icon

Přerušovaný půst: Zkušenosti a tipy na hubnutí

12. říj 2024

Ahojte, pořád někde čtu o přerušovaném půstu a dost mě zajímá jestli tím jde zhubnout a jak dlouho vám to trvalo? Nebo nějaké zkušenosti kolem toho..Budu ráda za komentáře, děkuji 🙂

1pomnenka
13. říj 2024

Ne, samotným půstem nezhubneš, i kdybys držela 18/6. O tom to není. Přidej hodně pohybu, zapisuj si, co jsi snědla nebo na to použij aplikaci.

pilzzee
13. říj 2024

Prerusovany pust je pro ty, kteri se moc nechteji omezovat v jidle. Proste to, co bys snedla za cely den snis behem napr. 8 hodin. Jenze porad musis byt v kalorickym deficitu a jist prevazne nutricne hodnotny jidla a pokryt vsechny ziviny atd atd.

mia5344
13. říj 2024

Ano funguje. Je to hlavně o tom, že snis své jídlo během "okna" a ten zbytek doby nechás tělo odpočívat (nemusí pořád trávit jídlo). Je to prospěšné jak pro hladinu inzulínu která furt neskáče tak pro střeva. Bonus je i lepší spánek a kratší potřebná doba odpočinku. Teda aspoň tyto benefity to má u mě 😉

optimistic
14. říj 2024

Já s tím nemám dobré zkušenosti. Hodně trpím na vlčí hlad a když jsem zkusila přerušovaný půst, tak jsem hlady ani nemohla spát a rozhodně jsem nezhubla ani kilo. Myslím, že jsem snad i přibrala. Takovou zkušenost má více lidí. Záleží asi na somatotypu.

pilzzee
14. říj 2024

@optimistic Ja jsem prave taky dost jedlik, a nastavila jsem si to okno na jidlo od 12:00 do 20:00, abych nemela hlad v noci.

autor
14. říj 2024

@optimistic za týden půl kila dole tak uvidím jestli to tak půjde dál.. samozřejmě dělám ještě kardio

mia5344
14. říj 2024

@optimistic spíš si myslím že jsi na to šla špatně 🤷 přerušovaný půst je lidskému tělu přirozený, pravidelně jídlo je výsadou posledních několika stovek let... Vlčí hlad znamená že jsi neměla některé živiny dostatek (tipla bych to na bílkovinu) a máš roztažený žaludek.

renny.enny
Odpověď byla odstraněná
honatko092
30. říj 2024

@mia5344 Ahoj, prosím tě a jaký typ půstu jsi držela? 18/6?

viktorie586
25. lis 2024

Ahoj! Přerušovaný půst může být účinný způsob, jak podpořit hubnutí, pokud je kombinován s vyváženou stravou a pravidelným pohybem. Při půstu tělo přechází do režimu, kdy spaluje tuky místo cukrů, což může zlepšit metabolismus. Zkus třeba zařadit zelené potraviny, jako chlorellu, které podpoří trávení a detoxikaci, a morušový prášek, který pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi. Účinky půstu a doplňků závisí na každém těle, ale většina lidí začíná vnímat změny po několika týdnech.