6měsíční syn má střídavě tužší a normální stolici
Ahoj,můj skoro 6měsíční chlapeček mívá střídavě tužší a normální stolici.Když ji má tužší,tak je jí většinou málo,několikrát za den.Když je normální,tak taky několikrát denně,ale hodně.Je to normální?Na příkrmech je už skoro 2měsíce 2xdenně,na UM 2xdenně+kojím 3xdenně.
@hanyzka11 Trvá to už pár týdnů.Divné mi přijde to střídání tužší a řidší stolice.
@andrrriiik co takhle tím, co jí? jakože banán, mrkev, borůvky zahušťují stolici a pak třeba švestky ředí (nic dalšího mě teď nenapadá). pokud to není něj výjimečný stav a malý nemá bolení, tak bych to asi nijak neřešila. u nás je to taky jak kdy. ale když přijdou zuby a tak to je změna náhlá a kadí třeba 5x za den (porovnávám s jednou denně běžně)
@hanyzka11 Je fakt,že to může mít z banánu nebo mrkve,bolení mívá,ale nevím,jestli z toho.Ne bolení u kakání,ale bříška.Tak zuby ted netrápí,trápily od 4měsíce,ale ted je dlouho klid.Dnes mu dám hrušku,ta prý taky ředí.
@andrrriiik jj, třeba to bude tím, jinak fakt nevím. spíš to zkusit asi vyvážit, aby za den neměl k obědu mrkev, ke svačině banán a pak třeba kaši (nevím, zda dáváš). jakože, aby to nebylo vše "zahušťovací".
@hanyzka11 Jj,taky mě to napadlo.Aspoň,že kaká víckrát denně,i když je tužší 🙂 Kaši nedávám,malý spí v noci krásně,tak není třeba.Dávám jen ovoce a masozeleninu a občas jogurt.
@andrrriiik ještě mě napadlo, že můžeš třeba zkusit dávat probiotika, to by mu taky mohlo ulevit. ale jak píšeš, raději víckrát, než jednou za dva tři dny a bolestivě.
@hanyzka11 No právě,takže zácpa to asi nebude.Možná bych to neměla tolik řešit 🙂 Ale dcera začala mít od roku problém se zácpou až donedávna,tak mám trochu strach,aby malý taky neměl ☹
@andrrriiik no zácpa to je blbý. znovu moc doporučuju ty probiotika, aspoň třeba jednou dvakrát týdně. fungují tak i tak. zkrátka na lepší trávení. hlavně hodně vlákniny, ovoce a zeleniny oběma, ať jsou hovínka měkká :D
@hanyzka11 Jj,ovoce i zeleninu dávám oběma,malá mívá ve školce stravu,takže aspoň tak.Jinak malému dávám občas i jogurty(ne že bych holce nedávala,ale že už i malý mívá),to taky prý pomáhá na trávení 🙂
@andrrriiik určitě pomáhá. je spíš blbý, že někdy s tím člověk nic nedadělá. jakože i dospělí jsou někteří vysírací a jiní mají problémy se zácpou i když jí dobře a sportují. tak snad bude vše ok 🙂

@andrrriiik a to je teď nějak nově nebo je to dlouhodobá záležitost? možná se špatně zeptám, ale co je podle tebe divné? že kaká často nebo poměr tuhá, řidší stolice?