Duplikát rozsudku o rozvodu - chceme se vzít, ale nemůže ho najít

mola182
26. bře 2019

Dobrý den, s přítelem bychom se rádi vzali. Je už dlouho rozvedený a nemá rozsudek o rozvodu a ani si není jistý rokem,kdy se rozváděl🙂Na internetu jsem našla, že by mohl napsat žádost na soud, kde byl rozveden. Nejjednodušší je tam zajít, ale bohužel teď nemá kdy. Ale prý to jde i písemnou žádosti. Potřebuji poradit, jaké náležitosti jsou potřeba, co by žádost měla obsahovat a zda je nutný rok rozvodu. Potom bych potřebovala vědět, jak je to se zaplacením. Před tím byl nějaký stokorunový kolek, nevím, zda to je pořád nebo ho pak vyzvou, ať částku uhradí na jejich účet? Děkuji za každou radu🙂

elesse
26. bře 2019

@mola182 at si pozada o zaslani rozsudku s dolozkoz pravni moci. Bud to udelaji zdarma nebo poslou vyzvu k zaplaceni poplatku, tusim 20 kc za stranu ci tak neco... potreba neni nic, dohledaji si ho v databazi.

mola182
autor
26. bře 2019

Děkuji moc🙂

armvdd
3. zář 2019

Matrika, kde si budete žádat o termín nebo o formuláře pro církevní sňatek, si to může sama úplně v pohodě vyhledat v centrálním registru. A žádný rozsudek s sebou nosit nebude potřeba. Záleží na ochotě úřednice.