Střídavá péče - od kdy je rozsudek pravomocný?

denca15
11. bře 2019

Ahoj holky , třeba to budete některá vedět a máte zkušenost..

Přítel měl soud a dostal syna do střídavé péče.. Soud byl cca před 14 dny.. Ale jeho bývalá mu nechce dát syna na víkend (ikdyž podle soudu ho má mít každý víkend) .. Syn není nemocný nic. Od-kdy je rozsudek pravomocný? Domů mu dopis od soudu ještě nepřišel. Je tedy možné , že mu bývalá syna nemusí dát? Děkuji moc za rady,nebo odpověď..

brookmichaela
11. bře 2019

To záleží zda už rozsudek nabyl pravomoci. Pokud mu domů ještě nic nepřišlo tak bych zavolala na soud a zeptala se.

kridav
11. bře 2019

Podle mě to platí hned co to soud rozhodl. Bývalý manžel měl doplatit alimenty a podle soudu do konce daného měsíce a nečekalo se až to nabyde právní moci. Většinou to nabytí může trvat i měsíc.

kubiks
11. bře 2019

Hezký den. Musíte mít trpělivost, především běží patnáctidenní odvolací lhůta, pokud se ji obě strany nezřeknou přímo u soudu, potom musí soud obeslat všechny účastníky řízení, včetně ospodu a teprve když se vrátí tzv doručenky všech účastníků, nabyde rozsudek pravomocnosti. A nezapomeňte si po nabytí právní moci vyžádat doložku, pokud budete chtít podnikat další kroky.

kubiks
11. bře 2019

Jiná věc jsou finanční situace, ale pozor ! Alimenty Vám musí zaplatit podle rozsudku, ale samotný rozsudek má stejná pravidla. Váš manžel má stejná práva, může se odvolat a rozsudek tak nakonec nemusí být platný a vše by jste musela vrátit. I když pravděpodobnost velmi malá, přesto se i takové věci dějí.

barulina
11. bře 2019

@kridav neplati

barulina
11. bře 2019

Presne jak pise @kubiks