Přetahování u chlapečků, co vám řekl doktor?
Ahoj maminky, mám 8 měsíčního syna a nevím, jak je to s přetahováním? Asi je to ještě otázka předčasná, ale chtěla bych se trochu informovat dopředu. 🙂 Co vám řekl doktor? Mojí kamarádce řekla dr., že má pomalu začít malému přetahovat pindíka od půl roku, tak jednou za týden. No a náš dr. má zase názor, že do tří let se s tím nemá nic dělat. Není to dlouho, do 3let? Nerada bych, aby mu to pak násilím přetáhl, a nebo mu to nějak srostlo a musel na nějaký zákrok. Jaký je váš názor a vaše zkušenosti? Vím, že i každý dr. má na to jiný názor.
Moc děkuji za odpovědi! 🙂
Jana
@dokument myslím normálně namazat dítě po koupeli, ne přetahovat- to jsem psala výš, že jsem se i ohradila u mudr, protože jsem z toho taky byla jelen. každej dělá něco jinýho.
mě právě selskej rozum radil- proč by příroda něco tak "dělala", když by zase člověk do toho musel zasahovat. to jsem psala, že někdy ta jejich prevence se mi zdá přehnaná. jako že mi přijde i dost tvrdá- ale taky jsem nevěděla..
@dokument to byla spíš reakce na to -sahání- jen zamyšlení, jak teda pečují o dítě třeba při přebalování atd 😉
@rebarborar presne takhle o tom taky premyslim, proc by to priroda delala. Jo tak mazu bezne (kdyz si vzpomenu 😅 )
Nam bylo receno, at denne mazem, nepretahovat do roka. Tak denne olejickem promnu spicicku mezi prsty..
Pravda je, ze dneska se asi dela vsechno tak nejak jinak. Na vse se specha a deti snad ani nemaji cas vyrust.
muz mi rekl ze to jako kdybych malymu proste honila pero.. coz je fakt.. kdyz si muz snazi pretahnout tak si vlastne honi. jinak jako co s peci jak to myslis? me to teda taky moc prirozeny neprijde.. takze to malymu nedelam... a s pindikem nikdy problem nemel..
@rebarborar jeste s tim pretahovanim.. to je jak kdyby v cr zavedli ze se musi holcickam projizdet jejich vagina co kdyby srostla.. tak uz vidim jak strkate prstiky do pipinek holek nebo nejaky pomucky... s prirovnanim pretahovani u kluku mi to prijde uplne stejny.. a to bych nikdy nemohla ... 😝
my zatím nepřetahujeme, doktorka vždy na kontrole zkusí a řekne, že je to ok, ani nevím, jak to má správně vypadat, ale necháváme to zatím být
@luciebx k tomu srůstání vaginy, nikdo tady na to neupozorňuje, ani v porodnici ani dětské doktorky a divila by ses, kolik těch srůstů je ... kamarádku takhle šíleně sprdla dětská doktorka (něco na způsob zanedbání péče o malou), že má její malá srostlé malé stydké pysky a poševní vchod, musela na chirurgický zákrok, do té doby by mě ani jí něco takového nenapadlo, že se vůbec může stát, a doktorka argumentovala, že to je samozřejmé, že se musí pravidelně "promazávat" a oddělovat tyčinkou namočenou v olejíčku, tak proč by na to měl někdo upozorňovat, takže od té doby jsem malou kontrolovala, a jednou za týden po koupeli vzala vatovou tyčinku namočenou v olejíčku a pysky jí oddělila a i kraj poševního vchodu, teď už je velká tak to jen jednou za čas zkontroluju ale už se to neslepuje, je to ok
@luciebx no to je taky zajimavy tema, s tema pipinkama, to jsem tady taky nekde videla, v zivote by me to nenapadlo, za nas se to asi nedelalo, nic o tom nevim... 😀
ja mazu kluka olejem jen po tele, brisko, ruce, zadicka, nozky, nekdy tvare, nebo na oblicej davam bepanthen, nekdy, jinak na pindu mu nedavam nic, jen omyvam denne vodou. Ani mydlo moc nepouzivam, to jen na zadek, trisla, ale primo na pindika nee. Navic, on si za nej taha, ruzne saha a zkouma si ho sam, tak jsem za to rada.
@ivet1987 jj ja to taky brala jako ze se to ma delat.. ale pak tu na me vyjelo kupa infa ohledne co se muuze a nemuze s prirozenim deti v uk delat.. a hned sem mela jasno ze proste nesmim.. jasne ze sem zkousela parkrat.. ale proste sem prestala nez abych se dostala do problemu.. nastesti malej nemel nikdy problem.. a sam si ve vane hraje tak si pretahne. pac aby neco prorekl ve skole a na me tam pak cekali policajti to teda ne. Za to mi to nestoji. Proto se tu nehadam co je a neni spravne. jen rikam jak je to tu
@berenika39 prosím tě, u jakého urologa jste byli? Je možné, že to budu kvůli synům potřebovat....
@luciebx jj, to máš pravdu!
@berenika39 děkuji
@ludmilad vůbec není zač. byli tam moc příjemní, pan doktor moderní profík, který ví, co děla.
