20měsíční miminko zvrací, večer mělo teplotu

lucyanek
5. bře 2016

Holky, určitě to tu bylo minimálně 100x, ale potřebuju podpořit/poradit. Dnes ráno jsem šla udělat malému (20mes) mlíčko a najednou slyším řev tak letím za ním a on strašně pláče, je celej pozvracenej a z nosu mu trochu tekla krev. Asi tak centimetr pod nosem a jak jsem mu to utřela tak už nic naštěstí neteklo. Je možné, že se mu to spustilo tím jak moc plakal? Přes den byl takovej celkem normální, i něco snědl a vypil. K večeru už byl takovej umrčenější a chtěl se tulit (což normálně nedělá, protože je to turbo). Tak jsem mu ještě chtěla dát něco k jídlu a jak jedl tak začal zvracet. Během dne teplotu neměl, teď večer už 37,9° ☹ Teď už spinká.

barasrotyrova
5. bře 2016

Dobry vecer, urcite bych ho pres noc kontrolovala a merila teplotu. Pokud by byla pres 38° (mereno v podpazdi), dala bych paralenovy cipek. Sirup bych nedavala, aby ho to znovu nenutilo na zvraceni a jestli Vam bude porad zvracet nebo by se pridalo i neco dalsiho (prujem, horecka apod.), tak bych jela na pohotovost. Ono toho ted vsude lita plno a nekdy je to otazka jednoho dvou dnu a je vse ok, ale u deti clovek nikdy nevi. A to krvaceni z nosu mohlo byt zpusobeno tim jak moc plakal.

mrskato
6. bře 2016

Taky bych ho kontrolovala, ale myslím, že ta krev z nosu mohla být způsobena buď pláčem nebo při tom zvracení mu to šlo i nosánkem a třeba při tom praskla žilka nebo tak něco. Moje dcera, když měla střevní chřipku, tak jí to lítalo pusou i nosem.

lucyanek
autor
6. bře 2016

Holky děkuji moc za odpovědi 🙂 Dnes už naštěstí nezvrací (ťuk ťuk), ale má stále teplotu, spíše asi už hořečku = 38,8... Nevím, zda mu už nemám podat čípek? Zítra asi naklušeme k dr. Vůbec nevím, co to může být :-/