icon

6měsíční syn má střídavě tužší a normální stolici

andrrriiik
24. bře 2015

Ahoj,můj skoro 6měsíční chlapeček mívá střídavě tužší a normální stolici.Když ji má tužší,tak je jí většinou málo,několikrát za den.Když je normální,tak taky několikrát denně,ale hodně.Je to normální?Na příkrmech je už skoro 2měsíce 2xdenně,na UM 2xdenně+kojím 3xdenně.

hanyzka11
25. bře 2015

@andrrriiik a to je teď nějak nově nebo je to dlouhodobá záležitost? možná se špatně zeptám, ale co je podle tebe divné? že kaká často nebo poměr tuhá, řidší stolice?

andrrriiik
autor
25. bře 2015

@hanyzka11 Trvá to už pár týdnů.Divné mi přijde to střídání tužší a řidší stolice.

hanyzka11
25. bře 2015

@andrrriiik co takhle tím, co jí? jakože banán, mrkev, borůvky zahušťují stolici a pak třeba švestky ředí (nic dalšího mě teď nenapadá). pokud to není něj výjimečný stav a malý nemá bolení, tak bych to asi nijak neřešila. u nás je to taky jak kdy. ale když přijdou zuby a tak to je změna náhlá a kadí třeba 5x za den (porovnávám s jednou denně běžně)

andrrriiik
autor
26. bře 2015

@hanyzka11 Je fakt,že to může mít z banánu nebo mrkve,bolení mívá,ale nevím,jestli z toho.Ne bolení u kakání,ale bříška.Tak zuby ted netrápí,trápily od 4měsíce,ale ted je dlouho klid.Dnes mu dám hrušku,ta prý taky ředí.

hanyzka11
26. bře 2015

@andrrriiik jj, třeba to bude tím, jinak fakt nevím. spíš to zkusit asi vyvážit, aby za den neměl k obědu mrkev, ke svačině banán a pak třeba kaši (nevím, zda dáváš). jakože, aby to nebylo vše "zahušťovací".

andrrriiik
autor
26. bře 2015

@hanyzka11 Jj,taky mě to napadlo.Aspoň,že kaká víckrát denně,i když je tužší 🙂 Kaši nedávám,malý spí v noci krásně,tak není třeba.Dávám jen ovoce a masozeleninu a občas jogurt.

hanyzka11
27. bře 2015

@andrrriiik ještě mě napadlo, že můžeš třeba zkusit dávat probiotika, to by mu taky mohlo ulevit. ale jak píšeš, raději víckrát, než jednou za dva tři dny a bolestivě.

andrrriiik
autor
27. bře 2015

@hanyzka11 No právě,takže zácpa to asi nebude.Možná bych to neměla tolik řešit 🙂 Ale dcera začala mít od roku problém se zácpou až donedávna,tak mám trochu strach,aby malý taky neměl ☹

hanyzka11
30. bře 2015

@andrrriiik no zácpa to je blbý. znovu moc doporučuju ty probiotika, aspoň třeba jednou dvakrát týdně. fungují tak i tak. zkrátka na lepší trávení. hlavně hodně vlákniny, ovoce a zeleniny oběma, ať jsou hovínka měkká :D

andrrriiik
autor
30. bře 2015

@hanyzka11 Jj,ovoce i zeleninu dávám oběma,malá mívá ve školce stravu,takže aspoň tak.Jinak malému dávám občas i jogurty(ne že bych holce nedávala,ale že už i malý mívá),to taky prý pomáhá na trávení 🙂

hanyzka11
31. bře 2015

@andrrriiik určitě pomáhá. je spíš blbý, že někdy s tím člověk nic nedadělá. jakože i dospělí jsou někteří vysírací a jiní mají problémy se zácpou i když jí dobře a sportují. tak snad bude vše ok 🙂