Hospitalizace v Motole - máte zkušenosti?

lrg
20. zář 2013

V pondělí nastupujeme s půlroční dcerkou na pediatrickou kliniku do Motola kvůli hemangionům. Já sama jsem byla poprvé v nemocnici až při porodu a neumím si představit, jak to tam chodí. Mám vzít jen základní potřeby pro malou, to znamená, že nějaká herna, nebo místo, kam jí budu moct položit na zem a obložit hračkama tam je? Nebude muset být celý den v postýlce? Můžu si sebou vzít s sebou kočár, je v arélu nějaký parčík? A co strava? Četla jsem nějaké starší zkušenosti, že se chodí stravovat do vedlejší budovy. Kojím a Začala jsem akorát s dost přísnou eliminační dietou kvůli neustupujícímu atop. ekzému, mám si vzít raději svoje jídlo s sebou, nebo na to berou ohled?

Děkuju předem za zkušenosti.

terka82
20. zář 2013

@lrg byla jsem s dcerou v Motole vloni v listopadu 2x, teda s jiným problémem, tak nevím, jestli ti dokážu pomoct. Víš na jaké oddělení máte nastoupit? Prošly jsme kromě jipky 2 oddělení a většina věcí byla dost podobná, ale možná se to na dalším oddělení může lišit, nevím... Pár kočárků tam vždy měli na oddělení na půjčení, ale na procházce venku jsme nebyly, tak nevím. Některé maminy je využívaly na uspávání dětí na chodbě oddělení. Hernu tam také měli, ale na položení caparta na zem to nebylo. Byla to taková nudle, měli tam sedačku, přebalovák, počítač pro doktory a nějaké hračky. Pro malou jsem měla s sebou vše. Oblečení tam měli nějaké erární a asi byl nárok na 5 plen na den - nevyužívala jsem. Na obědy se opravdu chodí do vedlejší budovy. Pro mě nepochopitelné bludiště, takže jsem chodila venkem. 😀 Na snídaně jsem nechodila, to jsem nestíhala, oběd byl výběr z několika jídel nebo sis mohla zaplatit minutku. Večeře byla buď obložený talíř nebo mražená hotovka(vezmeš si při obědě a sníš odpo na oddělení). V přízemí kliniky je bufet, mezi budovami pár obchodů, ale jak je to s dietou to nevím.

romantika
20. zář 2013

byla jsem cca před ti dny. pokoj ma postel pro dite ty spis na rozkladacim kresle. celkem bida, domu jsem sla po ctyrech ale vydrzis. jidlo je fakt daleko a klasika skolni jídelna 🙂))) nicmene přes všechny vysetreni jsem stihla obed jednou. na pokoji mas wc se sprchou a uzamykatelnou skrin a prebalovak. Vse je krasne nove a ciste. ja teda z pokoje nevylezala, obecne je motol samy bacil. V oddeleni byl prostor s hrackami a pocitacem.
Jidlo jsem si kupovala v bufetu v prizemi, ale to asi moc na vyber nebudes mit, nebo vybehla do potrevin které jsou po motole a nakoupila si. Na stravenku jsem byla jen jednou za tyden. S kojenim a vysetrenima jsem to proste nai nemohla nijak zkorigovat.Ale klidne se ptej sester, nektere byli moc hodne a ochotne nektere méně
Ja mela teda ještě 2mesicni takze jsme nikam nevychazeli, alel manzel mi dovezl pro nej nejake hracky a teda my jsme mistni tak i tak když prisli na navstevu tak mi dovezli jidlo. Ale nejlíp asi nakoupit v tech potravinách.
Zalezi jak také bude prcek snášet ze tam nebudes a bude tam nejaka cizi pani. Ja obvykle vybihala když spal, sestry si nechaly pootevrene kdyby plakal.

romantika
20. zář 2013

jo na pokoji byla ještě televize, takze ve volne chvili jsem občas koukla nebo luštila krizovky nebo proste celkem mam pocit ani nebyl volny cas. Při prichodu ti daji takovy celkem obsahly domovni rad, co tam muzes nemuzes a podepisuješ to.
Jo jinak mne tam byla teda docela zima, spis pod oknem a zacly studene dny a ještě netopili tak pro jistotu teply svetr. Na oddeleni se daly v určitou dobu varit caje ci podobne, ale to jsem v tom kvapu nevyužila tak snad ještě někdo poradi.
Jinak tam jsou opravdu hodni.

