Menstruace po porodu při plném kojení. Je normální nemít tak dlouho?

ninolleta
3. říj 2020

Chci se zeptat, zda s tím některá nemáte zkušenosti. Mám už skoro 20ti měsíční dítě, a stále jsem nedostala menstruaci. Je tedy pravda, že plně kojím, několikrát denně i několikrát za noc, dcera to stále vyžaduje. Je to normální nemít tak dlouho po porodu menstruaci?

olga_
3. říj 2020

@ninolleta Jo, v pohodě. Ale tak plně někojíš, ne? Už jí i normální jídlo předpokládám...

ruzova_pastelka
3. říj 2020

Je to normální, je poměrně pravděpodobné, že do 2 let od porodu menstruaci dostaneš, a to i bez omezení kojení. Asi 48 % žen se menses vrátí mezi 12-24 měsíci od porodu, 44 % má menstruaci do 1 roku, zbylých 8 procent po dvou a více letech (dle Kellymum).

ninolleta
autor
3. říj 2020

@olga_ jo jí i normální jídlo, ale je to boj, moc ho nechce, chce se furt kojit především.

emmanessa
3. říj 2020

@ninolleta ja kojila dcerku do 2.5let a prvni MS prisla az nekdy dva mesice pred jejima 2.narozeninama a to zrejme z toho duvodu,ze jsem od ni byla poprve cely den od rana az do vecera pryc na vylete🙂Takze bez kojeni ten den,mozna to tomu pomohlo.

janedv
3. říj 2020

@ninolleta ja to tak mela u starsiho. Kojeni byko minimalne do dvou let dominantni zdroj obzivy (jeho volba, ne moje). Ja jidlo nabizela, nenutila, neco jedl, prospival dobre, hlavne se ale kojil. MS nastoupila kolem roku a pul, ale jen tak naoko, cyklus nabehl az kolem tech dvou. Pak uz jsem kojila jen na spani a v noci. I tak jsem mezi jeho 2. a 3. rokem 3x otehotnela (2x zamlklo, treti uspesne).

janedv
3. říj 2020

@janedv.... otehotnela planovane, od 2 let jsme chteli druhe, jen to 2x nevyo. Otehotne i navzdory kojeni vzdy na prvni ostrou 🙂...

@ninolleta

squezy
3. říj 2020

@ninolleta Ja to mela tak, že dokud jsem kojila, tak jsem MS nedostala. Když jsem odstavila, MS se dostavila za 3 tydny. Užívej si to ;)

cilkat
3. říj 2020

U staršího ms dorazila zhruba ve 20 m, mladšímu je 18 m a něco trochu se hýbe, ale běžná ms to rozhodně není.