Vítkův chodník - jak ho vytvořit doma?

pudlenka
16. srp 2018

zdravím maminky, chodím s 5-ti letým synkem na rehabilitaci kvůli plochým nožičkám a počínající skolioze. Učíme se různé cviky, ale bylo nám kromě chůze venku naboso doporučeno vytvořit si doma něco jako "Vítkův chodník". Ten se dá koupit, ale cena je skoro 5.000,-Kč a s paní terapeutkou jsme se bavily, že něco podobného by nemusel být problém si doma vytvořit. Máte s tím některá zkušenosti, tvořili jste sami? 😉🙂

konidana
16. srp 2018

Zkušenosti nemám, netvořila jsem, ale co koukám na obrázky, tak by to neměl být problém. Stačí sehnat několik třeba plechů na pečení nebo táců a naplnit různými materiály.

hanih
16. srp 2018

Vím, že některé maminky pro svoje děti dělají tzv. senzorický (nebo senzomotorický) koberec. Myslím, že to je na podobném principu. Na googlu nebo pinterestu toho lze najít spoustu. Na delší kus látky našijí knoflíky, bambule, nalepí kus provazu, kamínky apod. Namátkou jsem našla třeba tohle:
http://www.hrumara.cz/project/senzoricky-koberec/
https://www.jaktak.cz/jak-vyrobit-senzomotorick...
http://senzifoot.sk/obchod/

klea81
16. srp 2018

Dají se koupit i takové gumové rohože, které stimulují plosku nohy a stát na ní třeba v koupelně při čištění zubů. Bezva by mohla být i tzv. balanční čočka (bosu apod).Nám bylo doporučeno na ploché nohy kolo. Dceři ale nejvíc pomohlo, že se naučila na inline bruslích, nyní je už zcela bez vložek i kontrol.

pudlenka
autor
17. srp 2018

@hanih moc děkuji za tipy, přemýšlela jsem, že si něco podobného s malým vytvoříme, děkuji 🙂