Mimčo se nedaří kvůli skolióze páteře, máte zkušenost?

prelude
25. únor 2016

Ahoj holky. Nemáte některá zkušenost s tím, že by se Vám nedařilo mimčo kvůli skolióze páteře?
Normálně bych diskuzi nezakládala, ale nikde jsem toto téma nenašla.
Mám těžkou skoliózu, dávno operační stupně, ale zatím bez obtíží, tak se operaci razantně vyhýbám.
Půl roku se intenzivně snažíme, zatím přirozeně a ms chodí vesměs normálně. Podle doktorky jsem zcela v pořádku. Hormonální profil ukázkový.
Jen mě zajímá, zda některé snažilky neměly problém právě kvůli tomu.

Moc díky za jakoukoli odpověď. ;)

kajalka
25. únor 2016

@prelude Ano, můžeš mít funkční problém v pánevním dně. Potkává to i na pohled "rovné" ženy. Nesymetrické či atypické napětí může způsobit nedostatečné prokrvení a prostředí nevhodné pro uhnízdění vajíčka.

werik153
25. únor 2016

Ahoj, nevím přesně kolik % mám já skoliózu ale chodila jsem dřív dost často na rentgen a magnetickou resonanci a problém otěhotnět jsem neměla 🙂 Takže si nemyslím že by byla nějaká souvislost. Zkoušela jsi ovulační testy? Mě se skrz ně podařilo otěhotnět hned napoprvé.

slunickova123
25. únor 2016

Jak pise
@kajalka , a take muzou byt problemy pri porodu - problematicke rotovani hlavicky, zalezi, jak moc skolioticka pater vycniva do porod.cest.

pajula123
25. únor 2016

Nevím, jestli přímo skolioza, ale mně se podařilo otěhotnět čtvrt roku poté, co jsem si nechala napravit páteř Dornovou metodou (a to se dlouho předtím nedařilo). Měla jsem posunutou kostrč a myslím, že zrovna to otěhotnění může hodně vadit - na tom je založená i metoda paní Mojžíšové.

drakenn
25. únor 2016

U skoliotické páteře bývá posun kostrče a křížové kosti. To bývá častý problém při otěhotnění.
Jak radí @pajula123, Dornova metoda je na to výborná

prelude
autor
25. únor 2016

Moc díky za rady ;) ovulaci mám, podle doktorky i podle testů. Už si jí hlídám tři měsíce a zatím nic. Chodím soukromě na rhb tak se zeptám, zda kamarádka zná tuto metodu.
Je teda pravda, že kvůli šíleným stupňům mám i rotaci pánve a kolena. O porodu už vím, že by byl velký problém. Chodím k ortopedovi a už jsme o tom mluvili, že pokud bych otěhotněla, tak bych musela hned na rizikovku a navrhoval by císařský řez. Ale to ještě hodně předbíhám ;)

kolibrik007
25. únor 2016

@slunickova123 presne toto me potkalo. Hlavicka sla ven uchem a tak byl porod ukoncen cisarem. Vsichni na sale se divili, ze mam skoliozu jak hrom. Do te doby to nikdo neresil☹

veraga
26. únor 2016

Mám skoliózu hrudní a bederní páteře těžšího stupně. Rehabilitační lékařka ji na pohled označila jako "fakt strašnou". Přesný stupeň už si nepamatuju, ale měla jsem indikaci na korzet. Otěhotnět se mi podařilo na první šťouch. 🙂

pajulax
26. únor 2016

Mám skoliosu a posunutý bederní obratel a otěhotněla jsem v pohodě. A porody taky v pohodě, bez císaře.

prelude
autor
26. únor 2016

@pajulax Ahoj, tak to je fajn, že máš dobrou zkušenost. Trošku to uklidní 🙂 já bych měla být zcela zdravá, tělo, hormony, vše naprosto v pořádku a stále nic, tak už se dopátrávám příčin... Díky

lajla
26. únor 2016

U nas nebyl problém, mám skoliozu , posunutou kostrč, ... Když me viděli poprvé, tak mi řekli že by se divili kdybych otěhotněla.. A já vybalila 4 děti🙂/takže tak..

leonik
26. únor 2016

taky mám skoliozu od dětství, nevím stupeň, ale otěhotněla jsem normálně a porody taky proběhly v pohodě.

prelude
autor
26. únor 2016

Tak super, díky za podporu holky 😘