icon

2letou dcerku pálí v noci mezi nožičkama

lucijenkaa
20. zář 2015

Dobrý den,jdu opět pro radu 🙂 maminky mam dcerku 2 roky a už asi měsíc rešíme problem,malou v noci začne strašně palet pipinka,koupily jsme lepší mýdlo,peru v deckem prašku,její oblečení peru zvlast ,žehlím ale stale se v noci budí a pul nociprobrečí že jí to palí,svíjí se ,škrabe si plínu,pres den už chodí na nočník,u doktorky sme snad obden ,dostavame ruzne rady,mastičky,hypermangan,hermanek a ja už si nevím rady protože jí to palí porad,po mastičce snad ješte hur,tak přemýšlím(ikdyž se v noci dost počurava)jestli na noc tu plínu nesundame,protože jí to palí hlavne když načura do plenky.... tenhle problem rešíme už po 3x ale vždy po 3 dnech zmizel ...setkaly ste se taky nektera s takovým to problem? jinak moč vyšetrena a je v poradku

evulina77
20. zář 2015

@lucijenkaa a nemůžou to být třeba dětské roupy? Pokud se v noci budí a hodně se škrábe, může to být i ono. Někdy se může taky objevit noční pomočování. Taky bych omezila výrazně sladké, bílou mouku a zařadila živé jogurty a probiotika. Jinak pokud je pipka hodně červená, doporučuji Pityol (nebo Pytiol, nevím, jak se to píše), sice je na příbalovém letáku napsáno, že je pro starší děti, může se to mazat i malým, fakt funguje a to omezení je tam napsáno (podle naší doktorky), že je tam reakce na přímé sluneční světlo na namazané ploše, což nevím, jak by se tam slunce dostalo 😀

lucijenkaa
autor
20. zář 2015

@evulina77 No prave že nejak extra červena není,napovrchu vubec jen trošičkuve vnitř .No pani doktroka ji vždy prohlídla,udely sme moč a vždy vyšla vporadku ja už ale fakt nevím co delat predepsala nam ješte jednu mastičku v patek že nemam davat na noc plínu,namazat jí tou mastičkou a dat kalhotky ale jí ty mastičky palí akdyž ji bude palit i tahle tak nevím a stejne když se počura tak stejne jí to určite bude palit a mastičku stejne smejem ve sprše

lucijenkaa
autor
20. zář 2015

@evulina77 no ja z mouky jsem zvykla varit a sladke jí teda necham omezit take ma rada hrozne rajčata tak ty taky omezim,a včem najdu ty probiotika a jake jsou ty žive jogurty? jinak ted jen sprchuji

evulina77
20. zář 2015

@lucijenkaa třeba holandie, selské jogurty apod. Rozhodně né nic z Danonne, kostíci apod.

lucijenkaa
autor
20. zář 2015

@evulina77 Děkuji zkusím to ale ted si na jogurty moc nepotrpí... a vubec se mi nechce na noc sundavat plenka když je v noci tolik počurana

anniesfibis
20. zář 2015

A nema mykozu? Dxla bych canesten a nebo pudr na zklidneni

ohi
20. zář 2015

To ted řeším s malou také. Občas řekne,že ju tam bolí,ale když namažu tak je to hned ok. Přes den je také bez plínek a má je jen na spaní. A právě říká,že ji bolí jen když má tu plínu. Je to jednou za dva nebo tři dny. Přes den si na to vůbec neztěžuje,až třeba ráno když se vzbudí. Také jsem uvažovala,ji plínu už nedat,ale v noci to bude horší,to ji budu muset dávat alespoň 3x čurat,což nebude chtít.

lucijenkaa
autor
20. zář 2015

@anniesfibis ja nevím jak to poznám :/ chyta jí to v noci po načuraní do plenky(malokdy ve dne)

lucijenkaa
autor
20. zář 2015

@ohi No to je divné pravě,moč je v poradku aokolo to nema zarudle,nevím co by to mohlo být,když ji i lečive mastičky palí

ohi
20. zář 2015

Já myslím,že kdyby to byl zánět moč.měch. že by si stěžovala i přes den při čurání. Malá to také nemá červené ,ani si jinak nestěžuje. Na jednu stranu,zase že by to bylo s plínek,když alespoň do té doby než začala chodit na nočník nebyl žádný problém.alespon u nás. Ale přiznám se,že asi zkusím ty plíny zrušit a uvidí se. Já teda s malou u dr nebyla,mažu jí to bud jen Bepanthenem nebo Imazolem

lucijenkaa
autor
20. zář 2015

@ohi Tak to máme stejný případ,ja k doktorce lítam furt protože jí v noci musím i osprchovat aby jí to nepalilo,jen čistou vodou a stejne to pomuže jen 1% a pul noci probrečí.Ja ji ani namazat nemohu jinak rve ješte víc

lucijenkaa
autor
20. zář 2015

@ohi píšu vam zpravu

lucijenkaa
autor
20. zář 2015

Ale rano vztane usmevava a ani si nato nevzpomene

slunicko76
22. zář 2015

a na gynekol.jste s ni byla? moje holcicka mela cca ve 2 letech (asi po 14 dennim pouzivani papir.plen) gyn.potize. i dr.mi rekla,ze to je jednorazovek castejsi.
no a test na roupy dr.delala?na ty by ukazovaly ty nocni priznaky a ze ores den je v pohode.
drzim pesticky at jste brzo ok.

?

lucijenkaa
autor
25. zář 2015

Tak malou to prešlo,zlepšily sme jídelníček,zmenily mýdlo i prašek na praní a testy jsou všechny v poradku,asi to chtelo jen zmenu,dekuji ji vam za vaše príspevky 🙂 🙂