4letý syn stále kašle, máte zkušenost?

calvac
26. pro 2014

Ahojky maminy, jsem už zoufalá, syn /4 roky/ již rok a půl kašle. Máme zjištěné počáteční astma, ale ani léky (Montelukast, Aerius, kortikoidy Seretide) nepomáhají. Spirometrie ok, alergie trávy a plevel. Každé nachlazení je horor, a běžnou chřipku prožíváme v nemocnici. Uvažuji, jestli mu není ještě něco jiného. Nemáte některá podobnou zkušenost?

marecekavendulka
26. pro 2014

Zkouseli jste nechat prosetrit plicni rasinky?

console
26. pro 2014

Já ano. Imunolog odhadoval, že bud astma anebo reflux. Astma se nepotvrdilo, reflux bohužel ano. Dceři je 6 let. Dostala léky a zlepšuje se to. Dále dodržujeme dietu.

calvac
autor
26. pro 2014

marecekavendulka Prosím, jak vyšetření řasinek probíhá? Díky za tip, na ničem takovém jsme nebyli.

calvac
autor
26. pro 2014

console Prosím vy sami jste nějak ten reflux rozpoznali? Např. vracení žaludečních šŤáv, pálení žáhy? A na jakém vyšetření jste byli? Hadičkou do žaludku?

calvac
autor
26. pro 2014

@marecekavendulka Prosím, jak vyšetření řasinek probíhá? Díky za tip, na ničem takovém jsme nebyli.

calvac
autor
26. pro 2014

@console Prosím vy sami jste nějak ten reflux rozpoznali? Např. vracení žaludečních šŤáv, pálení žáhy? A na jakém vyšetření jste byli? Hadičkou do žaludku?

console
26. pro 2014

Nerozpoznali. Kašlala 2mesice, nic nezabíralo, tak jsme šli ke známému imunologovi, druhý den na dětské gstro, vyšetření jen sonem, hadičkou naštěstí neeee, neboj. A ten řekl reflux. Žádné jiné příznaky neěla, ani jako malá nezvracela obloukem atd. Žádné pálení, žádné anginy, zápach z úst, nic. Jen ten kašel.

calvac
autor
26. pro 2014

@console Aha, tak to jsi mě uklidnila, děkuji za info. Nechápu, proč lékaři taková vyšetření nedoporučí sami.

marecekavendulka
27. pro 2014

@calvac my natom nebyli,mam deti zdrave,ale vim,ze na tom byla znama s klukem.

sara84
27. pro 2014

No nás syn kašle už od půlky října, na jaře prokaslal 2 měsíce, podle doktorky to jsou virózy...už jsem si vydupala alergologii, jdeme v únoru a na krk v pondělí, je pravda, že žijeme na ostravsku, ale stejně se nechci smířit s tím, že dítě kašle a vlastně se nic neděje...Jsme z toho nestastni, vyzkoušeli jsme všechny možné sirupy, kapky...ze školky nam už i volali,ať si ho odvezem, teď už ví, že to není infekční a i když nesmí,tak mu dají kapky,ať se netrápí...alespoň se to ubylo tím, že nás poslala na to pro..

console
27. pro 2014

Já jí právě taky rvala sirupy a kapkami---Imunoog pak řekl, že v žádném případě jí to nemám dávat, ýe jí jen kazím žaludek. Je to asi celkem běžná "nemoc", jsem ráda, že jsme tam šli a že to doktora napadlo. Mě by to upřímně netrklo. Bere to zatím cca 10 dní a zlepšení, tuk tuk. Držíme teda dietu-nic smaženého, čoko, žádný černý ani zelený čaj, žádný MC Donald, kakao, atd atd...Ale dá se.

calvac
autor
27. pro 2014

@marecekavendulka Dobře, stejně děkuji za info.

calvac
autor
27. pro 2014

@sara84 My jsme z Českého Těšína. Taky jsme na mrtvici, je to pořád dokola a trvá to už dlouho.

calvac
autor
27. pro 2014

@sara84 A ještě, prosím, na ten krk, co jdete v pondělí, jsi konkrétně myslela co a kam vlastně jdete?

calvac
autor
27. pro 2014

@console Myslím, že reflux by byl v našem případě již vysvobození. Děkuji za info.

sara84
27. pro 2014

Ze kasel muze byt i od nosni mandle, a jsme taky z Tesina 🙂 A na alergologii mi rikali,ze nas stejne tam poslou,pro jistotu..no uvidime,hlavne uz me nemaji za hysterku,co si vymysli...a i kdyby meli, kdyz tp pomuze...

console
27. pro 2014

Třeba kamarádky holka to měla, měla stále angíny a kašel a důvodem byl právě reflux.

lenkavd
27. pro 2014

@calvac jak už tu bylo zmíněno, zašla bych na dětské gastro na sono. Dále toto můžou způsobovat paraziti, celkem běžné, ale u nás to doktoři nechtějí připustit, dále mne pak napadají ještě plicní chlamydie.
To že dítě v tomto věku kašle "celou" zimu v různé intenzitě normální je, bohužel. Většina maminek děti zbytečně honí od čerta k ďáblu, cpou do nich vše možné a nemožné. Ale rok a půl to už je úplně něco jiného....

calvac
autor
27. pro 2014

@lenkavd Děkuji za info, prosím, o jaké parazity by mohlo jít? Jaké máš na mysli?

lenkavd
27. pro 2014

@calvac mrkni třeba sem. Pro laiky je to dobře napsáno. http://www.autistickedite.cz/paraziti

calvac
autor
27. pro 2014

@lenkavd Děkuji moc,to je ale děs. Nikdy bych neřekla, že takoví paraziti mohou způsobovat kašel.

lenkavd
28. pro 2014

@calvac oni bohužel způsobují mnohem horší věci, než je kašel... Na stole už jsem měla jeden exitus, co na mne po otevření břicha vylezlo si pamatuji dodnes 🤐 Do té doby jsem si taky myslela, že paraziti sice existují, ale je to lehce přitažené za vlasy. Pak jsem to začala trošku víc studovat (v zahraničí to přiznávají o hodně víc než u nás) a nestačila jsem se divit. Já netvrdím, že to musí být váš problém, ale jako jednu z možností bych to brala.

calvac
autor
28. pro 2014

@lenkavd Ty jo, to je ale děs. U nás celkově doktoři nic moc řešit nechtějí, mám pocit. Zatím jsem o polovinu vyšetření musela žádat sama a ještě se na mě dívali jako na blázna.

lenkavd
28. pro 2014

@calvac když ono to není tak jednoduché. Jde taky o platby od pojišťoven a další věci. Navíc spousta lidí (nemyslím tebe) si myslím, že má nárok na všechno a hned, ale na to naše zdravotnictví prostě nemá. Ale tím neobhajuji to jak se velká část chová a jejich odbornost... Taky už jsem s dítětem někde byla, já titul nikde neuvádím ani to nikomu necpu co dělám a spíš vyčkávám a když jsem viděla, jak se ke mne jako k rádoby laikovi někteří chovali a co navrhovali, bylo mi zle 😠