icon

Jak si nevěsta užije svatbu s miminkem?

30. pro 2024

Je tu někdo, kdo měl sám svatbu s miminkem nebo byl někomu na svatbě, kdo miminko měl? Může si nevěsta vůbec užít svatbu s kojeným miminkem?
O svatbě jsme se bavili už dlouho, ale spíš do budoucna, až budou děti za družičky, nicméně prstýnek jsem dostala a tak začínáme řešit svatbu na příští rok. Partner už to odkládat nechce. V době svatby, pokud nám to vše dobře dopadne a doufáme, že ano 🙏, bychom měli mít 5 měsíců staré miminko. Předpokládám, že bude kojené, problémy jsem v tomto ohledu neměla. Vrtá mi hlavou, je šance na to, že si tu svatbu užiji i já? Jestli spíš neplánuji zábavu pro všechny ostatní kromě mě...

Strana
z2
simkrk
1. led 2025

Byla jsem kamarádce a ta měla mimčo asi cca 3 měsíční.. 😊 2x se to posouvalo kvůli covidu, chtěli to stihnout než se narodí, ale bohužel.
Říkala, že by pak klidně ještě počkala až malej trošku vyroste.. 😊
Furt odbihala nebo nebyla hodinu vidět a člověk si tam s ní moc nepopovidal.
Takže ne, neužila si to.. 😁😊

ada22
1. led 2025

Skoro bych to posunula na období kolem 3 měsíců. Záleží jaké miminko bude, ale vzhledem k tomu, že máš již děti, tak si umíš udělat představu. Asi by byla dobré mít pro děti někoho, kdo bude během dne řešit jejich potřeby. Měli jsme malou svatbu, když byly dceři tři měsíce. Moc jsem od toho nečekala a nakonec jsem si to užila.

autor
1. led 2025

@ada22 taky jsem přemýšlela nad tím, že menší miminko by mohlo být správnější a klidnější. Ale 3 měsíce vycházejí zrovna na prázdniny, kdy je největší teplo. To je na běhání dětí a venkovní svatbu taky na nic. Všichni budou spocení a u dětí je to o úžeh. A před prázdninami budu hned po šestinedělí. Kolem toho roku a půl má spousta dětí separační úzkost. Ideální čas na svatbu tím pádem není asi nikdy. Možná v důchodu. 😀

95newmommy2020
1. led 2025

Podle mě si to neužiješ, ale čistě prakticky se vemte, co nejdřív. Vyplatí se Vám to na daních.

felis
1. led 2025

Tak sis autorko vlastně odpověděla 😃 kdyz to je třetí dítě a máte vše odzkoušené. Svatba vlastne muze byt takova letni party. Kdyz to mate takhle, svatbu si užiješ i tak. Já bych do toho nešla 😃
@barumrallyebum nemam ten pocit. Je to hodne o tom, jak to ma ta mamka nastavene, jakcdokaze byt v klidu a jak moc/malo má některé věci u zadele 😃

autor
1. led 2025

@felis možná že se ve mě trochu pere ta představa krásné svatby, která v našem případě není reálná v žádné dohledné době. 😀 Partner se těší, tak za těch několik měsíců zapracuji na očekáváních. Nejspíš to nebude úplně svatba jako spíš velká rodinná oslava. Po 3 dětech je možná čas se smířit s tím, že středobod vesmíru ze mě na svatbě nebude. 😄

ada22
2. led 2025

No to máš pravdu, že v létě můžou být problém ty vedra. Leda by to bylo v nějakém místě, kde je i v létě příjemně. Poslední dobou bývá kolem půlky srpna i chladnější počasí. Jinak jak píšou holky udělala bych to formou zahradní párty a neměla moc velká očekávání, pak budeš mile překvapena.

sfet
25. led 2025

Moje kamarádka to tak měla a svatbu si užila. Ale nekojila tam, nebo jen jednou. Mléko si předtím odstrikavala do zásoby, ať nemusi pořád odbihat a její syn mohl už zobat i něco jiného. Byla ráda, že to neodložila a opravdu užila si to i tak. A to tam extra hlídáni neměla, je to její dítě, jen kolem desáté se syna ujali její rodiče, od pak zase pořád ona. Stejně byla rada. Ale tam se svatba kolem jedny skončila.

Strana
z2