Co na lišej?

nugetka20
31. led 2017

Už více než měsíc bojujeme s lišejem na obličeji - jak začaly ty mrazy. Klouček má suchou kůžičku, od poloviny tvářiček až po bradu má okolo pusinky zarudlo, kůžička je popraskaná hlavně ve vráskách v koutcích úst (jak slintá). Ráno a večer vždy umyju, osuším, namažu Bepanthenem. Ráno je to dobré, kůže světloučká. Čim víc ale přes den slintá a ještě, když jdeme v poledne ven, tak mu pusinka zrudne. Nemůžeme se toho zbavit.
Už jsem vyzkoušela calciovou mast, bepanthen na opruzeniny, Bepanthen desinfekční, Sudocrem, teď aktuálně testuju Olinku od Nobilisu (ta se zdá proti mrazu nejlepší, je nejmastnější).
Poradíte?

tery_s
31. led 2017

@nugetka20 Ahoj, důležité je pusinku pořád otirat, ale je to nekonečné. Zkusila bych ještě Leniens mast přímo v lékárně naváží ta je mastna a nedrazdiva. Do mrazu mazu přímo od Hipp je krém do větru a mrazu 🙂 a nedávám nakrcnik pod ním se dechem pusinka ještě víc zavlhla se slinami.

nugetka20
autor
1. únor 2017

@tery_s Děkuju - zkusím pořešit
Je pravda, že nejhorší to má, když jedeme někam autem a obleču mu kombinezku - strčí čumák do límce.... a je pravda, že to má červené přesně do úrovně límce, co je pod ním, má zarudlé

kocour1
1. únor 2017

Já tedy mažu ven krémem na mráz z lékárny (dětský zimní krém na obličej) a večer po koupeli namažu tváře bepanthenem a do rána je vždy vidět zlepšení...ale také s tím bojujeme každou zimu, já to jako malá měla také a dnes mám pleť v pohodě, tak snad to bude tak i u těch našich prťat🙂

desdemona003
1. únor 2017

U nás nejlepší pomáhá klasický jelení luj,takový ten velký,mají ho i v lékárně.