Dobrý den prosím vás jdu si k vám pro radu snažím se hubnout ale vždy jojo efekt jídelníček mám na míru cvičení a pohyb každý den léčím se a hypofunkce štítné žlázy doktoři na mě tlačí kvůli bariatrické operací ale já na ni nechci snažím se zhubnout sama snažíme se nasazovat léky i lečbu abych po ní nepřibírala máte někdo zkušenost co vám pomohlo ? Budu moc ráda za jakou koliv radu ♥️♥️ děkuju
Jinak pokud máš dobře kompenzované hormony co produkuje Štítná žláza léky tak ti v podstatě nebrání zhubnout ta hypofunkce o které píšeš.... Vím o čem mluvím, taky jsem tsvou situaci sváděla na štítku ale po změně životního stylu mse mi dokonce dávka léků snižuje a to mám autoimunitní hypothyreozu tudíž nevyléčitelnou ...
@mia5344 sladké sem omezila dám si třeba něco malého cvičím pilates , bruslím , jezdím na kole , jídelníček mám přímo na míru od fines trenérky léky mi mění po krevních teste pořád mi navyšují ☺️ proto si už nevím rady
Mám Hashimota už 14 let a také jsem měla sklony svádět své problémy na toto onemocnění. Pravdou ale je, že problémem bylo emoční přejídání a kalorický nadbytek. Pokud jsem v kalorickém deficitu (ale nesmí jít o režim hladovění), pokud se hýbu a dostatečně spím (to je pro mé tělo dost zásadní), tak ta kila dolů jdou. Jdou asi pomaleji než jiným lidem, ale jdou...
Tak možná počkat až bude štítná žláza ustálena, do nekonečna zvyšovat nemůžou - max do limitu nefunkční štítné žlázy, ale zvyšuje se fakt postupně a opatrně, co na to říká tvá lékařka? Léčím se už snad 20let s hypofunkci štítné žlázy a hubla jsem až kdyu jsem měla sestaveny jídelníček .. a jojo se konalo až jsem jidlo neměla ča, ale to bylo po letech a příčinu vím
@miryp já nic nesvádím na štítnou žlázu ano váha jde pomalu dolů ale pak se zasekne a naskočí znovu 🙂
@janule0123 od lékaře mi byla nabídnutá bariatrická operace na kterou nechci jít ! Snažím se hubnout doma a nevzdávam se 👍 spíš naopak když přijde jo jo efekt mám ještě větší motivací 💪
Pan doktor říká že to patří ke Štítný žláze a i jako vedlejší účinek léků
Dobrý den, radu nemám. Ale moc Vám fandím a držím palce. Podle mě je dobře, že se snažíte vyhnout bariatrické operaci 🙂
@optimistic děkuju ☺️ zdravotní roblémy nemám abych musela postupovat takovou operaci sem zdraví člověk který dokáže zhubnout sám i když je to velká náma ☺️ hlavní je se nevzdávat 💪
Přeji vám krásný den ☺️🍀
A jak velkou nadváhu nebo obezitu máš když už ti hrozí bariatricka operace? Pokud máš jídelníček na míru a Hybeš se tak bude problém buď v jídle nebo pohybu. Kalorický deficit funguje u každého 🙂 Hybeš se minimálně 30-40 minut až hodinu za jednu aktivitu? Jis nejpozději 3-4 hodiny před spaním? Spíš dobře? Máš dostatek bílkovin? Těch otázek které jsou v podstatě odpovědi na to, že nehubnes je mnoho ale asi bych to primárně probrala s odborníkem na výživu a pohyb...
Jaké si mela na zprávě poslední výsledky ? Byly v normě nebo mimo? Je to tam hezky vidět … neřešila jsem nikdy ale od té doby co mě strategicky predavkovavala moje bývalá lékařka tak se na to koukám 🤣jinak co vím, tak pokud je dobre kompenzováno léky, tak by to problém delat nemělo v hubnutí … protoze těmi léky dodáš vlastně ten chybějící hormon a je vše jak ma byt.. pokud je kompenzace nedostatečná - muze byt tim pádem problem s hubnutím, ikdyz beres léky .. ale to by se časem melo srovnat..jeste bych pochopila, ze ze me ani z tebe kvuli hypofunkci štítné žlázy nebude takova ta stihlounka katalogovka🤣ale aby to bylo hodne mimo normu, takze ti návrhuje co navrhuje …. I přes to, ze to řešíš s výživovým poradcem - btw si si jista, ze je to id nej pro tebe navržené vše správně ? Jinak jidlo je fakt v drtivé většině za tim jak vypadáme .. po autonehodě; kdy jsem nemohla cvičit jsem držela jidlo a nepřibrala jsem nic, spis jsem zhubla, protoze svaly pustily vodu..: btw jak si daleko od porodu? Me treba zacala jit váha dolů až po roce a pul , jinak se nehla skoro o nic, ikdyz jsem se snažila a najednou letela jak kamen dolu… jak se srovnali hormony po porodu
Mám v podstatě nefunkční štítnou žlázu.... Co mě ze začátku nejvic pomohlo bylo nastavit si nějaký režim. U mě po porodu to bylo omezení sladkého a několikrát jsem opakovala whole30... Tím jsem se dostala na nějakou pro mě přijatelnou váhu ale a nástupem do sedavého zaměstnání váha zase poskočila směrem nahoru(ne nijak zásadně ale cca o 5 kilo). Co mi teď nejvíc pomáhá je omezení sladkého a 6*týdne pohyb(2-3* týdne kardio a 2-3* týdne silový trénink)...