Kineziotaping při léčbě skoliózy

modrykonik80
31. říj 2018

Dobrý den, prosím, máte někdo zkušenosti s kineziotapingem na podporu léčby při skolioze?
Dcera -14 let má skoliozu 31 stupňů podle Coba, chodíme skoro rok na rehabilitace, ale zatím žádná změna, cvičíme i doma skoro denně. Na netu píší, že se kineziotaping používá i na léčbu skoliozy, ale na rehabilitacích nám tvrdí, že to nemá účinek, máte prosím někdo nějaké zkušenosti? Do Motola jsme objednaní až na květen, ale nechceme jen čekat a dívat se, jak se to horší...a korzet dcera nechce. Děkuji za všechny dobré rady.

nikolspace
31. říj 2018

Zdravím, sama jsem měla a stále mám skoliozu. 1.,co musím napsat, že nechápu, zebdcera nemá korzet. Taky jsem ho nechtěla, kdo by ho v tomhle věku chtěl, ale opravdu se mi skolioza zlepšila nejspíš jen díky jemu. V tomhle věku už začínají kosti tvrdnout a taková skolioza už by jí zůstala.
Pokud bych mohla z vlastní zkušenosti doporučit, promlute s ní. Lepší pár měsíců nekomfortu, než skončit na operaci se šrouby a tyčemi u páteře. Nic takový účinek jako korzet nemá. Ještě jsem jezdila v období prázdnin cca na 7 týdnů do Janskych lázní, zkuste se na to optat.

klea81
31. říj 2018

Korzet nechce a operaci chce? Operace se taky nemusí povést, ale korzet může časem zase sundat. Sehnala bych jí odborníka co jí vše vysvětlí. Netlacte na ni, ale dejte ji všechny informace.

hermij
31. říj 2018

Skolióza je ošemetná diagnóza. Bohužel neexistuje osvědčený postup. Někdy ani usilovné cvičení nezabrání progresi. Souhlasím, že kineziotaping nemá opodstatnění... uvolňuje svaly, prokrvuje, rozproudí lymfu, urychluje hojení apod., ale skoliózu dcerce nevyléčí. Jde o podpůrnou léčbu.
Otázka také je, jak cvičíte. Z praxe mohu doporučit paní Ivetu Pallovou a její skolioprogramy či individuální terapie. Byla jsem u ní na kurzech a ví toho o skolióze a její léčbě hodně, navíc ji sama má a udržuje si ji, aby se nehoršila: http://skolioprogram.cz/index.php/kontakt/

modrykonik80
autor
31. říj 2018

my jsme teprve do Motola dostali doporučení, samozřejmě,když jí korzet dají, tak nám nic jiného nezbude, ale půjdeme tam poprvé až v květnu a do té doby musíme jen cvičit a cvičit...proto chceme dělat, co nejvíc můžeme...Tak cvičíme, jak můžem, ale dr. říkala, že ten kineziotaping moc nepomáhá, přitom to na netu doporučují při léčbě skoliozy...a tak se ptám na zkušenosti, kdo je s tím má...

ssluniiii
1. lis 2018

31 stupňů je již na operaci, ne? Aspoň mě to tak tvrdil doktor. Já měla 28 a pomohl mi korzet, který jsem nosila jen na noc a cvičení, opravdu poctivě každý den

nikolspace
1. lis 2018

@ssluniiii operace od 40, myslím. Já měla 36 a nosí a jsem celý den

jitulien
4. lis 2018

Kinesiotaping je jen doprovodná léčba 😉 a hlavně na dloooouhou dobu, aby to mělo nějaký účinek 😁 co Dornova metoda?

nika6184
4. lis 2018

Tiež som nosila korzet a to som bola na strednej. Samozrejme to nič príjemné nebolo ale pomohlo mi to. Lenže samozrejme ako pubertiacka som sa potom na všetko vykašľala a ani som necvicila a zhoršilo sa to.. takže som musela ísť na operáciu.. Ale už je to zásah. Stále si musím dávať pozor.. nemôžem robiť hocičo.. Tak nech to trošku zváži.. Ale chápem ako sa cíti.

falcony
4. lis 2018

Zkusila bych změnit fyzioterapeuta a přístup, pokud chodíte rok na rehabilitace, tak by už něco opravdu mělo být znát, co s dítkem cvičíte? - jestli vám teda říkali nějaký název metody nebo tak? Jinak souhlas že kineziotejp je vám k ničemu - ovlivňuje svalové napětí povrchových svalů, má smysl třeba u sportovců dát na výkon, nebo krátkodobě tím něco podpořit pokud na něčem s terapeutem pracujete, ale u skoliozy mě vůbec nenapadá co a jak by se tím smysluplně zatejpovalo tuplem v tak dlouhém časovém období... Jinak teda korzet je za mne až předposlední řešení, poslední je operace...

kusanagi87
5. lis 2018

Pochybuju, ze by to fungovalo. Ja jsem chodila na Vojtovu metodu a take nic. Každopádně cvicenim, ktere je k tomu urcene, by se to nemuselo aspon horsit.
Moji sestre, ovsem spolu s korzetem, pomohlo. Stahlo se to od 40 stupnu ke 30. U me uz byla skolioza daleko, takze ja jsem take po operaci; korzet jsem dostala az pak.
Obe dve jsme jej nosily na ZŠ, kdyz jsme byly na 2.stupni. Chapu, s cim ma dcera problem, ale mely jsme ho treba obě i v lete, zamaskovat se dal a nekteri spoluzaci si nikdy niceho ani nevsimli 😁

V Motole jsou odborníci na ortopedii? Ja znam jen Brno Bohunice (doporucuju) a Ostravu.

modrykonik80
autor
6. lis 2018

cvičíme Vojtovu metodu a ještě jiné cviky, které nám zadali cvičit. Jinak podle netu pomáhá SM cvičení, to cvičí ve Fitku skupinově, takže zkusíme i to. Také bych chtěla pro dceru lázně, ale doktorka rehabilitační neví, pod kterým kodem tyto děti jezdí - prý je to asi pro děti již s korzetem...? Nezdá se mi to, proč to doktorka neví, takovou zásadní věc....tak to může jako lékař zjistit ne? Místo toho zjišťuju informace já na netu...zkusím ještě změnit fyzioterapeuta...děkuji všem za poznatky.