asi nechapu, jak nekdo muze s tehotenstvim nabrat 30 kg. Dite i s plodovkou max 5 kg, hormonalne zadrzena voda, par litru krve navic, nejaky ulozeny tuk... To chapu. A take proto bezne zeny naberou 10-15 kg. Ale 30! kg, to je bud sakra zdravotni problem a mela bys byt v peci lekaru, nebo jsi musela v tehotenstvi naprosto bezuzdne zrat.

Po porodu shodis do roka to, co jsi nabrala jako nutnost pro tehotenstvi, tj. celkem tech 10-15 kg i s porozenym ditetem. Zbytek budes muset vycvicit a budes si k tomu muset srovnat jidelnicek do nejake prijatelne podoby. Nic jineho nefunguje, je to naprosto jednoducha matematika. Ale s tou vetsi redukci pockej, az prestanes kojit.

lenulen
22. zář 2023

Ruzne, po prvnim diteti, 8 kilo v porodnici, zbytek jsem nestihla, otehotnela jsem po druhe. Po druhem diteti, prvni pul rok 1 kilo/mesic. Pak uz cvicenim a s pomoci doplnku a poradkyne, no a po tretim detatku hubnu ted pohybem a pomoci kalogickych tabulek v mobilu, vazim jidlo a pocitam kalorie. Uz mam dole skoro pet kilo 🥳. Jinak jsem s kazdym ditetem pribrala 25 kilo, s klukama to slo tak nejak pomalu v prubehu tehotrnstvi nahoru. U dcery jsem se natrapila, pul tehotenstvi jsem prolezela, jedla co hodinu, at nezvracim 🤢 asi bych pockala az dokojis 🙂

ileni
22. zář 2023

@lichozroutsudy odpustila bych si tak zlé komentáře...taky jsem v těhotenství přibrala 30 kg a z toho 20 bylo za poslední měsíc, kdy už jsem jedla v podstatě jen zeleninu, přišlo mi že pribiram snad už jen z toho, že se na jídlo podívám, otekla jsem jako prase, nedostala jsem se do žádných bot. A když jsem si vydupala podrobnější vyšetření tak zjistili,že odešla Štítná žláza...takže bych si komentáře, že někde nezřízeně žere odpustila, protože to opravdu nemusí být pravda, jenom to ublíží...

lichozroutsudy
22. zář 2023

@ileni Vnimej text. "bud sakra zdravotni problem a mela bys byt v peci lekaru, nebo jsi musela v tehotenstvi naprosto bezuzdne zrat." Vyrokova logika, konkretne exklusivni disjunkce.

ileni
22. zář 2023

@lichozroutsudy ano číst umím...pani nemusí o zdravotním problémů vědět, mě taky nechtěl nikdo vyšetřit...text vnímám, vše co píšeš je velmi agresivně podáváno

30bar
22. zář 2023

@lichozroutsudy ty jo ty jsi tak neprijemna,arogantni. Asi ti to hodne chybelo to povysovani a tak ses musela vratit co? Jinak nemusis chapat vsechno. Zeptej se na zdi kdo pribral 30 kg,treba ti to tam vysvetli tve oblíbenkyne a na ne tak hnusna jiste nebudeš.

blondynka400
22. zář 2023

@lichozroutsudy já přibrala 25kg. A neměla jsem ani zdravotní problém ani jsem nejedla jako prase. Ale prostě to tělo potřebovalo. Jsem vysoká, byla jsem hodně hubená, vysportovana. Celé těhotenství jsem hodně sportovala a byla jsem víc fit než většina těhotných, co přibralo pár kil. Tyhle keci od těch, co neví, o čem mluví, mám fakt hodně ráda 👍

lichozroutsudy
Autor odpověď smazal
Zobraz
lichozroutsudy
23. zář 2023

@blondynka400 Ano, samozrejme, ze nevim, o cem mluvim. Jak bych mohla, vzdyt ja jsem nikdy tehotna nebyla a vubec nevim, co tehotenstvi obnasi. 🤦‍♀️ A vubec si samozrejme neznam ty vlci hlady a pocit, ze je nutne sezrat cely supermarket i s prodavackami. A samozrejme vubec nic nevim o tom, jak se takova tehotna obcas musi krotit, aby nezacala uplne zbytecne nabirat kila.

Proste vubec nic nevim, nikdy jsem kolem sebe nemela ani naznakem tehotnou, uplne inertni prostredi.

A nebo, ze by...?

lichozroutsudy
23. zář 2023

@30bar Ne, ja jsem jen rekla, ze bud je za tim realny zdravotni problem a tedy by uz davno mela byt v peci lekaru, nebo proste zrala. Tak to je a vsimam si, ze hodne obeznich zenskych si jen tezko pripousti, ze si za svou obezitu si muze sama nevyvazenou stravou, nulovym pohybem. Vsude slysim jen vymluvy na to, ze blablabla a pak fnukani, ze nabraly. A pak dalsi fnukani, ze s nimi prestal muz spat.

