icon

6 let a 15,9 kilo, 116 cm. Je to v pořádku? Jak podpořit přibírání?

ehgv
4. led 2021

Pěkný večer, chci se zeptat máte zkušenosti s problémovým přibíráním u dětí?
Dcera má 6 let měří 116 a váží 15,9 kilo je hodně hubená prostě tělíčko kost a kůže nožičky a ručičky jen tyčky..
Podle doktorky krev i moč vyšetření naprosto v pořádku, nejsem si tím ale jistá. Jí ve školce snídaní ovoce svačinu oběd odpolední svačina doma si dá před večeří třeba rohlík nebo šunku a pak večeři. Tak samo o víkendech, když je doma. Hrozně pomalu přibírá. Za chvilku bude i mladší dcera která má 21 měsíců těžší než ta starší má 82cm a 12 kilo rovných..
Je nějaká rada jak podpořit přibírání?
Děkuji

zelenaesmolda
•
4. led 2021

@ehgv ja mela v jejim veku jeste min a jsem naprosto zdrava

sarkoc
•
4. led 2021

Určitě se najde spoustu dětí, co jsou podobně drobné, jen je zvláštní, že "tolik" jí, asi dobře spaluje...možná bych ještě pro klid duše poprosila doktorku o potní test, také jsme s dcerkou byli, naštěstí vše v pořádku...

sarkoc
•
4. led 2021

respektive o žádanku, alespoň my jsme museli jinam, nic to nebylo, dcerce bylo 8 měsíců a jen nevěděla, co se děje, měla na ručičce takové "hodinky" asi necelou hodinu, co si pamatuji

aklin
•
4. led 2021

Dcera bude mít 6 let, měří cca 107 cm a váží cca 16 - 17 kg.

nikoulinka
•
4. led 2021

Ahoj, asi bych to úplně nehrotila. Třeba si to nese od vás, rodičů. Nevím, jak velcí a postavove jste vy. Ale pro příklad. Syn, v dubnu 5, a má cca 99cm a váží nějakých 13.5kg. Dle Mudr vše v pořádku. On totiž nemá být po kom chlapak. Manžel má 163cm a já 156 😅

jajulin
•
4. led 2021

Dcera měla v době nástupu do školy stejné míry, možná ještě menší. Nikdy mě nenapadlo řešit, aby nějak přibrala. Stačilo mi, že vždy pěkně jedla, někdy se přímo cpala a nic ji netrápilo. Dnes má 9 a půl let, je ve 4. třídě, váží 25 kg a pomalu se dostává na vel. 134. Oblečení jí dlouho vydrží, než z něho vyroste, a jak se říká, co je malé, to je milé 🙂 . Zvlášť u holky mi nepřijde, že by malý vzrůst něčemu významně vadil.

korin
•
4. led 2021

Je asi hubená, ale není malá. Dcera bude mít za chvíli 7, měří taky 116 cm, ovšem váží skoro o 4 kila víc. Jestli je vaše dcerka normálně aktivní a není nějak často nemocná, nemá asi smysl se tím trápit. Někdo to tak prostě má.

zelenaesmolda
•
4. led 2021

@jajulin pokud nechce delat topmodelku :D

iulia
•
4. led 2021

Já mám kluka - váha i výška stéjná🙂 Ve třídě je mezi kluky nejmenší. Podle doktorky je drobnější, roste, jen váhově přibírá méně.

jajulin
•
4. led 2021

@zelenaesmolda noooo, vzhledem k našemu vztahu k této profesi jsem radši, že jí to bude znemožněno "zásahem shůry", než kdybychom jí to měli zakazovat my jako rodiče 🙂 . Na druhou stranu manžel byl jako dítě nejmenší ze třídy, malý prcek. Až teprve v pubertě začal růst, dnes má 182 cm. Něco podobného čekám i u našich dětí, proto jejich míry a váhy v tomto věku fakt neřeším.

abig
•
5. led 2021

Kluk, čerstvě 6, má 110cm a 18kg

veruuu_kubesovic
•
5. led 2021

jsou děti drobnější a děti co jsou na tom váhově víc, pokud má veškeré výsledky v pořádku netrápila bych se tím, já sama jsem byla nejmenší z celé třídy....
a třeba jen takové info od nás:
*dcera 6let 118cm a 22kg
*syn 2,5roku 100cm a 18kg

amazonkajanik
•
5. led 2021

Každé dítě je jiné. Náš kluk vedle svého vrstevníka na 1,5roční prohlídce vypadal min o rok starší. Je mu 19měsíců,má 85cm a 12,86kg
Já měla v 8letech 24kg a byla nejmenší ze třídy,za to neteř ve stejném věku měla 35kg.