3měsíční miminko pořád zvrací od narození. Máte zkušenosti?

leonaruzenka12
3. srp 2021

ahoj maminky mate některá zkušenosti u svých ratolesti se zvracením ? ... Mám 3mesicni holčičku za par dnu ji budou 4mesíce a porad mi zvraci doktorka mi radila jen ze ji mám dat místo kojenecké vody odvar z rýže ze to je víc huste a ze by nemela zvracet dávám ji to i kvůli tomu aby pribirala na váze... Jelikož mi malo přibírala ale už mi přibírá normálně i když to není moc znát .. ale to zvracení je tam pořad.. Vůbec nevím proc dávám UM beba AR proti ublinkavani ale porad mi zvraci už nevím co stím doktorka říká ze to je normální ale podle me to normálni není požádám o zadanku do nemocnice na vyšetření ..

janinasm
4. srp 2021

@leonaruzenka12 Mně miminko blinkalo taky a často. Pediatr mi říkal to samé co tvůj, že je to normalni. Jenže mě to prostě vadilo že mi pořád zvrací. Takze jsrm vyzkoušela pár věcí a zabralo to a od té doby skoro vůbec nezvrací! Za prvý. Změň UM. Jedna maminka zde radila na blinkani sunar expert AR comfort. Tak jsem ho koupila. Téměř okamžitě zabral. Pak jsem k tomu začala dělat malé pauzy při pití. Stačí jedna dvě krátké pauzicky. Jestli ti rychle mliko hltá, zamez tomu. Používej anticolikove láhve, aby pila co nejméně vzduchu. Jakmile ti mimčo dopije, nos ho na rukách, v takovém pololeže. Prostě když dokrmis, tak nepokladej hned na záda. Dej tomu aspoň 15-30 minut vždycky. Dávej pozor abys ji po jídle nemackala bříško a to jak přímo zepředu na žaludek, tak i z boku. A co taky občas dělám je, že hned po pití, pokud ho mimčo nevyplivava, dávám dudlíka na chvíli. Mám pocit že jak dudá tak mu ten dudlík nedovolí nic pouštět ven... To jsou mé postřehy. Zkus tohle všechno a když to nezabere, a já věřím ale teda že zabere, tak pak pozadej o nějaký to vyšetření. Jo a ještě jedna věc. Nekrmis moc velký dávky najednou? Pokud jo, dala bych vypít třeba půlku a ta čtvrt hodky ten zbytek. Pokud ne tak bych dělala jen nějaký ty krátký pauzy během pití.

mamikry
4. srp 2021

@leonaruzenka12 A nema k tomu hlenovitou stolicku nebo vyrazky? Mne malinky blinkal taky hodne, pak se mu objevil hlen v plince a vyrazka podobna ekzemu. Doktorka mi poradila ubrat na mlecnych vyrobich a mlece. Nahradila jsem mleko ovesnym a ryzovym, stejne tak jogurty. Z mleka jim jenom, kdyz nejsem doma. Maly sem tam ublinkne, ale uz nezvraci. Nejsem si jista, jestli to je uplne ABKM, ale asi mu ta bilkovina ve vetsim mnozstvi nedela dobre.

vall85
4. srp 2021

Mám stejný problém. Malý blinká taky hodně od 2. měsíce (někdy i obloukem hned po jídle). A co se hýbe tak zvrací o to víc. Přibírá taky minimálně. Na vyšetření jsme byly a vše v pořádku. Prý má jen silnější reflux. Tak musíme vydržet než se mu vytvoří záklapka. 🙄
Pokud Vaše dítko má klasickou miminkovskou stolici (řídkou, barva míchaného vajíčka) a žádnou vyrážku po těle, tak to nejspíš bude "jen" ten reflux. Moje doktorka mi poradila, že pokud má mimčo řídkou, klasickou stolici tak mám zahustit mléko. Na krmení mu dávám Sunar AR (a i ten ještě zahušťuji). Blinká i tak, ale méně. Spí jen na bříšku. To mu vyhovuje nejvíc (odříhne si a většinou ani neublinkne, a nebo jen trochu).Zvýšená poloha u nás příliš nehraje roli. Jak se vrtí, tak je každou chvíli někde jinde.

leonaruzenka12
autor
4. srp 2021

@janinasm děkuji vám moc za.radu vyzkouším to ❤

leonaruzenka12
autor
4. srp 2021

@vall85 moje zvraci taky obloukem někdy tak ze vyzvraci cele mléko a pak ma zase hlad

leonaruzenka12
autor
4. srp 2021

@mamikry nemá nic takového

leonaruzenka12
autor
4. srp 2021

@janinasm mužů se zeptat ten sunar expert AR comfort kde ho mohu zakoupit ? Prodává se v lekarne ?

vall85
4. srp 2021

@leonaruzenka12 Sice ta otázka nepatří mně, ale taky ten Sunar kupuji. Vypozorovala jsem, že na Apotek.cz ho mají asi nejlevnější.

leonaruzenka12
autor
4. srp 2021

@vall85 děkuji za odpověď 😘