Takže, po přečtení všech vašich reakcí, měním názor, a nebudu malému nic přetahovat a nechám to být, a budu doufat, že doktor ví, co dělá a nebudeme muset na žádný zákrok v budoucnu. Třeba, až si začne malý hrát, zvládne to sám. 😉 Děkuju moc, holky! 🙂
@urrio Nedělat do tří let s tímto vůbec nic je absolutně špatný názor, je to přesně jako kdyby se Vám narodilo dítko se dvěma zdravýma nohama, ale Vy byste mu do tří let zakázala chodit... pak by to šlo jen hodně těžko, prostě cokoliv na lidském těle pokud nepoužíváte a necvičíte, zakrní, zaroste a těžko se s tím pak něco dělá, nehledě na hygienu, že se tam těm chlapečkům tvoří spousta mazu, ve kterém se množí bakterie z moči atd. I u svého syna jsme začali s přetahováním a jemnou hygienou téměř od narození, samozřejmě bez jakéhokoliv násilí, dneska je mu sedum a lékaři mu jen pochvalují, jak mu to jde krásně volně a bez problémů přetáhnout a nikdy neměl žádné potíže, prostě jsem mu to každý večer při koupání jemně stáhla při mytí, jednou za čas namazala vazelínou, infadolanem apod. kvůli případné regeneraci jako prevenci před vysoušením, srůsty nebo trhlinkami a vše je v nejlepším pořádku. Když jsem se já několika lékařů ptala na názor do tří let vůbec nesahat, koukali na mě jako na idiota, že je to naprostý a zastaralý názor. Prosím, vezměte tuto dobře míněnou radu jako doporučení matky, která s tímto má zkušenost a hrozně ráda by tak pomohla uchránit i ostatní děti před problémy, které by v budoucnu mohly nastat a Váš syn by úplně zbytečně trpěl kvůli špatnému názoru jednoho doktora, když jemná manipulace při koupání nikomu nic neudělá a tento pravidelný trénink zabrání těm potížím a Váš syn u toho nebude trpět, protože je to součást hygieny a bude mu to bezbolestně dělat maminka, než násilím za pár let v slzách cizí doktor...
@2hanah nedá mi to nereagovat. Přetahovat od narození je totálně špatně a proti fyziologii. Neříkám to nechat do x let jen tak, to také ne. Ale srovnávat to s nohama?... Dítě si s přirozením začně samo hrát, stejně tak, jak začně samo chodit. Nebo ty jsi snad nutila novorozeně také chodit?
A právě naopak názor na přetahování od narození je totálně zastaralý a přinaší víc komlikací než užitku 😝
@2hanah to je skutečně hodně zpátečnický názor, nezlob se. Jak by mohlo přirození zakrnět, když roste? Právě tím se předkožka uvolnuje, nakonec to samo dospěje do stádia, že to jde. Hygiena jistě, přetahovat ano, ale ne šílet s lékaři a řešit ....mch "násilím za pár let v slzách cizí doktor..." je taky pasé, dnes pokud je třeba se dává krátká anestezie nebo znecitlivující mast a zkušený moderní urolog nedovolí, aby z toho měl chlapec trauma.
To bývalo, doporučuji trochu se porozhlédnout, tak je to ted....
@berenika39 fotečky doplněny. 😉
@urrio Synovi jsem předkožku jako malému moc nepřetahovala, šlo to málo, v 5 letech Mudra řekla, že je přilepená ☹ Obřízka naštěstí být nemusela, ale zákroku, při kterém mu byla přilepená předkožka odlepena, bych ho bývala byla ráda ušetřila a ještě víc sebe.....Penis mu pomazala jakousi znecitlivující mastí a pak mu předkožku trhnutím odlepila....no, víc se radši rozepisovat nebudu....a následné koupání v heřmánku doma, kdy jsem mu musela bolavý penis přetahovat, taky stálo za to....Ted je mu 7 a přetahuje krásně. Do těch 5 let si s penisem nehrál, nepřetahoval, takže pokud maminka může, měla by to dělat za dítě, aby ho ušetřila později podobnému trápení.
zeny, jak se divate na to, ze by mu treba tatinek pri koupani (by se treba tatinek sprchoval a malej dival, na me se taky chodi divat) ukazal jak si myje camprlika? 😀 Jednou. Mne treba syn hodne napodobuje naprosto ve vsem. Vidi jak si cistim zuby, tak se snazi si cistit taky. Jestli to treba nekomu neprijde nevhodne, jako treba v uk to pretahovani...
@dokument otázkou je, co by se stalo, kdyby to pak řekl chlapeček ve školce/škole, co před nim dělá tatínek....
Ale myšleno je to dobře. U nás vše holky odkoukaji.
My kluky nemáme,tudíž to nemusím řešit. Ale podle me přetahovat a konzultovat s lékařem, mazat....od 1 roku určite, aby pak nemusel na výkon.

@rebarborar co je prirozeny? Mazat olejem nebo pretahovat? Mne treba pretahovani prijde neprirozeny. Nikdy jsem o tom neslysela, ze by se to detem melo delat, to az tady, doktorka nam nerekla zatim nic. Samotnou by me to nenapadlo.