Zploštělá hlavička u 4měsíčního miminka

monikarostislav
17. dub 2016

Ahoj všem, chci se zeptat. Byli jsme na druhém očkování a doktorka nám řekla, že máme zploštělou hlavičku trošku a že bychom měli cvičit vojtovku. Což se mi ale moc nezdá, protože Vojtovka je především pro nedonošeňátka a vím jaké to bylo když jsem cvičila se svoji první holčičkou.
Chci se zeptat, jestli to mám moc řešit tu zploštělost a nebo se to "samo vyrovná". Polohujeme každý den co je vzhůru tak 5-6hodin, více nevydrží zatím. Bojím se, že jí to zůstane, nebo že se může něco stát zdravotně jiného.
Děkuji za "uchlácholení" a doporučení podpůrných prostředků případně babské rady :D

lv
17. dub 2016

Má ji zploštělou, protože preferuje jednu stranu víc než druhou? To = predilekce na cvičení je, obvykle ta vojtovka (dává se dle mého nějak moc, na kde co). Jak se polohuje 4m dítě? To ještě jde? Řekla bych, že nepříliš.. to už se děti hodně hýbou, otáčí za hračkami hlavu, jsou na břiše.. Zašla bych se poradit za rehab.lékařem.

monikarostislav
autor
17. dub 2016

Ani tak nepreferuje jednu stranu, krásně dává na obě strany, jen jí má od narození trošku zploštělou no na "obě strany" já nevím jak to definovat správně 🙂
Jen jsem čekala, že se jí to zlepší a ono zatím nic

lv
17. dub 2016

Koukni na plagiocefalie.cz tam o tom píší víc
Koukla jsem se na fotky a tedy jako laik nevidím nic, tvar hlavičky krásný, pravidelný, leda by ji měla placatejsi vzadu

zabicka737
5. srp 2016

Anatomický polštářek zabraňuje deformaci hlavičky PANDA CANDIDE. My to používáme a je to OK. A to od narození moc nepolohujem.

vikysek123
24. srp 2016

Syn to mel taky a jezdili jsme do Ostravy a do Prahy. Nechali jsme mu udelat helmicku a tu nosil 23 hodin denne. Nosil ji asi 2,5 mesice kazdy den. Ted uz ma hlavicku hezkou. Nakonec nam to proplatila i pojistovna. Je zapotrebi doporuceni neurologa.

barborajohana
30. srp 2016

také jsme museli polohovat, protože malý měl stále hlavičku na pravou stranu. Prošli jsme neurologií a na rehabilitaci jsme ani nemuseli, ale podkládala jsem ho tak, aby měl hlavičku na levou stranu. Nelíbilo se mu to, vztekal se, ale nějak jsme to dávali. Má trochu také zploštělou hlavičku, ale snad nic hrozného. Každý máme nějaký tvar hlavy. Pokud se vám to nezdá, naléhejte na pediatra. Hlavička se do roka tvaruje, takže až bude často na bříšku a pak hačat, mělo by se to zlepšit 🙂