Zploštělá hlavička u 4měsíčního - helmička ano nebo ne?
Ahoj holky, mám dotaz.. malý upřednostňuje jednu stranu a má dost placatou hlavičku a tím i šouplé jedno ouško (je to vidět jenom zeshora). Chodíme na rehab a byla nám doporučena helmička. Chci se zeptat, jestli je tu někdo, kdo měl podobný problém, helmičku nedal a jak to dopadlo? Bojím se, aby se mu to ještě nezdeformovalo do obličeje.. Malému jsou teď čtyři měsíce. Samozřejmě polohujeme, motivujeme z neoblíbené strany apod..
Díky moc
@galpetka
Dobrý den, máme stejný problém se slehlou hlavičkou z jedné strany. Od 3.měsíce malému hlavičku otáčím když spinká, ale moc se to nelepší. teď je mu 5 měsíců a stále je to vidět ☹ Samozřejmě mu dáváme hračky na "neoblíbenou" stranu a snažíme se, aby se na tuto strany i otáčel. Paní doktorka na neurologii nám řekla, že viděla i horší deformace a že si to mám lépe ohlídat u druhého mimča a v podstatě neporadila nic 😒 Začala jsem proto přemýšlet nad helmičkou z Frýdku. Na rehabilitaci jsme také začali chodit, ale ukázali nám tam zatím jen cvik na stimulaci přetáčení (náš malý je trochu lenoch a nechce se otáčet). Můžete mi prosím poradit, co jiného bych ještě mohla udělat, aby se malému hlavička srovnala? myslíte, že by mohlo pomoci zakoupení polštářku pro ideální tvar hlavičky? Předem moc děkuji za jakoukoli radu 🙂 Martina
@marthinkaxxx marti ja to hodne resila asi pul roku, byla jsem z toho fakt spatna. Nakonec jsem si rekla, ze chvili pockame a uvidime. Pak byl malej nemocnej, resily se jiny ceci a slo to stranou a uplne se na to zapomnelo. Kolem roka uz nikdo nic nepoznal. Ja o to miste vim, kde bylo plossi, tak to tak porad trochu vidim, ale to je nic. On je i dost vlasatej, tak to neni znat. Ale mel to sileny, fakt placatou pulku hlavy. Takze za me snazit se motivovat, podkladat a tak, ale helmu ne, srvna se to. Muj Jenda je i takovej, ze by si ji nenechal, cestovani doted extra nesnasi, tak nevim, jak bysme to z Liberce do Frydku delali. To me taky odradilo, kdyby to byla takova "pecka", tak je takovych stredisek po republice vic. Nerikam, ze helma nepomuze, srovna to rychlejc a treba o neco lip, ale nam by to za to nestalo. Hodne nam pomohl specialni ortopedickej polstarek, poradila mi to pani v jedny duskuzi na netu. Ale dal se koupit jen v Nemecku. Nez zacal po postylce ruzne cestovat, tak spal na nem a hlavu mu hezky fixoval na miste a nijak pritom nevadil.
řešila jsem toto s dcerou měla predilekci už z inkubátoru na rhb mě doporučila, že máme každou chviku měnit polohu v postýlce hlavně kvůlli světlu musím říct že nám to hdoně pomohlo a také říkala, že rozhodně nepodkládat aby ji nemohla otočit. Dát třeba hračky na tu stranu, ale žádné knihy atd jak bylo dříve.
@galpetka dobrý den, mohla bych se zeptat, i ta ouška se vám srovnala? Moc dekuji za odpověď.
@xmartinecka dobry den, ano vsechno, nikdo by na nem nic nepoznal 🙂
Ahoj,ja mam taky placate.syny 😀 teda jako kojenci byli, ted maji krasne kebulky kulate. Nejhorsi fakt jako lezaci kojenci, ted se nam uz treti syn prekuluje a co si ho fotim co dva tydny,tak se mi to zda lepsi a lepsi. Hlavicka jeste hodne poroste a maji to podminene geneticky,protoze ja je na zada davala spat jen v noci a to jeste na spesl polstarek,jinak lezeli na boku a vzdy meli placku. Lukovi plynule prechazi krk v hlavu, doktorka sw divala do karty,ze to meli vsichni mi kluci a ted maji kebulky v poradku. Ja si ale dal vzdy limit,ze pokud se to nezlepsi do pul roku,budeme to resit. Ale my toho mame tak dost s prostrednim.synem,ze nedulezite veci odsouvam. A to plagio mame 15min autem.ci jednu stanici metrem....

@galpetka prosím ťa/vás žiadne helmyčky, moja dcérka mala MOC zležanú hlavičku, chcela som helmičku, dr zakrútila hlavou 😀 a teraz po zležanine ani stopa... 😉