7m. syn má za sebou druhou angínu, jak tomu předcházet?

kaca41
8. dub 2015

Malej má 7 měsíců a už má za sebou druhou angínu a ještě k tomu zánět středního ucha. Měl už dvoje antibiotika. Jsem z toho nešťastná. A pak, že kojené děti bývají méně nemocné! Dá se tomu nějak předcházet? Třeba nějaké vitamíny ? Dcera byla poprvé nemocná až v roce a syn je pořád na hromadě.

madre1
8. dub 2015

@kaca41 ,..................záleží na tom,kde k tomu přišel.Chodí dcera do MŠ a bývá nemocná?

kaca41
autor
8. dub 2015

Dcera má 3,5 roku a do školky chodí. Je teda víc doma než ve školce. Teď je právě doma, má rýmu a kašle. Naštěstí to nikdy není na atb. Syn to asi od ní vždy chtne, ale má mnohem těžší průběh. Dcera chodí do školky strašně ráda tak ji nechci nechávat doma kvůli mladšímu bráškovi.

filipatereza
8. dub 2015

Moje dcerka má taky 3,5 roku, syn 8 měsíců... Dcerka jsem nedala do školky právě kvůli nemocem... Chodí do klubu pro předškolní děti v rámci domu dětí a mládeže... Je to od 8 do 13 bez oběda... Tím pádem tam dávají děti hlavně maminky na mateřské, které když je dítě nemocné tak si ho nechají doma... Dcerka je daleko méně nemocná než její vrstevníci ve školce... A co mám kamarádku tak její miminko je úplně stejně nemocné jako to tvoje... To je asi holt daň za školku... Ale ted myslím bude líp, na jaře už nemoci polevují...

romantika
8. dub 2015

Také to same, dcerka radeji kvůli malému do skolky nechodi. Uplne sejne, ona rymecky, maly anginy, atb a silene prubehy. Pockejte chvili nez si zvykne. Jste doma, tak aspoň do jara nez bude pekne malou nechte doma. Atb uz mame za sebou také dost, u tak malého to není zase tak prespriserne, imunitu si teprve vytvari, ale vsimla jsem si, ze mají spis vliv na rust a prospivani.

kaca41
autor
8. dub 2015

Holky to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Dcera je ve školce strašně spokojená a když vidím kolik se tam naučila nových věcí tak je mi strašně líto aby trčela se mnou doma. Bydlíme na vesnici tak tady těch možností moc není. Jen doufám, že až bude pěkně bude to lepší.

madre1
8. dub 2015

@kaca41 ,...................malou bych do MŠ dávala pořád-tomu promoření neuteče.Pouze by se to oddálilo a pak by byla často nemocná ve škole.Je malý očkovaný proti pneumokokům?

kaca41
autor
8. dub 2015

Má naočkovaný synflorix. Dcera má právě teď zaplacené plavaní se školkou. První lekci mají teď koncem dubna tak nevím jestli jí tam mám vůbec nechat jezdit. Platilo se to hodně dopředu tak jsem nevěděla, že bude bývat tak nemocná. Je to hrozný, plácáme se s těma nemocema už od listopadu.

madre1
8. dub 2015

@kaca41 ,.................na plavání by Vám měla přispět pojišťovna,takže by pak občasné absence nemusely být tak citelné.To o tom kojení platí pouze v případě,že je dítě plně kojené.Jakmile se začnou zavádět přkrmy a pevná strava,účinost kojení se změnšuje.Imunita je věc dědičnosti a ne toho,jestli je dítě kojeno nebo ne.Buďte ráda,že jste doma a netrapte se tím.Až se vrátíte do práce,budete ráda,že už Vám tolik děti nemarodí 😉