Ne, damy, je treba siprestat lhat do kapsy. Nabiras (i v tehotenstvi) divne, neprirozene, najednou a jis pritom normalne? Bez k lekari, nekde bude zdravotni problem. Nabiras, protoze zajidas nejaky problem s psychikou, nejake nevyresene veci z minulosti? Bez za odbornikem a res sve dusevni zdravi a pak pracuj i na vyzive. Nabiras divne a vis, ze se o jidelnicek prilis nezajimas a vyluxujes, co najdes? Tak se zastav a zacni myslet nad tim, co jis a v jakem mnozstvi. At uz sama ci s odbornikem na vyzivu.

sinicka
23. zář 2023

@lichozroutsudy já jsem nabrala 30 kg v těhotenství a jedla jsem celkem zdravě, pila jen vodu, hooodně zeleniny, někdy jsem dny prozvracela.. v porodnici jsem nechala 15kg za těch 5 dnů a zbytek se cvicenim a dietou do 4 měsíců dole.. kazde telo je jedinecne a resguje na tehotenstvi jinak. V prvnim tehotenstvi jsem pribrala treba jen fakt dítě a plodovku, ve druhém jsem tak zvracela, že jsem dokonce bylo o 10 kg lehčí, než před otěhotněním (46kg na 170cm).. je lehke nekoho soudit podle sebe.
Kdybych mohla jist, co bych chtela, taky bych se prasila, kdy jindy na to má žena nárok, než v těhotenství.. ale moje dcera je taková fitnesačka, že ani v břichu mi smažené/sladké nedovolila a stejně jsem těch 30kg nahoře měla..

lichozroutsudy
23. zář 2023

@sinicka nabrala jsi 30, z cehoz jsi 15 nechala v porodnici. Tj. tech 15 bylo tehotenstvim a tech zbylych 15 bylo nevhodnou stravou. A ta nevhodna strava nemusi byt to, ze zeres sladke, ale i to, ze mas nevyvazeny jidelnicek, jis spatne a telo uklada, protoze ma neceho nedostatek. Ta kila jsou energie, kterou telo nespotrebovalo a ulozilo do tuku. Duvodu muze byt vic, primarne je to nevhodne stravovani (moc, malo, nevyvazene) a malo pohybu.

A ty mi v podstate potvrzujes, co jsem psala. Neco zena necha v porodnici a to, co je "jeji", musi vycvicit, pokud chce shodit. Vycvicila jsi to, co telo ukladalo nad ramec nutnosti tehotenstvi.

bbn
23. zář 2023

@lichozroutsudy a ty jsi lékař? Nebo výživový poradce? 🤔 To, že má někdo 3 děti, z něj odborníka nedělá. Možná rozumíš technice, ale držela bych se svého kopyta. Taky mám 3 děti, díky těhotenské cukrovce a následné cukrovce 2.typu si dovolím zrovna tobě tvrdit, že toho o látkové výměně, fungování lidského těla a výživě vím víc, než ty. Ale rozhodně bych byla daleka toho poučovat o tom tebe nebo někoho jiného.

sinicka
23. zář 2023

@lichozroutsudy Bohužel/bohudík každé tělo reaguje na těhotenství a kojení jinak a to dokonce i u stejné ženy, ale jiných těhotenství. Jsem ráda, že máš takový přehled o mém zdraví, asi větší než moje lékařka. Zkrátka se mi zpomalil metabolismus, tělo ukládalo více tuků, méně pohybu, rozhozené hormony štítné žlázy apod.
Být autorkou, tak se taky nechám zkontrolovat u lékaře s tím, že se mi nedaří zhubnout. Myslím, že se ve stravě apod. se celkem vyznam, roky cvičím a stravu si umím ohlídat, ale v těhotenství může být zkrátka všechno jinak. Ty jsi postavou vyžlík a připadáš mi i vzrůstové malá, takže spousta věcí se tě týkat nebude.

lichozroutsudy
23. zář 2023

@bbn Ja nikoho nepoucuji. Jen rikam, ze zkratka pokud zena nabira, je bud problem zdravotni, nebo proste moc ci nevhodne ji. Ja fakt nevim, co se cilite. Popsala jsem realitu. Nekterym se nelibi, protoze jsem tala do ziveho, ale stale je to realita. Nektere mi rikate, ze jste mely problemy se stitkou, tedy pro vas plati prvni varianta a netreba se dale certit.

