icon

Jak probíhá vyřizování dokumentů po svatbě?

marry94
26. led 2024

Dobrý večer, už se nám blíží svatba a já bych se chteka zeptat jak to probíhá po oddání? Na oddacinlist se čeká nebo je predán na místě? Nemam v blizkosti nikoho kdo vyrizoval tak me napadlo ze9tat se tady. Nejspíš prvni vyřídit občanku a řidičák? Jsou nějaké lhůty do kdy co obehat?
Děkuji za informace
Strejdu Googla jsem projela ale osobní zkušenosti mi přijdou lepší

pe_tu_ss_ka
26. led 2024

@marry94 oddací list se dává na místě. Snad do 8 dnů se má nahlásit změna. Občanku a pas jsem dělala na jednom místě a o řidičák jsem žádala online po tom, co se v systému načetla nová občanka, pak jsem si ho šla jen vyzvednout, to trvalo nejdéle. Smlouvy s dodavateli (plyn, elektřina) jsem žádala online, vzp už si nepamatuju, ale myslím, že jsem šla osobně.

teryem
26. led 2024

Jsem vdaná necelý tři měsíce, něco už mám za sebou 😃 my dostali oddací list hnedka na místě.. občanka prestrizena, myslím, že platí asi 45 dní... Takže jsem šla vyřizovat cca po 14 dnech občanku a řidičák..my se zrovna stěhovali do toho, takže jsme jich měnili hodně... Pak jsem zavolala na zdravotní, poslali novou kartičku.. pak banky, operátora...no a to je individuální, každý má jiné instituce... užij si svatbu, tohle neuteče

nilieh
26. led 2024

Tak my jsme si sli vyzvednout oddaci list az 14 dni po obradu na matriku, s nim pak OP, pas, ŘP, zdr.pojistovna a dasi veci 🙂

verunnaj
27. led 2024

Přidám ještě teoreticky přepis auta jestli máš a finančák, pokud vlastníš nemovitost. Zrovna tyhle dvě věci mě hodně překvapili😅 jinak jsem je našla na instagramu @terezabride

martinka_33
27. led 2024

Lehce mimo téma 😅 Po svatbe ksem zažádala o řidičák, pak jsme se stehovali, pak jsem rodila a pak jsem na to zapomněla... Po vic jak dvou letech od svatby jsem zjistila ze mam na řidičáku puvodni přijmení, tqk ksem šla na úřad žadat o řidičák... a úředník rikal "ale vy tu máte řidičák hotovej, žádala.jste o nej v roce 2021", zašátral nekde v kartotéce a bylo 😂😂😂
Ted si ze me muz delá legraci jestli si malá vude jeste podobná az ji pujdu vyzvednout ten nový pas 😂😂😂