Kojim a nehubnu
Ahoj, vim ze je tady pat podobnych diskuzi, ale zadna neni aktualni. Tak jsem se odhodlala zalozit novou. Tehu jsem pribrala silenych 22kg, 10zustalo v porodnici, 2sla dolu a dal vubec nic. Jsem pet mesicu po porodu. Kazdy den chodim na prochazky, prumerne ujdu tak 8km, nekdy vic nekdy min, o vikendu klidne 15-20. Kdyz je hezky, vytahnu brusle, nebo pracuju na zahrade, nebo jedeme lézt, obcas jdu plavat...proste jsem myslim si celkem aktivni. Jim snad nejinteligentneji za svuj cely zivot. Snidane ovesna kase s ovocem, nebo zitny ci vicezrny chleba se syrem nebo vejcem, svacina ovo ne smoothie s trochou vlocek, obed vetsinou polivka a nejaky maso s prilohou, svacina zase chleba s necim nebo ovoce, vecere salat s tunakem, nebo neco obeda, deuha vecere trocha tvarohu nebo mleka. Chute na sladky nemam, pecivo jim jen obcas, piju vodu nebo neslazenej caj. Proste to nechapu! Muze to byt kojenim? Nebo delam neco spatne?
Jak jste na tom vy? Jake mate zkusenosti s hubnutim po porodu?
@tortojs
@hop_ita ovoce si ted, co nekojim davam 2 - 3 porce denne. Kdyz mam mene, obtezuji me chute na sladke. Takze klidne ano, ale samozrejme kilo bananu denne neni ok. A tvaroh jim teda hodne, je to bohaty zdroj bilkovin. Polevky mi taky prijdou jako zdroj tuku, zvlast jeste zahustene jiskou mi neprijdou moc vhodne, ale treba si delam kvetakovou, ze jen povarim kvetak a vse rozmixuju a dochutim, ani kapka tuk ani trocha mouky, nebo brokolicovou, lusteninovou taky. Kdyz chci, osmahnu cibulku na trosce tuku, ale mam toho velky hrnec. A hodne lustenin, ty jsou taky zdrojem bilkovin, nekdy to mam jako hlavni jidlo, kdyz je fakt husta. Ale treba vyvary na ty si davam pozor. Skoda, ze jsem to nevedela, kdyz jsem jeste kojila. Otazka je, jestli by mi to pomohlo, ja jsem se nemohla ovladnout, chybela mi energie a tak jsem automaticky sahla po nevhodnem jidle.
Ja je mam stažené,sem tam si to tam naklikam. Vypocitalo mi to, za mam mit cca1800kcal, B125g, S304g, T70g. Vetsinou kdyz to tam nahazu, tak mam kolem 1500kcal..coz je asi fakt malo, kdyz k tomu pripoctu pohyb :-\
Ale ja proste nikdy nemusela jet podle nejakych tabulek a postava byla super😒
Aha tak ted se na to divam a te prijem.je vyssi. Je to.kolem 1900-2000 ale v tom hlavnim prehledu to automaticky odecita vydej z aktivit, takze automaticky o 500-600min napr. Ja s tim jeste moc neumim 🙂 no ale techS a T se mi teda zda strane moc

@hop_ita tak si to zkus zkontrolovat na tech kalorickych tabulkach, tam muzes i to kojeni zadat a tim se ti ten doporuceny prijem navysi a prizpusobi, oni na to maji vypocty, proste jen naplnujes plan nebo aspon kontrolujes plus minus, jestli jsi vyzivena www.kaloricketabulky.cz zridis si tam zdarma profil a v jidelnicku kontrolujes.