icon

Je vhodné konzultovat problém s doktorkou kvůli váze?

Včera v 16:41

Zdravím, chci se zeptat na váš názor...

Nedaří se mi dlouhodobě zhubnout. Jsem po druhém porodu tři roky, mám BMI 31,6... Zkoušela jsem to snad tisíckrát ale nemám vůli.

Přemýšlím že bych šla k obvodní a podělila se o tento problém.. jestli třeba neexistují nějaké léky na potlačení chuti či co a tím... Beru i antidepresiva, takže je to jedno k druhému...

Myslíte že je to hloupost, tam jít??

anonym_9f3973
Včera v 17:24

Není to hloupost. U nás se s tím k praktickému lékaři chodí a chodí se pravidelně na převážení.

drep
Včera v 17:35

Jasně, že se s tím chodí k lékaři, moderní farmakoterapie obezity -GLP 1 analoga - mimo jiné umí snížit ten food noise

anonym_5b5a8e
Včera v 18:19

@anonym_autor mám ještě vyšší BMI než ty a šla jsem na obezitologii. Bez mrknutí oka mi doktorka nabídla mounjaro. To je přípravek na potlačení chuti k jídlu a změnu preferencí v jídle. Pojišťovna to neproplácí a dávka na první měsíc mě stála 5 tis. Kč.

anonym_53a4c3
Dnes v 05:08

Určitě to není hloupost. Měla jsem podobné BMI jako ty, ale styděla jsem se jít ke svojí obvodní lékařce a tak jsem se objednala na obezitologii. Doktorka mi nabídla lék Wegovy, díky kterému právě nemám ty chutě a pomalu hubnu. Opravdu se neboj a jdi to řešit, doporučuji.

anonym_26d9a2
Dnes v 09:14

Tyhle zkratky nemají cenu. Lepší je si nastavit pravidelný režim a jíst zdravě. Vyhněte se hlavně ultra zpracovaný potravinám, hodně spěte, nestresujte se a zdravě se hýbejte. Různé redukční diety a prášky na hubnutí vám způsobí jenom další komplikace a váha se vám později bude vracet a už nepůjde dolů vůbec. ☝🏼 to že vám jde váha nahoru poukazuje na to že je ve vašem životě něco špatně. Farmaceutický průmysl z toho samozřejmě těží ale akorát mám ještě víc ublíží