icon

Kojení a kcal deficit. Při jakých hodnotách hubnete?

petra166
2. bře 2026

Ahoj holky , vy co se snažíte hubnout a držíte nějaký kcal deficit , muzu se zeptat při jakých hodnotách hubnete ?

barmil
Včera ve 13:43

@petra166 Ja jsem jen chůzi a kojením zhubla během půl roku 12kg, až měl doktor strach, jestli nejsem nemocná, padalo to ze mě i bez deficitu.
Jinak při hubnutí, ne během kojení, jsem měla 350-400kcal deficit, hlídané makra, 9000+ kroku a 3x týdně posilovna a váha šla 0,5-1kg za týden.

mabs
Včera ve 14:09

Dokud jsem kojila, neshodila jsem ani deko.

petra166
autor
Včera v 17:43
@mabs

Dokud jsem kojila, neshodila jsem ani deko.

@mabs no ja bych hrozne chtela ale nevím jak

mabs
Včera v 21:57
@petra166

@mabs no ja bych hrozne chtela ale nevím jak

@petra166 já taky chtěla, ale prostě to nešlo. U někoho si tělo prostě drží zásoby.

jana_tancuj
Dnes v 08:14

Jedla jsem normálně, ale s kočárem jsem nachodila 15km denně 🙂 Šlo to dolu samo.

petra166
autor
Dnes ve 13:18
@jana_tancuj

Jedla jsem normálně, ale s kočárem jsem nachodila 15km denně 🙂 Šlo to dolu samo.

@jana_tancuj chci zeptat , co znamená normálně , protože někdo tvrdí , že by se mělo jíst víc kvůli mléku … takže ja potom nevím co se sebou 😅

jana_tancuj
Dnes v 16:13
@petra166

@jana_tancuj chci zeptat , co znamená normálně , protože někdo tvrdí , že by se mělo jíst víc kvůli mléku … takže ja potom nevím co se sebou 😅

@petra166 Úplně až tak moc do detailu jsem to neřešila, je fakt že první měsíce jsem jedla i po nočním kojení, měla jsem opravdu hlad. Když to všechno sedlo, už jsem to neřešila vůbec a nic jsem uměle kvůli kojení nenavyšovala ani kvůli hubnutí nesnižovala. Prostě pestrá strava pětkrát denně. Asi jsem ti moc nepomohla 😀

petra166
autor
Dnes v 16:53
@jana_tancuj

@petra166 Úplně až tak moc do detailu jsem to neřešila, je fakt že první měsíce jsem jedla i po nočním kojení, měla jsem opravdu hlad. Když to všechno sedlo, už jsem to neřešila vůbec a nic jsem uměle kvůli kojení nenavyšovala ani kvůli hubnutí nesnižovala. Prostě pestrá strava pětkrát denně. Asi jsem ti moc nepomohla 😀

@jana_tancuj jasné, škoda , že nevíte počet kalorii , ja vim , ze to asi moc řeším , ale hlavu mám posedlou cislama 😆 hrozny …

elesse
Dnes v 21:51

Obvykle mam pomerne rychle spalovani, muzu cokoli kdykoli, ale dokud jsem kojila, nezhubla jsem proste nic, telo se trochu zpevnilo, ale vaha stejna jako z porodnice. A to me to fakt stvalo, cvicila jsem, hlidala jidlo a nic. Tak jen ze je to vic nez caste