23měsíční dcera má rýmu, ale odmítá odsávání. Poraďte

jge
24. únor 2015

Zdravim vsechny, mam dotaz ohledne rymy a odsavani u deti. Ma 23 mesicni dcera odmita odsavani nosu (odsavacka na vysavaci). Spustila se ji ryma a ja se snazila odsavat. Dva jsme ji drzeli a neudrzeli a nic neodsali. Nevim, co delat, zkouseli jsme odsavat maminu, tatinka, rucicky, nozicky, atd. aby se nebala odsavacky, i maleho brasku, ale kdyz prislo na ni, bylo zle, hystericky zachvat atd. Nevim, co delat, jak ji pomoci vycostit nos, zbavit se rymy. Prosim o rady. Dekuji.

berynka
24. únor 2015

@jge tak jste jí drželi blbě 😉 . K odsávání odsávačkou se přemluvit určitě nedá... aby taky jo 😅 . Buď učit smrkat, nebo položit, zasednout, hlavu mezi kolena a rychle odsát.

lrg
24. únor 2015

Mám stejně starou dceru a taky jsme zkoušeli všechno možné, bez úspěchu, takže byť nesnáším cokoli lámat přes koleno, tohle jinak nejde. Takže nic neříkáme, nepřipravujeme, nenápadně vytáhneme vysavač, Emu zabalíme do deky aby jí koukala jen hlava a je to akce na pár vteřin.

zouzelka
24. únor 2015

Taky jsem syna ve stejném stáří z počátku musela "zasednout", hlavu mezi kolena, jinak bych neodsála. Pak zjistil, že když pěkně dýchá pusou, tak je to někdy i docela sranda to odsávání a taky jsem ho nějak ukecala, ale už nevím jak...

jge
autor
25. únor 2015

@berynka
@lrg
@zouzelka
Diky za rady. Zasedla jsem ,ale potvora se vykroutila. I manzel drzel. Deka je dobry napad, zkusime priste. Jinak mame jeste jeden problem, mala ma obcas akutni respiracni zachvaty, a vcera pri odsavani jsme jeden opet dostali....Takze proto se snazime premlouvat a ne nasilim. Ach jo, uz aby bylo po ryme...

lrg
25. únor 2015

@jge Dcera má taky záchvaty pláče, že se i pozvrací, proto se nám osvědčilo udělat to co nejrychleji, bez nějaké přípravy, protože se vyhysterčí předem. Hned jak dosajeme hned jí chováme a rozptylujeme, nebo uplácíme sladkým 🙂 Taky jsem to tady nedávno řešila, jak na to a každé dítě je jiné. Některé v roce drží odsávačku samo a nemá s tím problém a jiné maminy mi zase psaly, že i ve třech letech musí zalehávat :-/ Já teda odsávám jen fakt ucpaný nos, když má jen vodnatou rýmu a může dýchat, tak jí netrápím.

jge
autor
25. únor 2015

@lrg Diky za tip. Jinak koukam, ze budete mit dalsi miminko, podobne jako my, mam deti 22 mesicu od sebe, druhy brucek se nam narodil pred mesicem. Uzivejte klidu.... 😉 Pak uz moc nebude...

lucinka_1984
27. únor 2015

Já musím taky jedno dítě dost přemlouvat a je pravda, že skvěle funguje balení do deky. Malou to uklidní a znehybní 🙂 Taky je důležité u odsávání zvlhčovat. Aby se hlen hezky rozpustil a trápení nebylo větší než je potřeba. U nás skvěle funguje Nasodrill. Neštípe a pěkně zvlhčuje.