Když jste kojily, chodily jste běhat?

svatkafojta
20. dub 2015

Ahoj holky / maminky,
chci se jen zeptat, Vás co už jste napřed🙂 já jsem totiž teprve ve 29 týdnu, takže vše mám před sebou ale pořád se nemůžu nikde dočíst ( je mi jasné, že je to individuální ale i tak se zeptám) když jste kojily chodily jste běhat? Nepřišly jste o mlíko? Někdo říká, že ano, někdo že to nemá žádný vliv atd...nebo cvičily jste? Já před těhu chodívala běhat 3 x týdně na cca hodinku a chybí mi to teda dost, navíc když už je tak pěkně tak úplně trpím...:/ vždy sem měla větší zadek a stehna a během sem to udržovala ve "větší" normě aleteď radši ani nemluvím a těhu se mi teda projevuje i tam a né jen na bříšku...takže se snažím aspoň dřepy nebo menší posilování ale hlava se mi tímto moc teda nepročistí jak u běhu...proto se ptám jaký je váš názor na běh při kojení...je mi jasné, že hned z porodnice nevyběhnu ale třeba po 6-nedělí...?

jizi
20. dub 2015

@svatkafojta Běhám a kojím úhrnem už skoro dva roky. Problém jsem neměla a nemám. Něco málo jsem o běhání s kojení psala tady: https://www.modrykonik.cz/blog/jizi/article/behej-a-koj-duj7xw/ a jestli budeš mít chuť, přidej se do místní skupiny pro běžkyně: https://www.modrykonik.cz/group/6469/

zo_ja
20. dub 2015

Postupně pomalu, uvidíš, co a jak Ti bude vyhovovat. Některé matky kojí xy let v kuse, jiný jedno dítě několik let... a běhají nebo dělají jiný spot. Ničemu to nevadí, je jedno, jestli běháš nebo dřív dělaly a dnes leckde dělají těžkou a namáhavou práci a kojí. Ustálí se to, velikost poprsí taky, investuj do kvalitní a dobře padnoucí sportovní podprdy, ať při tom prsa nedostanou zabrat a Tebe to případně nebolí. Dítětem a kojením život nekončí, všechno jde. 😉

slunickova123
20. dub 2015

Behala jsem a beham, kojim skoro rok. Akorat pocatecni sport. Podprda velikosti asi tak E mi nyni po roce uz fakt neni;) a je to lepsi, netaham uz s sebou pri behu ty melouny;))

frantiska85
21. dub 2015

Běhala jsem hned po porodu a to opravdu hodně. Dva měsíce po porodu jsem byla v životní formě. 8 měsíců byl syn jen kojený a do patnáctého měsíce bylo mléko jedinou tekutinou, kterou pil vedle jídla. Mléko bylo spíš smetana. V roce měl kolem třinácti kilo. Trénink nijak nevadil a dokonce mi přijde, že po běhu bylo mléka nejvíc. Chuť mléka synovi vyhovovala a často mě nenechal ani osprchovat a hned popíjel. Chce to dobrou podprsenku, aby ti byl běh příjemný.