lrg
autor
21. zář 2013

@romantika
@terka82 Díky moc, oddělení mám v papírech psané PC... Malou bych určitě nenechala samotnou, přes den vůbec nespí. Proto jsem myslela na ten kočár, že bych si s ní dojela něco koupit, ale zase ty bacily........ Mně šlo o to, když jí tam vezmu hrací deku, jestli na mě nebudou koukat jako na magora 🙂

terka82
21. zář 2013

@lrg na PC jsme byly také. S tím jídlem jsem tam na tom byla stejně. Malá nechtěla spát, takže jsem jejich obědy vůbec nestíhala. Sestřičky jsou sice ochotné, mrně pohlídají, ale tím, že jsem tam byla jen na pár dní, tak jsem si říkala, že to vydržím a vždy jsem si jen doběhla do bufetu, který je na patře s oddělením. Tu deku bych si klidně s sebou vzala, ale rozložila spíš na pokoji. Na té herně fakt není na zemi moc prostoru, uvidíš sama. Jinak na tomhle oddělení jsem měla telku na pokoji a na spaní to šílené rozkládací křeslo, jak tu někdo z holek psal.

lrg
autor
21. zář 2013

@terka82 a na pokoji není jiná maminka? A co to pc vlastně znamená?

romantika
21. zář 2013

@lrg
ne ja teda byla jen sama a myslim, ze to je prave kvůli bacilum. nejsem si jista jestli s dítětem ven muzes, podle mne mozna ne když ej hospitalozovane a muzes jen ty jako doprovod. ale teda to mne nenapadlo, my byli lezaci. Urcite si sebou vem na co je mala zvykla, aby byla v pohode, na zem bych to asi nedavala ,ale pod dohledem na kresle nebo primo v te postýlce, ja si nechala dovezt i vlastní pytel na spani, malého hracky, proste aby byl v pohode. On si to tam celkem uzil, nejecela tam starsi tak si pospal 🙂))) Primo na patre je to jidlo, v centralni casti motola si koupis pecene kure a takove ty rychlovky, v hlavnim vstupu je restaurace. Taky jsou tam prodejny s hrackama a lékárna a obleceni a zdravotni potřeby takze když něco nemas vse se da zaridit v miste. Jinak pliny mas prisun 6 na den, ostatní musíš mit svoje. Davali tam takove ty od belly happy. Každý den 2 krat vytirali podlahu a vynaseli kose.

miky
21. zář 2013

jestli to pořád platí, tak jako kojící mamince by ti měli oběd přivézt přímo na oddělení na kterém bude dcera hospitalizovaná a měla bys mít možnost si ho vzít na pokoj. Tedy alespoň takhle to tam chodilo před 3 lety. My jsme tam byli 10 měsíců v kuse a ani jednou jsem nemusela na jídlo jít mimo oddělení, Jenom si nejsem jistá s tou eliminační dietou, je tam samozřejmě možnost z výběru několika diet, ale jak to přesně je to nevím

miky
21. zář 2013

a co se věcí týče, tak mi měli pro Barunku vše vlastní - oblečení, hračky, plínky (na to pozor v Motole dávají takové hrozné, z kterých se dost dětí hned oprudí), vlhčené ubrousky na zadeček. A pro tebe jako maminku určitě nějaké kalhoty a tričko na chození po oddělení, hrneček na čaj apod. Já si třeba táhla i župak a ten byl úplně zbytečný, když jsme v noci potřebovali sestru, tak se chodilo normálně v noční košili - ale to vše je naše zkušenost z dětské onkologie a JIP dětské onkologie, ale předpokládám, že na většině oddělení to bude stejné

terka82
21. zář 2013

@lrg většina pokojů byla myslím jednolůžková, ale asi tam byly 2 pokoje kde byly děti asi po 2. PC asi znamená Přízemí a oddělení C - na každém patře byly myslím 4 oddělení(A-D).

hardlove
22. zář 2013

@lrg na pc si sebou kocar neber neradi to vidi kuli higiene jsou na oddeleni erarni kocarky kterej si muzes kdykoli pujcit. Obleceni pro dite ti pujcej ale vetsinou je to strane velky radsi si vem vlastni klasickou kosmetiku pro dite. am pocit ze by na vychazky budete moc mimi bude hlavne sledovany kuli lecbe tech hemangiomu. A pro sebe klasicky obleceni na doma. Na PC jsou 2 dvouluzkove pokoje jinak samostatny. pokud mas dalsi otazky muzes napsat pc kojenci znam velmi dobre . a jsou tam mili sestricky. Na pokojich je tv a dite bych moc na zem nedavala sice se tam dvakrat dene vytira ale i tak