icon

Syn má 9 dní neštovice, můžu ho osprchovat?

niko123
30. lis 2016

Muj syn ma uz 9 dny nestovice muzu ho uz osprchovat?????

niko123
autor
30. lis 2016

Je mu 5 let

ankil
30. lis 2016

Určitě, normálně bych v rychlosti ospršila, ponatírala a neštovice bych zase "poťupkala" pudrem 😉.

lv
30. lis 2016

Ano, jde o to dlouho nemáchat ve vodě. Nebo udělat roztok hypermanganu, slaboučký, tak se může na 5-10min i položit, vysušuje, zklidňující na svědění.

adypro
30. lis 2016

Teď jsme měli, dr. říkala nekoupat, jen sprchovat.

zaneta238
30. lis 2016

Sprchovala jsem asi pátý den,dítěti se uleví,jen lehce oťupkat ručníkem a vyfénovala jsem ho fénem 🙂 Ničím jsem nemazala a krásně se zahojily,nemá jedinou jizvu.Pudr určitě nedávat

mandala
30. lis 2016

@zaneta238 Pudr nedávat ? A proč ?

betelgeuzz
30. lis 2016

také jsme pudr nedávali, už se dávno nedoporučuje. dítě je akorát zapatlané, ještě víc ho to svědí. Nemazala jsem ani jednu holku a neštovice se krásně zahojily. a sprchovat se může hned od začátku, jen opatrně utírat. My právě dělali tu koupel s hypermanganem, jen pár zrníček do vany, vysuší to ty neštovice a mírní svědění.

anehap
30. lis 2016

Nám taky řekla dr., že sprchovat můžeme klidně hned první den - rychlá sprcha, ne dlouhé koupání a máčení ve vodě....asi třetího dne jsme do vody ve vaně rozpouštěli hypermangan, chvíli oplachovali a vyndali, jen zabalili do plenkové osušky....urychluje hojení a pomáhá na svědění😉

buzipes
30. lis 2016

Máme teď čerstvě neštovice za sebou (dvě děti) a sprchovala jsem oba, hned od prvního nde, Jen se nesmí koupat, jako být naloženi ve vaně. Pudrem jsme nemazali, jen první dva dny Virasooth gelem, chladí a nesvědilo je to tolik. 4.den se neštovice zastroupkovali. Přeji klidný průběh

mandala
30. lis 2016

@betelgeuzz aha, tak to je pro mě něco nového, dcery měly neštovice už dávno a tenkrát se říkalo jedině pudr, který byl všude 😖 , u syna očekávám, ten ještě neměl, ale řádí tady, tak alespon budu chytřejší 😉

ankil
30. lis 2016

@zaneta238 tak to jsem s tím pudrem nevěděla, obě děti měli a dávali jsme pudr a bylo to v pohodě a taky krásně zahojené

zaneta238
30. lis 2016

@ankil mám to od pediatričky,taky jsem jako malá byla zmatlaná od hlavy k patě 😉

irin67
1. pro 2016

Já pak po nejhorší době, kdy už se začaly dělat stroupky, tak jsem otírala navlhčeným perlanem v čisté vodě..