blondynka400
23. zář 2023

@lichozroutsudy ach jo 😀 Jasně, byla jsi těhotná, znáš těhotné, takže to je kvalifikace k tomu, aby jsi věděla, jak funguje ostatním ženám v tělo v těhotenství. Jako teď jsi mne fakt pobavila, že může mýt někdo tak mimo.
Jinak souhlasím s tím, že si většina obézních může za svojí váhu sama a ty jejich "výmluvy", že to tak není mne vždy baví. Ale těhotenství je něco jiného. Ty si bohužel ale ve své nadutosti nevidíš ani na špičku svého nosu. Takže si klidně pluj na svém obláčku, že víš vše nejlépe .-)

odula
23. zář 2023

@lichozroutsudy normálně s tebou celkem souhlasím, ale tohle není úplně fer myslím. ja jsem s druhou dcerou nabrala 25, a rozhodně jsem bezuzdne nezrala, ještě jsem behala kolem ročního kluka. ( se synem jsem pred tim nabrala 12 a nemyslim ze jsem dělala něco významně jinak). Dala bych petikacku ze s tím mají co dělat i hormony. Ne vždycky to musí být bud a nebo. Just saying.
@jaroslava350 hele - jak jsem nabrala tech 25, zůstalo mi asi 15, a to šlo opravdu dolů az jsem přestala kojit. A pak celkem rychle.

mia255
24. zář 2023

@lichozroutsudy fuj ty jsi zla.... ono to,že máš kolem sebe těhotné a to,Zety jsi byla těhotná a asi máš něco načteno z tebe odborníci fakt nedělá... já nabrala s druhou dcerou cca 25 kg. Opravdu jsem neprasila,na konci jsem ze sebe byla zoufalá... V porodnici jsem nechala váhu dítěte a vody, zbytek jsem si vezla domu. A ačkoli jsem se u kojení stravovala zdravé,nešlo dolů ani deko. Až po ukončení kojení jsem vše "setrepala". Štítnou mám špatnou už přes deset let, hormony jsem měla sledované. Takže dle tvé teorie jsem byla proste vyzrane prase... známá, těhotná chvíli po mě nabrala sotva 15 kg a měsíc po porodu už měla ploché břicho, při kojení byla jak kostlivec a to mohla jíst co chtěla..... takže ano,každé tělo funguje jinak a ne, žena co má po porodu, v době kojení a chvíli po tom nadváhu nemusí být vyzrane 🐷

izz76
24. zář 2023

Každý to má jinak, v těhotenství jsem přibrala 14 a 16kg. Zhubla jsem hned, do dvou měsíců původní váha, pak ještě méně. Kojení, procházky,šlo to samo.

lichozroutsudy
24. zář 2023

@mia255 Take neumis cist. S tim ale nic nenadelam.

lichozroutsudy
24. zář 2023

@blondynka400 Schopnost chapat psany text je v CR opravdu na hodne zalostne urovni.

mia255
24. zář 2023

@lichozroutsudy ne ty neumíš číst.... a hrdinně si vybijis své frustrace tady 💪

mia255
Autor odpověď smazal
Zobraz
mia255
24. zář 2023

@lichozroutsudy a naopak schopnost vsevedstvi ačkoli to nemám vystudované ale "už jsem to zažila tak to vím" je na vysoké úrovni

lichozroutsudy
24. zář 2023

@mia255 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

lichozroutsudy
24. zář 2023

@odula Helejt, jasne, hormony dokazou kde co, ale ono se za to fakt kde ktera schovava. Ja kdyz jsem videla svoji kamaradku, co byla schopna sezrat jako tehotna, tak jsem jen valila oci. Pribrala pres 30 kg. V tehotenstvi byva zvysena chut k jidlu, je to normalni. A bud se proste zenske kocirujou a nenaberou tolik (nebo naberou, ale je tam opravdu problem zdravotni), nebo ne a pak naberou moc. To, zda jde o tehotenska ci jidlova kila se da poznat snadno, tehotenska do roka po porodu zmizi i bez vetsi snahy. Nektere rychleji, nektere treba az v tom roce. Ale zmizi. Zustava to, co uz je proste z jidla. Bavila jsem se o tom nejen se svou doktorkou, ale i s vyzivovym poradcem a trenerem (studoval to na vejsce, takze zadny nevimneznamodvsehomamklice), ktery mi skladal cviceni a jidlo po prostredni dcerce. Chtela jsem se dostat zas do kondice.

Ja jsem skoro az jurodiva z toho, jak si proste hromada zenskych lze do kapsy a svou nadvahu ci obezitu porad svaluji na cokoliv, jen ne na sebe ve smyslu, ze by si pripustily, ze se nehybou a jedi moc/spatne. Nemam to rada.