4měs. syn je strašně dlouho nachlazený, jak z toho ven?

luciferkaklaris
10. pro 2016

Ahoj maminky,
potřebovala bych poradit a zároveň se omlouvám, jestli tu podobná diskuze už je...
Náš 4měsíční syn má od narození rýmu. Tedy na začátku to bylo pár soplíků, co jsem mu za den vyndala. Asi na 2 měsících chytil fakt rýmu, v noci se dusil a do toho se přidal kašel. Byli jsme na rtg plic, tam vše ok, stříkali jsme mořskou vodu a na ty nejhorší noci Nasivin a na kašel Stoptussin. Kašel po nějaké době odezněl, rýma se zlepšila, odsávala jsem dle doporučení dr. Rýma nevymizela a postupně se zase vrátila. Zase jsme si prošli několika bezesnými nocemi s dušením se rýmou a přidal se kašel, který trvá už cca měsíc. Rýma je zase lepší, ale pořád nudličky tahám (odsávám už jen tak 1x 5 dní). Zkoušela jsem hodně zvlhčovat vzduch, postýlku má vyvýšenou permanentně, dr. řekla, ať Stoptussin vysadíme, takže teď mu nedávám žádné léky, jen občas stříknu mořskou vodu. Kvůli nachlazení není ještě očkovaný. Prosím vás, než se poptám v lékárně po nějakých homeo, máte zkušenosti nebo víte o něčem jiném, jak by se mohl té rýmy a kašle už konečně zbavit? Je to úmorný. Mockrát děkuju!

luciferkaklaris
autor
10. pro 2016

Zapomněla jsem ještě napsat, že je stále zahleněný, má to v krku, úplně to v něm klokotá...☹

katharinka4222
10. pro 2016

Ahoj, my měli něco podobného. Malému to začalo cca ve 3měsících a trvalo to skoro půl roku...Taky to v něm hrozně chrastilo a v noci se několikrát budil. Jedinou dobu, kdy za toho půl roku "nechrochtal" bylo, když jsme byli na dovolené a spali pod stanem. To spal v pohodě celou noc. Stále se vracející rýma, doktorka to přikládala tomu, že starší to nosí ze školky. Nakonec u nás byla jiná dr na záskok a ta mu nechala udělat testy krve, protože na průduškách a plicích taky nic neměl. Všechno bylo ok, jen jedny hodnoty jaksi hraniční, tak mu nakonec,v 9měsících, dala atb. Potom se to všechno zpravilo. Zkusila bych se taky zeptat. Rozhodně to neměl od starší ze školky. Ta je převážně zdravá.

kittym
10. pro 2016

Bohužel nemám radu, ale máme to totéž, asi od 3týdnů nonstop lehká rýma, od narození i tak dvakrát denně kýchá.. Dr. jen poradila zvlhčovat vzduch, vytírat nos mateřským mlékem a mořskou vodu.. Cca ve dvou měsících jsem dala 3dny Nasivin, protože mi přišlo že se to zhoršilo, bylo to trošku lepší teď má virózu a je to teda šílené, tak doufám že se nám to podaří nějak zaléčit a bude klid.. CRP má v pohodě.. Ptala jsem se na alergie, ale ty se prý většinou objevují až později..

lajla
10. pro 2016

@luciferkaklaris na homeo se v lékárně neptejte, jsou to vyhozené peníze, spíš kontaktujte někoho kdo tomu rozumi-alternativni medicíně, zatím jste na tom dobře, tak než bude hůř

luciferkaklaris
autor
10. pro 2016

@katharinka4222 Děkuju za názor. Do poradny jdeme až 23.1., tak do té doby budu sledovat, jestli se to nezlepší, případně s ním ještě před vánoci zajdu k dr. a na atb se zeptám. Je to sice brzy, ale pokud to jinak nepůjde a mělo by se to po nich zpravit, byla bych šťastná jak blecha, vždyť já nevím, jaké to je mít zdravé dítě ☹ Zapomněla jsem napsat, že má vrozený stridor, tedy zúženou dýchací trubici, to může taky dělat neplechu. To je dobře, že vy jste se toho zbavili.

terezapetrova
10. pro 2016

@luciferkaklaris to Vas neposlali na ORL?

luciferkaklaris
autor
11. pro 2016

@terezapetrova Poslali a tam se právě přišlo na ten stridor...

terezapetrova
12. pro 2016

@luciferkaklaris aha tak me nedoslo. ze na to prisli zrovna tam. tak drzim palce. jinak chápu s tim ockovanim, našeho prvorozeneho poprvé kvůli ruznym komplikacim ockovali az asi v roce a pul, moc nadsena jsem z toho zrovna nebyla.

luciferkaklaris
autor
12. pro 2016

@terezapetrova Děkujeme, snad se toho brzy zbaví. Je škoda, že není léto, no. Tohle počasí nepřidá. No páni, v roce a půl, to jste si dali! To vám věřím, já jsem nervózní, že není oočkovaný skoro na 5 měsících a vy jste vůbec čekali dlouho...
Jo, na ten stridor přišli na ORL, ale dr. se s námi vůbec nebavila, jen to napsala pediatričce do zprávy a ta nám to pak vysvětlila.

misa147
12. pro 2016

Tak my budeme mit 4 mesice. Taky od 3 tydnu co chytla rymu od starsi ze fakt kaslala se susila hleny tak nasto trapi porad zkuste sinupret je to na rozredeni hlenu a lip pak odsajete nam teda pomohlo sice je to od 1 roku ale dr nam to napsala v mensim dVkovani! A s ockovanim nezoufejte neni kam spechat proc ockovat tak male mimco

luciferkaklaris
autor
12. pro 2016

@misa147 Děkuju za příspěvek. Tak teď jsem se dočetla (od nějaké odbornice, která byla v r.2011 v pořadu Sama doma), že za rýmu u kojence se považuje taková rýma, kdy se v noci dusí ucpaným nosem. Nudličky, které se občas (v našem případě tedy tak 2x denně) objeví v nose, jsou prý pro kojence běžné a není to nic neobvyklého. Co ale dělat s déle trvajícím kašlem jsem se nedočetla. Mám stoptussin, tak mu ho teď 2. den dávám, budu týden a uvidíme. A jak vy, tedy od 3 týdnů věku má vaše malá rýmu? A má i kašel?? No je to super, že? Člověk si užije, i když jsou daleko horší choroby a člověk může být rád, že je to "jen" toto.

monikagurthova
12. pro 2016

@luciferkaklaris heled nase mala na rýmu od 4 tydne takovou tu normální a vlece se to porad. Na suchý kašel prý stoprusin, chodit ven nebo aspon větrat a Vlhčit vzduch.

misa147
12. pro 2016

@luciferkaklaris vylozene rymu ze ji bezelo z nosu ocicek dusilo jinto kaslala mela 2x jinak mame porad zadni rymu dr nam rekla ze proste bohuzel ji mit budeme dokud bude topne obdobi :/ takze ted nam nebezi z nosu ale proste jde slyset ze mala je zahlenena v tomnosiku tak mame porad podlozenou postylku zvlhcuji vzduch s rano a vecer kapnu do nosu libenar nebo sterimar a odsaju

pavses
12. pro 2016

Nemůže mít alergii?